Presa Curată

Portal de ştiri

Reporter de Iaşi: ranch-ul de 1 milion de euro al ministrului mediului, Costel Alexe

Spread the love

“Costel Alexe detine un ranch la Sculeni, la 25 km de Iasi, in care a bagat circa 700.000 de euro in ultimii doi ani. Acolo vrea sa faca un parc tematic cu animale exotice, sala de nunti si spatii de cazare.


In februarie 2018 spunea ca nu are bani sa investeasca, dupa ce tocmai pierduse o finantare europeana. In iulie 2020, totul e aproape gata. Fara credite, fara fonduri europene.

Costel Alexe refuza sa explice iesenilor de unde a avut bani, dar totusi le cere votul. Un caz clasic de avere nejustificata la un politician. Bani din cer.
Patrundeti in insula comorilor lui Costel Alexe”, scriu jurnaliştii de la Reporter de Iaşi într-o anchetă.

“Ferma secretă a ministrului Costel Alexe. La 25 de kilometri de Iași, în satul Sculeni, liberalul Alexe, prin firma soției, deține un domeniu impresionant: 3,8 hectare de teren și 1.697 mp suprafață construită la sol. Cu conac, grajd, saivan și fânar.

În 2018, Costel Alexe spunea că nu poate face investiții la complexul de recreere de la Sculeni pentru că i-a fost respinsă finanțarea la o licitație de proiecte europene. În doi ani, a făcut toate amenajările la un parc tematic întins pe 4 ha, fără să spună care a fost sursa banilor. Ministrul are cai, struți, ponei, păuni, 1.400 mp de construcții la cheie, o piscină în lucru, cort de evenimente, sute de metri pătrați de pavele, grajduri, stive de lemne și hrană pentru animale, totul cifrându-se la cel puțin 700.000 de euro, adăugați valorilor inițiale ale terenului și clădirilor. Costel Alexe n-a declarat niciun credit, iar veniturile familiei sale sunt de 40.000 de euro/an. Șeful PNL Iași refuză să explice ieșenilor de unde a avut bani, deși le cere votul”, scrie Reporter de Iaşi.

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!