Presa Curată

Portal de ştiri

Cel puțin 30 de newyorkezi au băut dezinfectanţi în ultimele 18 ore

Spread the love

Cel puţin 30 de newyorkezi au băut dezinfectanţi casnici în ultimele 18 ore după cw președintele SUA, Donald Trump, a sugerat public că acesta ar putea fi un remediu în lupta cu coronavirusul, relatează NY Daily News.

Medici, presă, oficiali, companii, oameni de ştiinţă, persoane publice au făcut toţi apel către public să nu bea dezinfectanţi şi să nu se iradieze cu UV.

Daily Mail arată că linia telefonică de urgență din Maryland primește 100 de apeluri, iar centrul de control al otrăvurilor din New York înregistrează un număr tot mai mare de persoane care apelează la ingerarea înălbitorului, după ce președintele Trump a prezentat soluţia ca un potențial „remediu”.

Peste 100 de persoane au apelat la o linie telefonică de urgență din Maryland despre ca să întrebe despre dezinfectanţi.

Cei de la controlul otrăvurilor din New York au văzut numărul de apeluri s-a dublat şi a ajuns la 30.

Mulți care au sunat au întrebat despre beneficiile consumului de dezinfectant.

Vorbind de posibilele tratamente, Trump a spus că iradierea UV şi dezinfectanţii ar putea ajuta la uciderea coronavirusului. Vineri seară, Donald Trump, preşedintele SUA, a retras totul, spunând că a fost sarcastic în declaraţie.

Cert este că peste 100 de apeluri au fost făcute către linia telefonică de urgență a statului Maryland, după ce Donald Trump a indicat dezinfectanţii ca o posibilă „cură” pentru coronavirus . 

Maryland a trimis publicului o alertă de urgenţă către public ca să nu bea dezinfectanţi după ce apelurile au continuat. Mulți dintre rezidenții statelor care au apelat la Agenția de Management pentru Situații de Urgență din Maryland au întrebat despre utilizarea detergenților casnici.

„Acesta este un apel ca în niciun caz niciun produs dezinfectant nu trebuie administrat în organism prin injecție, ingestie sau orice altă cale”, a arătat agenția. 

Preocupări similare au fost resimțite în New York, unde autoritățile din domeniul sănătății raportează că au primit un număr „neobișnuit de mare” de persoane care le-au contactat ca urmare a afirmațiilor președintelui Trump.

Centrul de control al otrăvurilor din New York, subordonat Direcției de Sănătate a orașului, a primit 30 de apeluri între joi, la 9:00 și vineri, la 15:00.

„Pentru a fi limpede, dezinfectanții nu sunt destinați ingestiei nici pe gură, nici prin urechi, nici prin respirația lor în niciun fel sau formă”, a scris un vineri comisarul pentru sănătate din New York, Oxiris Barbot. „A face acest lucru poate pune oamenii în pericol.” 

Niciuna dintre persoanele care au contactat Poison Control nu a murit sau a trebuit să meargă la spital, conform Daily News. 

9 dintre apeluri au fost în legătură cu o posibilă expunere la Lysol și 10 au fost despre un înălbitor.

Alte 11 apeluri au fost despre dezinfectanţi casnici, a spus un purtător de cuvânt. Anul trecut, în aceeași perioadă, doar 13 oameni au întrebat despre Lysol și doar 2 despre înălbitorul casnic. 

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!