Presa Curată

Portal de ştiri

Inculpatul Ghiţă – Ciocîrlan de la SRI, adevărata poveste

Spread the love

În interviul acordat Realitatea Plus, fostul procuror DNA, Mircea Negulescu, prezintă o înregistare din 2016 cu Vlad Cosma în care acesta îi relatează lui Negulescu că Sebastian Ghiţă nu ar dori ca Adrian Ciocîrlan să fie numit prim-adjunct operativ/militar al SRI în locul lui Florian Coldea, dat jos din acelaşi post în urma dezvăluirilor lui Ghiţă.

Adrian Ciocîrlan, adjunct SRI, la ambasada SUA

„Vlad Cosma: Acum o joacă pe cine să pună adjunct. În locul lui Coldea.
Mircea Negulescu: Pe cine ar vrea să pună?
Vlad Cosma: În niciun caz pe Ciocârlan, că nu poate să îl pună că abia l-a pus acum 6 luni și i-a dat prima steluță și nu poate după încă 6 luni să îi mai dea o stea.
Mircea Negulescu: Dar de ce trebuie să îi mai dea o stea?
Vlad Cosma: Că sunt alții cu mai multe stele și că e prea recentă promovarea. Vezi, Doamne, l-a promovat prea repede și nu poate după 6 luni iar să îl promoveze. 
Mircea Negulescu: Să înțeleg că Ghiță pune șeful la SRI?
Vlad Cosma: Nu, dar știe ce se întâmplă acolo. Nu îl pune Ghiță, dar are contact. Acum? Cred că o să aibă până moare!
Mircea Negulescu: Domnul Ghiță ar vrea să își pună omul lui sau nu înțeleg?
Vlad Cosma: Nu, ar vrea să nu fie ăsta pe care îl consideră el în barca ta.
Mircea Negulescu: În barca mea?
Vlad Cosma: Da!
Mircea Negulescu: Păi eu nici nu îl știu pe Ciocârlan, ești nebun?
Vlad Cosma: Păi nu că îl știi tu, Sabin, văru’, finu’”, potrivit dialogului dintre cei doi, difuzat de Realitatea PLUS.

Surse au relatat de-a lungul timpului cum relaţia Sebastian Ghiţă- Adrian Ciocîrlan a fost într-o continuă schimbare.

La momentul înregistrărilor, Sebastian Ghiţă îl cunoştea pe Adrian Ciocîrlan, ştia că acesta a condus Direcţia Generală de Apărarea Constituţiei, sub prim-adjunctul Florian Coldea iar Ciocîrlan lucra cot la cot cu fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Koveşi, în ceea ce priveşte implicarea în dosarele penale ale DNA.

În perioada când Florian Coldea a fost debarcat din funcţie, la finele lui 2016- început de 2017, Adrian Ciocîrlan fusese deja numit din iulie 2016 director adjunct al SRI de către Eduard Hellvig, trecând în tabăra acestuia din urmă, dar păstrându-şi o relaţie foarte bună cu Codruţa Koveşi. (dublu click conducerea SRI)

Din acest motiv, Laura Codruţa Koveşi ar fi insistat- cu acceptul acestuia- ca Adrian Ciocîrlan să fie noul prim- adjunct al SRI în locul lui Coldea, în ciuda relaţiilor controversate ale lui Ciocârlan oameni de afaceri din Gruparea Monaco, gen Bogdan Buzăianu şi nu numai.

Tocmai din această cauză, Ghiţă – care ajunsese în război cu fosta sa amică- Koveşi, nu-l dorea la acea vreme pe Adrian Ciocîrlan prim adjunct al SRI. Intenţiile lui Ghiţă sunt relatate procurorului Negulescu şi de Vlad Cosma, însă Cosma/Ghiţă mint în legătură cu adevăratele motive din acel moment ale lui Sebastian Ghiţă.

După ce Eduard Hellvig l-a nominalizat pe Răzvan Ionescu- un personaj mai şters şi mult mai puţin controversat- prim- adjunct în locul lui Coldea, Adrian Ciocîrlan, rămas fără funcţia vizată, s-a împrietenit cu Gruparea Belgrad – a lui Sebastian Ghiţă, grupare din care fac parte numai oameni de afaceri cu probleme penale şi a ţinut în continuare legătura cu Gruparea Monaco, prietenă de afaceri inclusiv cu Ghiţă, şi cu oameni din PSD, motiv pentru care zonele media controlate de aceştia nu difuzează publicului nicio informaţie în legătură cu controversele din jurul adjunctului SRI, acesta fiind „protejat”.

De-a lungul timpului, şi Adrian Ciocîrlan a fost suspectat că a ajutat la fuga lui Sebastian Ghiţă din ţară, tocmai pentru că viza la acea vreme funcţia de prim-adjunct al SRI.

Adrian Ciocîrlan este din 2016 până în prezent- director adjunct al SRI, fiind numit în funcţie la propunerea directorului SRI, Eduard Hellvig.

Citeşte şi EXCLUSIV.#ARESTĂRILE, ÎN 4 MINUTE, LA SRI. Actualului Director Adjunct al Serviciului Român de Informaţii, generalului de brigadă, Adrian Ciocîrlan, i-au fost raportate în doar 4 minute şi fără nicio bază legală, arestările politicienilor de către conducerea DNA

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!