Presa Curată

Portal de ştiri

Mircea Negulescu îi înfundă pe Sabin Iancu şi pe Florian Coldea de la SRI

Generalul SRI Florian Coldea (D) participa la receptia organizata de Ambasada Frantei cu prilejul Zilei Nationale, in Bucuresti, joi, 14 iulie 2016. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Spread the love
Sabin Iancu, SRI

Fostul procuror DNA, Mircea Negulescu, afirmă într-un interviu pentru Realitatea TV că Florian Coldea, fost prim- adjunct al SRI, l-a sunat pe Sabin Iancu, fostul şef al SRI Prahova, actual şef în SRI, ca să-l întrebe de ce DNA l-a chemat pe Sebastian Ghiţă la audieri iar Florian Coldea îl sfătuia pe Sebastian Ghiţă ce să spună în faţa procurorilor şi să nu facă nicio declaraţie.

Ca atare, spune Negulescu, DNA Ploieşti a limitat accesul la informaţiile din dosarul lui Ghiţă către şeful SRI Prahova, Sabin Iancu în timp ce Iancu era chemat constant, la 2 săptămâni, la structura centrală a SRI ca să facă test poligraf pentru ca Florian Coldea să vadă dacă Iancu minte sau nu în legătură cu ce ştie din dosarele DNA ale lui Ghiţă.

În acelaşi interviu, Mircea Negulescu a deplâns declararea ca neconstituţională a protocoalelor ilegale dintre SRI şi procurori.

În interviul pentru Realitatea TV, Mircea Negulescu a prezentat înregistrări cu Vlad Cosma- pe care Vlad Cosma nu le-a prezentat public- în care Vlad Cosma îi povestea lui Negulescu despre numirile de la SRI dorite de Ghiţă, despre CIA, plăţi făcute de Ghiţă, „plăţi pentru CIA-uri” şi despre certurile Coldea-Koveşi pe tema Ghiţă, spunând că Ghiţă era important pentru SRI pentru bani.

Negulescu susţine că Sebastian Ghiţă i-a finanţat pe Victor Ponta şi pe alţi politicieni şi partide din România.

Ghiţă mai are de oferit tăcerea. Dacă începe să vorbească, rămânem mai puţini„, spune Mircea Negulescu.

Mircea Negulescu a spus că Sebastian Ghiţă a fost ajutat să fugă din ţară, lâsând să se înţeleagă că Ghiţă a fost ajutat de SRI.

În realitate, date de-a lungul timpului au arătat că Florian Coldea făcea un dublu joc pe subiectul Sebastian Ghiţă iar când Sebastian Ghiţă l-a ameninţat pe Coldea că va dezvălui legăturile dintre ei, Coldea l-a informat pe Ghiţă că este sub supravegherea DOS, ajutând la fuga acestuia din ţară.

Apropiaţii din SRI ai lui Sebastian Ghiţă erau directorul SRI, George Maior, prim adjunctul, Florian Coldea şi alţi şefi din SRI.

Până în prezent, în ultimii 4 ani, nimeni nu a răspuns penal pentru fuga lui Sebastian Ghiţă din ţară.

În prezent, atât Vlad Cosma cât şi Mircea Negulescu sau fratele lui Sebastian Ghiţă sunt acuzaţi de parchete de săvârşirea unor infracţiuni.

Citeşte şi…

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!