mar. sept. 27th, 2022

Presa Curată

Portal de ştiri

War Zone SUA. Trump: Vom declara ANTIFA organizaţie teroristă. UPDATEuri

Spread the love

UPDATE. În Michigan, New Jersey, California, Missouri, North Dakota- poliţişti s-au alăturat protestatarilor.

UPDATE. Petiţia „dreptate pentru George Floyd” a strâns 9,1 milioane de semnături.

UPDATE. Protestatarii au jefuit şi magazine ale musulmanilor.

UPDATE. Derek Chauvin, poliţistul arestat care l-a ucis pe George Floyd, este băgat sub supraveghere ca să nu se sinucidă în arest.

UPDATE. Maşini ale Poliţiei incendiate în Philadelphia.

UPDATE. Maşinile LAPD.

UPDATE. Procurorul general al SUA, William Barr, anunţă că forţele antiteroriste ale FBI se vor ocupa de ANTIFA. „Violența instigată și purtată de Antifa și de alte grupuri similare în legătură cu revoltele este terorism intern și va fi tratată în consecință”.

„Odată cu revoltele care se întâmplă în multe dintre orașele noastre din toată țara, vocile protestelor pașnice și legitime au fost deturnate de elemente radicale violente. Grupuri de radicali și agitatori externi exploatează situația pentru a-și continua propria agendă separată, violentă și extremistă.

Este timpul să nu mai urmărim violența și să o confruntăm și să o oprim. Violența continuă și distrugerea proprietății pune în pericol viața și traiul altora și interferează cu drepturile protestatarilor pașnici, precum și a tuturor celorlalți cetățeni. 

Acțiunile federale de aplicare a legii vor fi îndreptate spre reținerea și taxarea agitatorilor radicali violenți care au deturnat un protest pașnic și sunt angajați în încălcări ale legii federale. Pentru a identifica organizatorii și instigatorii criminali și pentru a coordona resursele federale cu partenerii noștri de stat și locali, forțele de ordine federale folosesc rețeaua noastră existentă de 56 de forțe regionale comune de terorism FBI (JTTF)”, arată Barr.

UPDATE. O altă echipă de televiziune de la Deutsche Welle a fost agresată în Minneapolis. S-a tras în ei şi au fost ameninţaţi cu arestarea.

Preşedintele SUA, Donal Trump, a anunţat astăzi, pe reţeaua de socializare Twitter că SUA vor declara organizaţia ANTIFA, implicată şi ea în protestele din SUA, drept organizaţie teroristă.

Organizaţia ANTIFA, apropiată de democraţi, este o organizaţie extremistă, activistă, militantă şi antifascistă, implicată de-a lungul timpului în multe proteste violente, nu numai în SUA.

Şi în România, ANTIFA a fost implicată în proteste violente.

Trump a felicitat militarii Gărzii Naţionale pentru modul cum au gestionat situaţia din Minneapolis aseară şi a spus că anarhiştii de la ANTIFA alături de alţii au fost repede opriţi. Asta ar fi trebuit să facă Primarul (democrat) din prima seară, spune Trump, şi nu ar fi fost probleme.

„Alţi democraţi care condus oraşe sau state ar trebuie să se uite la cum au fost opriţi radicalii anarhişti de stânga aseară în Minneapolis. Garda Naţională a făcut o treabă foarte bună şi ar trebui să fie folosită şi în alte state, până nu este prea târziu. Media care se plânge penibil face orice îi stă în putere să favorizeze ura şi anarhia. Atât timp cât fiecare înţelege ce face, şi că sunt Fake News şi oameni cu adevărat răi, cu o agendă publică bolnavă, putem uşor să trecem peste ei către Măreţie”, a scris Trump.

Între timp, cântăreaţa Lady Gaga l-a etichetat ca rasist pe preşedintele SUA.

Citeşte şi…

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!