Presa Curată

Portal de ştiri

Budeanu, patronul Gândul, trimis în judecată de DNA după ce şi-a recunoscut vinovaţia în dosarul Udrea- Hidroelectrica

Spread the love

DNA arată că Radu Ioan Budeanu, patron al Gândul şi Cancan, şi-a recunoscut vinovăţia sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență în dosarul Udrea- Hidroelectrica- Dan Andronic, deja trimis în judecată.

Radu Budeanu era investigat de DNA din noiembrie 2015 şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA care a fost trimis spre judecata Tribunalului Bucureşti.

DNA arată că „în acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În vara – toamna anului 2011, inculpatul i-ar fi transmis ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului de la acea dată, promisiunea unui om de afaceri de a-i oferi suma de 5.000.000 de dolari pentru ca demnitarul să-și exercite influența în vederea menținerii, în parametrii deja negociați (preț și cantitate de energie furnizată), a contractelor încheiate de firmele omului de afaceri cu SC Hidroelectrica SA.

În același context, în perioada noiembrie 2011- februarie 2012, inculpatul B.R.I., printr-un intermediar, ar fi predat fostului ministru suma de 3.800.000 dolari, pusă la dispoziție de omul de afaceri.

În prezența avocatului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

– 2 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul București.

Numele lui Radu Budeanu a apărut în ultimul timp în presă în scandalul privind filarea unor jurnalişti şi procurori, în perioada numirii procurorilor de rang înalt în România.

Citeşte şi…

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!