Presa Curată

Portal de ştiri

Ce-au făcut poliţiştii albi din SUA ca să nu ia bătaie la protestele masive? VEZI IMAGINI

Spread the love

Zack Bornstein de la SNL/NBC a postat aseară o serie de fotografii în care arată cum poliţiştii din New York şi nu numai, în timpul protestelor, pentru a nu stârni şi mai mult furia oamenilor, s-au îmbrăcat în civil, în prostestari, dar şi-au pus banderole pe braţe pentru a se recunoaşte între ei.

Banderolele se schimbă zilnic. Într-o zi, poliţiştii au avut banderole albe pe braţe, în altă zi au purtat banderole portocalii.

„Din punct de vedere istoric, este un semn bun sau rău când forţele de poliţie violente încep să poarte banderole pe braţ pentru recunoaştere?”, se întreabă retoric Zack Bornstein.

“Culoarea zilei” este un semnal folosit de Poliţia din SUA încă de la protestele violente din anii ’70 şi 1980.

“Ca un costum de Halloween de la superstore al unui poliţist sub acoperire”, a comentat Zack Bornstein.

Protestele continuă cu şi mai mare amploare în a 7-a zi de la moartea lui George Floyd. Oamenii cer un act de Justiţie corect şi dreptate pentru George Floyd şi vor ca toţi cei 4 poliţişti care l-au ucis pe Floyd să fie arestaţi.

În majoritatea statelor americane se desfăşoară proteste puternice, în multe state generând în violenţe chiar şi din partea poliţiei spre care se îndreaptă furia şi revolta oamenilor.

În acelaşi timp, poliţia în New York a agresat protestatari. Un poliţist masiv alb a atacat şi pus la pământ o fată care protesta pe care a şi băgat-o în spital.

Citeşte şi…

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!