mar. sept. 27th, 2022

Presa Curată

Portal de ştiri

Guvernul Orban, de Spitalul 9. Au hărţuit şi încătuşat ilegal oameni pe motiv de refuz de termoscanare şi de măşti! Ordinul NU există!

Spread the love

O serie de măsuri şi de amenzi pe motiv că oamenii nu au purtat măşti de protecţie sau pe motiv că refuză termoscanarea au fost aplicate zilele acestea de forţele de ordine.

De la circul refuzului termoscanării sau al ne-purtării măştii, oamenii au fost agresaţi şi inclusiv amendaţi că au refuzat legitimarea.

Numai că…surpriză: ordinul Guvernului Orban- prin care miniştrii Vela şi Tătaru- instuie obligativitatea purtării măştii şi termoscanării nu este în vigoare, nefiind publicat în Monitorul Oficial.

Dezvăluirea aparţine lui Florin Puşcaş de la siteul ştiripesurse.

Într-adevăr, ordinul nu este încă publicat până la această oră în Monitorul Oficial, ca atare contravenţiile şi măsurile aplicate pe nepurtarea măştii şi refuzului termoscanării date până acum de autorităţile coordonate de Guvernul Orban nu au bază legală, fiind ilegale şi abuzive.

Abia după publicarea în Monitorul Oficial măsurile devin obligatorii.

De altfel, şi sutele de mii de amenzi date în timpul stării de urgenţă sunt neconstituţionale, doar judecătorii putând stabili legalitatea şi temeinicia acestora.

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!