Presa Curată

Portal de ştiri

„Vasi”, unicul garant al „succesului operaţiunii” Poliţie-clanuri interlope, a demisionat din fruntea Poliţiei Române. Jale mare la Antena 3

Spread the love

Liviu Vasilescu, aka „Vasi”, şeful IGPR, a demisionat astăzi de la comanda Poliţiei Române, după ce timp de 1 lună acelaşi Liviu Vasilescu a fost în toiul discuţiilor publice despre întâlnirile sale cu lumea interlopă şi crima organizată din Capitală, legitimându-i pe aceştia.

Momentul demisiei a generat o oarecare tristeţe în platourile Antena 3, mai ales după ce în ultima perioadă, câţiva moderatori ai postului, cu relaţii şi rude în IGPR sau fani dedicaţi ai serviciilor secrete, au luat apărarea public lui Liviu Vasilescu care a apărut filmat într-un material difuzat de Adevărul întâlnindu-se noaptea cu liderii clanului interlop şi infracţional Duduianu.

Mai întâi, şefii Poliţiei, doar la apelurile preşedintelui Iohannis şi nu la sesizările constante ale opiniei publice, au spus zilele trecute că s-au întâlnit noaptea cu clanul Duduianu ca să facă „prevenţie” şi au discutat şi cu preoţii ca să schimbe data înmormântării interlopului Emi Pian.

Ulterior, într-un material gen odă difuzat de Antena 3, prin care dorea fie scoasă din încurcătură Poliţia Română şi să se justifice întâlnirea capilor Poliţiei cu reprezentanţi ai crimei organizate, chiar Liviu Vasilescu a recunoscut că s-a întâlnit şi a discutat chiar mai des cu reprezentanţii grupărilor criminale organizate, această colaborare fiind o constantă a Poliţiei, printre aceste momente numărâdu-se şi Paştele Blajinilor în care împreună au conceput chiar şi o strategie.

În altă ieşire scandaloasă, a treia prin care să justifice colaborarea Poliţie- lumea interlopă/ crima organizată, IGPR a fost pus să transmită un mesaj/comentariu, compunere justificativă către toţi ziariştii, în care a spus că Liviu Vasilescu „a coborât în stradă să rezolve problema, tocmai pentru că în acel moment a fost singura soluție operativă eficientă, pe românește, nu am avut altă soluție care să garanteze succesul operațiunii. Trist, dar adevărat. (în mod concret, chestorul Vasilescu era în  concediu timp de 5 zile, a fost rechemat urgent și a rezolvat problema în 5 ore, și oricum șeful Poliției Române nu era la prima lui „excursie în teren” de la preluarea mandatului). 

În concluzie, chestorul Vasilescu a fost singurul considerat ca având experiența necesară de a coordona operativ, nici nu s-a ascuns, nu a făcut nimic ilegal, acționând după „litera manualului” de tactică polițienească, pe care trebuie să –l cunoască orice polițist. (în plus, după cum ați observat, echipa operativă a știut tot timpul unde sunt camerele de luat vederi)”, a comunicat absolut penibil IGPR, spunând şi că întâlnirea oficială a fost noaptea, pentru ca să existe „elementul surpriză”, nu pentru că şefii Poliţiei se piteau.  

Liviu Vasilescu, un apropiat al SRI, în mandatele George Maior/Florian Coldea, Eduard Hellvig şi al Laurei Codruţa Kovesi, a fost în trecut şi şef al DOS. Sub mandatul şi comanda sa la DOS, a dispărut sub filaj, în control judiciar, mogulul Sebastian Ghiţă. Liviu Vasilescu a fost susţinut informal la şefia Poliţiei Române nu numai de către serviciile secrete, ci şi de PSD şi PNL.

De asemenea, RTV- post controlat şi la această oră de Sebastian Ghiţă- a evitat, deloc întâmplător, să comenteze scandalul Liviu Vasilescu- clanuri interlope.

Radu Gavriş, directorul general adjunct al DGPMB, a arătat zilele trecute într-un document publicat de Gândul că şefii Poliţiei chiar au dorit să fie înainte informaţi de percheziţiile care se făcuseră la clanurile interlope cu care ei discutaseră noaptea, interferând cu o anchetă penală pe omor.

Mai mult, documente interne ale Poliţiei arată că Poliţia în mandatul lui Liviu Vasilescu fusese informată de 8 luni de problemele din zonă care au generat omorul între clanurile interlope iar Poliţia Română nu a luat nicio măsură.

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!