mar. sept. 27th, 2022

Presa Curată

Portal de ştiri

Saga imobiliară a ministrului Alexe continuă. ReporterIS dezvăluie alte încrengături locale

Spread the love

Jurnaliştii de la Reporter de Iaşi continuă dezvăluirile despre afacerile imobiliare şi încrengăturile locale care-l expun pe ministrul mediului, Costel Alexe.

„În prima parte, am prezentat modul în care cei patru frați Alexe au dat niște lovituri imobiliare de proporții. În a doua parte, am arătat, în premieră, domeniul de 1 milion de euro pe are Alexe îl amenajează la Sculeni”, arată jurnaliştii.

ReporterIS: Ofsaid mare la Alexe: Melinte din Afacerea „Eternitatea”, girată de PNL, construiește brusc pe terenul ministrului (Ep. 3)

* Oamenii care stăteau la masă cu ministrul Costel Alexe, primind voturile PNL în Consiliul Local pentru un tun imobiliar de 3 milioane de euro, sunt tot cei care construiesc o pensiune la Bârnova pe terenul aceluiași Costel Alexe.
* Coincidență: firma lui Robert Melinte a depus singura ofertă pentru ridicarea pensiunii trecută pe numele lui Ionel Panainte, finul ministrului.
* Panainte e simplu registrator la Cadastru, dar își face în paralel casă de 120 mp la Bucium și o pensiune de 750.000 de lei, două treimi din sumă fiind bani europeni. Se trăiește bine în România!
* Costel Alexe neagă că pensiunea ar fi a lui, deși e pe terenul său și cererea inițială de finanțare a fost făcută de soția lui.
* Șeful PNL Iași refuză să explice cum din 200 de firme de construcții din Iași fix cea a lui Melinte a venit la acest proiect, după combinația din Consiliul Local.

Un simplu angajat la Oficiul de Cadastru, așa cum singur se prezintă, Ionel Panainte își construiește, cu fonduri europene, o pensiune la Bârnova. Acesta este finul ministrului Costel Alexe (PNL). Pensiunea se ridică pe 2.228 mp deținuți de Raluca Alexe, soția liderului liberal. Alt detaliu relevant: firma care o construiește, Medo Company, i-a aparținut lui Robert Melinte și familiei acestuia. Același Melinte care, printr-o altă firmă, a fost beneficiarul unui scandalos schimb de terenuri cu Primăria Iași. A dat o parcelă lipită de gardul Cimitirului Eternitate, suprafață supraevaluată, și a primit o alta pe Cicoarei unde va edifica un ansamblu imobiliar cu 15 niveluri. Schimbul cu Primăria s-a concretizat la a patra încercare, doar după ce mai mulți aleși PNL, apropiați de Alexe, au votat în Consiliul Local în favoarea acestei mutări. În aceeași perioadă, co-asociatul lui Melinte în proiectul imobiliar din Cicoarei, un anume Gheorghe Dochițanu, a fost surprins la o cafenea în Palas, la aceeași masă cu ministrul Alexe, finul său Panainte și-un alt cumătru de-al politicianului.

Acesta este episodul al treilea dintr-o serie de dezvăluiri REPORTER DE IAȘI despre afaceri suspecte în care este implicat numele ministrului Costel Alexe, liderul Organizației Județene a PNL Iași.

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!