mar. sept. 27th, 2022

Presa Curată

Portal de ştiri

Românii infectaţi la castraveţi au băgat toată Germania în sperieţi

Spread the love

La ferma de legume Mamming, din Bavaria- Germania, unde 178 de muncitori sezonieri sunt infectaţi de noul coronavirus din 480, majoritatea români, s-a instituit carantina iar presa din Germania, citând Institutului Robert Koch, arată că acesta este noul „hotspot”- zonă roşie a Germaniei.

„Singura zonă roșie pe harta Institutului Robert Koch este în Bavaria: districtul Dingolfing-Landau este noul punct de reper Corona la nivel național. După focarul la o fermă de legume din Mamming, numărul de noi infecții la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile, este de aproape patru ori mai mare decât limita 50 la 191”, arată br.de.

Siteul citează Ministerul Sănătății care a clasat astăzi districtul bavarului inferior drept singura „zonă de risc din Germania” şi arată că vacanțele pe coasta Schleswig-Holstein de Nord și Marea Baltică pentru persoanele din districtul Dingolfing-Landau sunt posibile în prezent numai dacă fac test de noul coronavirus, acesta este negativ şi nu a fost făcut cu mai mult de 48 de ore la momentul intrării în zonă.

Cei care călătoresc la Schleswig-Holstein dintr-o astfel de zonă de risc fără să aibă test negativ vor să fie carantinați la rândul lor timp de 14 zile și raportaţi departamentului local de sănătate. Potrivit autorităților, carantina este „concepută” într-un apartament de vacanță sau o cameră de hotel.

Limita de 50 de noi infecții cu coronavirus la 100.000 de locuitori este depășită doar în districtul bavarez Dingolfing-Landau, unde 174 lucrători la recoltare s-au infectat. Toți cei din comunitatea afectată #Mamming pot fi testaţi gratuit, arată şi ZDF.

Pe reţelele de socializare, germanii se arată îngrijoraţi de situaţie şi cer închiderea zonei.

De la izbucnirea pandemiei Covid 19, 206.751 de persoane au fost infectate în Germania iar Germania nu se află printre cele 10 cele mai afectate ţări din UE de noul coronavirus, arată Digitaldaily.de.  Rata de deces în Germania este de 4,4% iar în prezent Bavaria are cele mai multe noi cazuri nou coronavirus din Germania. În Dingolfing-Landau, arată acelaşi site, au fost ieri 165 de noi bolnavi, cu 139 mai mulți decât media ultimelor 7 zile.

Districtul Dingolfing-Landau a prezentat cele mai multe noi cazuri de COVID19 din toată Germania raportat la populație (171). 

Citeşte şi…

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!