mar. sept. 27th, 2022

Presa Curată

Portal de ştiri

Rusia şi-a ridicat Centrul permanent pentru boli infecţioase în 1 lună cu 11.000 de constructori

Spread the love

Un nou centru pentru tratarea bolilor infecţioase şi în special a COVID-19 a fost ridicat de autorităţile ruse în doar 1 lună şi un pic. Exact cum a făcut China.

Cu o testare agresivă, cazurile detectate de nou coronavirus se ridică zilnic în Rusia la 3-4-5000 de cazuri însă mortalitatea în Rusia este foarte mică. Cazurile de infecţie sunt în prezent de 52.763 iar decesele doar 456. Adică 3 morţi la 1 milion de locuitori. În paralel, pentru a nu sufoca sistemul sanitar, Rusia construieşte spitale.

Un alt spital a fost echipat special pentru COVID-19 luna trecută.

Spre deosebire de alte state, care ridică centre provizorii sau spitale de campanie, Rusia ridică centre specializate şi spitale izolate permanente.

Autoritățile din Moscova vor începe să monitorizeze mișcările tuturor persoanelor care prezintă simptome de coronavirus folosind datele de geolocalizare ale telefonului mobil. Orașul urmărea deja mișcările pacienților confirmați cu coronavirus care se autoizolează acasă.

Uriașul tehnologic rus Yandex a spus că va oferi măşti şi teste gratuite de coronavirus tuturor celor din Moscova, arată presa internaţională.

Spitalul de Boli Infecțioase din Tinao, ridicat acum în localitatea Voronovsky a primit primii 20 de pacienți cu infecție cu coronavirus.

„Într-o zi 20 de pacienți au fost internați la noul spital. Centrul are o capacitate de 800 de paturi, dacă este necesar, capacitatea poate fi crescută la 900. Peste 1000 de specialiști medicali vor lucra în clinică, incluzând medici, medii de nivel mediu și personal de juniori. Până în prezent, peste 500 de angajați au început să lucreze”, a spus Serghei Perehodov, medicul șef al spitalului clinic nr. 68, numit după V.P. Demikhova.

Pentru centru au fost achiziționate peste 26 de mii de unități de echipament medical și mobilier, precum și costume de protecție pentru personal.

„Toate paturile sunt echipate astfel încât să poată fi aduse gaze medicale. Fiecare pat, dacă este necesar, poate fi transformat în terapie intensivă. Acest lucru este foarte important pentru asistența promptă a pacienților cu infecție cu coronavirus care au dezvoltat insuficiență pulmonară ”, a spus Serghei Perehodov.

Alimentarea cu oxigen a camerelor este asigurată de propria stație de gazificare a oxigenului instalată în complex. Toate testele necesare vor fi efectuate în laboratorul propriu. Capacitatea sa vă permite să organizați peste 10 mii de studii pe zi. Acest lucru va economisi timp pentru analiză și rezultate.

Sistemele de alimentare cu aer din incinte medicale sunt complet impermeabile. Aerul este supus unei proceduri de dezinfectare la intrare și ieșire în fiecare cameră. Drenele de canalizare sunt evacuate în instalații de tratament autonome, dotate și cu sisteme de dezinfectare.

Spitalul este departe de centrul orașului. În acest sens, a fost construită o pensiune confortabilă pentru personalul de pe teritoriul complexului . Acest lucru le permite medicilor să nu piardă timpul pe drumul spre casă și întoarcere. Clădirea va găzdui aproximativ 1300 de persoane în camere single și duble. Există un teren de sport în apropierea complexului.

În jurul spitalului a creat un perimetru de securitate . Intrarea și ieșirea vehiculelor suferă o salubritate specială. Poziții separate pentru pacienți și personal sunt, de asemenea, prevăzute în clădiri, ceea ce reduce semnificativ posibila răspândire a infecției.

Spre deosebire de instituții similare, care se deschid în multe țări în timpul luptei împotriva COVID-19, acest spital va funcționa în mod continuu . După terminarea pandemiei, orice fel de infecție va fi tratată aici. Durata de viață a cazurilor este proiectată pentru câteva decenii.

Construcția unui spital pentru boli infecțioase folosind structuri prefabricate a fost începută pe 12 martie, în conformitate cu decretul primarului din Moscova din 5 martie 2020 nr. 12-UM.

Noua unitate medicală este un spital autonom cu profil infecțios , unde vor oferi toate tipurile de îngrijiri medicale necesare. Spre deosebire de instituțiile similare care se deschid astăzi în multe țări în timpul luptei împotriva COVID-19, acest spital va funcționa în mod continuu. După terminarea pandemiei, orice fel de infecție va fi tratată aici. Durata de viață a cazurilor este proiectată pentru câteva decenii. Acum lucrările de construcție și instalare au fost complet finalizate.  

„Este o clinică imensă, 80 mii de metri pătrați, construită în conformitate cu toate cerințele pentru un spital de boli infecțioase. Acestea nu sunt structuri temporare pe care le vedem în străinătate, când o sută de pacienți cu partiții mici sunt repartizați la rând. Acestea sunt cutii Meltzer concepute în conformitate cu toate cerințele de lucru cu pacienții infecțioși, cu o capotă de evacuare individuală, dezinfectând complet atât aerul ”, a subliniat Serghei Sobyanin. 

Există  800 de paturi în spital . Este posibil să le extindem la 900 și să transformăm fiecare pat sub terapie intensivă în timpul zilei.

Ca parte a proiectului au fost construite aproape 50 de clădiri cu un etaj și 14 secțiuni de cămine pe două sau trei etaje. Suprafața lor totală este de aproximativ 80 de mii de metri pătrați pe un teren de aproximativ 40 de hectare. 

Aproximativ 100 de mii de unități de echipament au fost achiziționate pentru spital, inclusiv peste 26.700 de unități de echipament medical și mobilier, precum și costume de protecție pentru personal. Două tomografii computerizate au fost instalate acolo, un aparat de diagnoză și fluoroscopie cu raze X, o sală de operație cu raze X mobile de tip C, 26 de aparate mobile cu raze X, 65 de aparate mecanice de ventilație și 30 de dispozitive de saturație de oxigen. Patru dispozitive de oxigenare cu membrană extracorporeală (ECMO), 125 defibrilatoare, peste 800 de dispozitive pentru terapia perfuzabilă, peste 200 de stații de monitorizare a pacientului individual și central și analizoare de laborator au fost, de asemenea, livrate la spital.

În zilele următoare, spitalul va fi echipat cu ventilatoare suplimentare comandate de la producători din mai multe țări străine. În plus, va fi echipat cu RMN, terapie perfuzabilă, stații de monitorizare a pacienților și alte echipamente standard.

În secția de internare a spitalului  au fost create 15 căsuțe individuale de primire și examinare .

Pacienții care intră în unitatea de tratament vor fi cazați în cutii duble Meltzer, cu o cameră sanitară și două încuietori. Pacienții vor fi livrați prin poartă de pe stradă, iar poarta va fi adaptată din interior pentru trecerea personalului medical. Acest lucru va exclude circulația pacienților în spital și, astfel, va preveni răspândirea infecției. Dacă este necesar, casetele duble pot fi transformate în triplă. Capacitatea totală a unității de tratament este de 455 de paturi. 

Unitatea de resuscitare constă din secții de terapie intensivă și secții izolate, care asigură măsuri de reanimare de urgență non-stop, inclusiv pentru pacienții bolnavi critici. Capacitatea unității de resuscitare este de 345 de paturi.  

Casetele de tratament și resuscitare sunt echipate cu echipamente moderne și dispozitive de susținere a vieții, în special,  un sistem de alimentare cu oxigen, dispozitive de ventilație mecanică  și  ECMO , defibrilatoare, dispozitive de terapie perfuzabilă și echipamente pentru monitorizarea constantă a parametrilor stării pacienților. 

Alimentarea cu oxigen a camerelor este asigurată de propria stație de gazeificare a oxigenului, care constă din trei rezervoare izoterme pentru depozitarea și distribuirea unui produs lichid și a vaporizatoarelor, asigurând regasificarea și furnizarea de oxigen camerelor. În caz de întreruperi în furnizarea de oxigen, pacienții vor fi comutați la un balon de urgență de 10 cilindri cu un volum de 40 de litri fiecare.

Prezența propriilor  unități de operare și diagnostic ne va permite să efectuăm toate tipurile de studii și intervenții la fața locului, fără a muta pacienții în alte instituții medicale. 

Unitatea de operare este echipată cu două săli de operație generale echipate cu un braț cu raze X, o cutie generică individuală și patru cutii de trezire. Soluțiile de planificare și sistemele moderne de inginerie asigură un mod steril.  

Unitatea de diagnostic este echipată cu un dispozitiv RMN, două dispozitive CT, 26 de unități de radiografie mobilă și echipament endoscopic. 

Capacitatea  unității de laborator va permite mai mult de 10 mii de teste pe zi (patru milioane de teste pe an), inclusiv studii PCR.  

Heliportul  este capabil să primească simultan trei elicoptere.

În plus, spitalul are o  sală de inspecție sanitară. Sistemul de control sanitar este proiectat pentru dezinfectarea a 1.400 de persoane (două schimburi de personal medical de 700 de persoane fiecare). Clădirea este împărțită în 14 compartimente identice, cu 100 de locuri fiecare, împărțite în bărbați și femei.

Personalul va veni din zona comună. După ce muncitorii își vor scoate hainele personale, vor merge într-o cameră adiacentă, vor face un duș și își vor schimba hainele într-o trusă de asistent medical pentru a se deplasa în zona de tratament. În total, vor avea patru tipuri de seturi de îmbrăcăminte înlocuibile.

Tratamentul sanitar va fi efectuat înainte și după schimb.

Unitatea de externare a pacientului  este o clădire separată, unde îi vor examina pe cei care au fost supuși unui tratament. Intrând din zona de tratament, pacientul va merge în camera de inspecție sanitară (împărțită în blocuri de sex masculin și feminin), în care va scoate hainele de spital, le va pune în rezervorul de deșeuri medicale, va face un duș și va pune haine personale, preinfectate. Apoi va merge în zona „curată” din hol cu ​​o zonă de așteptare, unde va primi documente de descărcare, obiecte de valoare și va ieși prin vestibulul exterior din partea zonei comune.

Livrarea lenjeriei curate și a articolelor pentru pacienți este asigurată în ambalaje și etichetate în containerele închise din depozitele centralizate și sălile de rufe din zona „curată” a clădirii.

Personalul zonei de tratament va colecta haine nosocomiale murdare în containere separate specializate din zona de schimbare și le va scoate pentru dezinfectare și spălare la unitatea de dezinfectare și la spălătorie.

În același timp, până la 15 pacienți pot suferi procedura de externare, adică până la 70 de pacienți pe zi.

Având în vedere faptul că spitalul este situat departe de oraș, precum și specificul acestuia, pensiuni confortabile pentru personalul cu posibilitatea de ședere temporară în camere single și duble de aproximativ 1300 de persoane au fost construite în spital  . Fiecare cameră este echipată cu electrocasnice (frigider, TV, cuptor cu microunde, ceainic electric, aparat de cafea cu capsule și uscător de păr). 

De asemenea, o cantină, zone de agrement au fost amenajate pentru lucrătorii medicali, iar pe teritoriul alăturat au fost create patru zone de antrenament.

„Sala de sport este complet echipată, avem zone rezidențiale complet pregătite, zone de recreere pentru copiii noștri. Toate seturile de haine necesare au fost achiziționate special, interacționăm cu colegii. În special, vor fi dislocate comunicări radio digitale specializate pentru personal ”, a declarat Andrei Bochkarev , viceprimarul Moscovei în Guvernul Moscovei, pe probleme de urbanism și construcții . 

Măsuri de siguranță: sistem de purificare a aerului și ventilație verificată

O atenție deosebită în noul spital, ca și în alte instituții medicale din Capitală, va fi acordată siguranței sanitare și epidemiologice. Cele mai apropiate clădiri rezidențiale sunt la 250 de metri, adică de două ori și jumătate mai mult decât zona sanitară necesară.

Sistemul  de dezinfectare a apelor uzate va permite curățarea în mai multe etape. În primele etape, efluenții vor suferi curățare mecanică și dezinfectare în recipiente din fibră de sticlă cu un volum de 650 de metri cubi fiecare folosind reactivi chimici. În ultima etapă, este planificată o instalare suplimentară a unui sistem de dezinfectare a apei. Efluenții vor respecta cerințele de calitate referitoare la apele uzate. 

Un sistem de ventilație sub presiune a  camerei va deveni unul dintre principalele sisteme biologice de siguranță. Acesta previne eliberarea aerului contaminat în mediu și răspândirea acestuia între camere. Aerul furnizat și scos din spațiile infecțioase este planificat să fie curățat și dezinfectat de dispozitive care să asigure eficiența inactivării microorganismelor la ieșirea din instalație nu este mai mică de 99 la sută. Pentru aceasta, sunt furnizate unități de inactivare a aerului de canal. Emisiile de aer de evacuare vor fi efectuate deasupra crestei acoperișului cu 0,7 metri, ceea ce va asigura siguranța mediului. 

În jurul noului centru de infecții, a fost creat  un perimetru de securitate . La intrările și ieșirile de pe teritoriul spitalului sunt echipate două posturi pentru igienizarea vehiculelor. Acolo puteți face procesarea simultană a trei ambulanțe în fiecare. Posturile vor funcționa non-stop și asigură dezinfectarea a 288 de vehicule pe zi.

Am lucrat non-stop: cum să construieşti un spital

Spitalul din localitatea Voronovsky a fost construit cât mai curând posibil. Pentru a putea primi primii vizitatori în viitorul apropiat, lucrările s-au desfășurat în paralel cu amplasarea comunicațiilor și construcția drumurilor.

„În Rusia nu a existat niciodată așa ceva în practica de construcție”, a spus Serghei Sobyanin. – Clinica se află într-un câmp curat, departe de așezările mari. Ce a însemnat asta pentru construcții? Aceasta a însemnat că trebuia să punem 15 kilometri de conducte de gaz, 30 de kilometri de cabluri electrice, comunicațiile la fața locului erau aproximativ 70 de kilometri, 20 de kilometri de drumuri și așa mai departe. „

În același timp, aproximativ 11 mii de constructori și peste 1500 de unități de echipament de construcție au lucrat la șantier . 

În plus, s-au organizat livrări directe de materiale de construcție, structuri, produse, echipamente de inginerie din diferite regiuni ale Rusiei. Pentru aceasta, pe site a funcționat un centru logistic non-stop. El a controlat livrarea la timp a mărfurilor și a coordonat zilnic aproximativ 1.100 de unități de transport de marfă. Aproximativ 50 de controlori de trafic au asigurat o mișcare neîntreruptă la intrare și în interiorul amplasamentului.

Construcția spitalului a necesitat peste 200 de mii de metri cubi de nisip, peste 1500 de tone de armare, peste 14 mii de metri cubi de beton, peste 6500 de tone de structuri metalice, peste 280 de mii de metri pătrați de panouri sandwich, peste cinci mii de uși interne și externe, mai mult de trei mii de fani, inclusiv copie de rezervă pentru fiecare compartiment din cutie.

Peste 4 kilometri de drumuri de acces permanent și peste un kilometru și jumătate de drumuri permanente în interiorul spitalului au fost transportați la spital. În special, a fost pusă în funcțiune autostrada către satul Armatei și lucrările pentru lărgirea Autostrăzii Kaluga au fost finalizate.

Specialiștii au mai pus peste 80 de kilometri de rețele de inginerie, inclusiv 36,2 kilometri de linii de cablu, 15 kilometri de conductă de gaz, 8,1 kilometri de rețele de iluminat stradal, 6,3 kilometri de canalizare, 5,8 kilometri de canalizare, cinci kilometri de alimentare cu apă, 3,6 kilometri de sisteme de încălzire și 1,2 kilometri de rețele de comunicații.

„Au fost stabilite aproximativ 100 de comunicări interne și interne. Aceasta este furnizarea de gaz, electricitate, apă, căldură. Și cel mai important, au fost create centre de tratare puternice care exclud orice deșeuri periculoase care intră în mediul extern ” , a subliniat primarul Moscovei. 

În special, a fost creată o unitate de admisie a apei, s-au amenajat rețele de alimentare cu apă și de canalizare autonome cu două stații de pompare și instalații locale de tratare, conducte de gaz, linii de cablu de la stația electrică „Bylova”, s-au amenajat comutatoare complete și stații de transformare.

În a doua etapă, vor fi construite liniile de cablu redundante, punctele de distribuție și stațiile de transformare de la stația electrică Lebedevo cu o lungime de 22 de kilometri.

Acum există o îmbunătățire a teritoriului. Aceștia intenționează să planteze 4.780 de unități de plantă, inclusiv 476 de copaci de talie mare (pin, molid obișnuit și albastru, cenușă de munte, mesteacăn, meri ornamentali, cireș de păsări și thuja), 4304 arbuști (ienupăr, spirea cenușie și japoneză, liliac, trandafir, maimuță, molie de bule, deren , hortensie și păducel).

Având în vedere intensitatea ridicată a lucrărilor de construcție și instalare non-stop, 27 de contractori majori au luat parte la acestea.

Personalul medical al noului spital

Noul spital de boli infecțioase a devenit parte a spitalului clinic nr. 68, numit astfel V.P. Demikhova. Aici vor fi ajutați aproape o mie de specialiști, inclusiv 250 de medici, 500 de specialiști ai personalului paramedical, aproximativ 250 de personal paramedical și alți specialiști.

Departamentul de Sănătate din Moscova recrutează în prezent personal pentru noua instituție.

În 15 aprilie, 266 de angajați au fost internați la spitalul de boli infecțioase, inclusiv:

– 99 de medici (anestezisti de resuscitare, specialisti in boli infectioase, medici generali, radiologi, chirurgi si altii);

– 85 asistente, radiologi, tehnicieni de laborator medical;

– alți 82 de specialiști (curățători, administratori, personal tehnic).

În prezent, personalul clinicii urmează stagii la Spitalul Clinic City 68 și alte spitale din Moscova, reproiectate pentru a primi pacienți cu infecție cu coronavirus și pneumonie virală.

Spitalul Clinic Oras nr. 68 numit dupa V.P. Demikhova este una dintre cele mai mari clinici multidisciplinare din capitală. În fiecare an, peste 50 de mii de pacienți urmează tratament intern și mai mult de șase mii și jumătate de nașteri sunt primite în maternitate.

Clinica dispune de 24 de secții pentru îngrijiri medicale spitalizate 24 de ore, inclusiv de înaltă tehnologie, în domenii precum pulmonologie, anestezie-reanimare, urologie, endocrinologie, terapie, obstetrică și ginecologie, gastroenterologie, neurochirurgie, cardiologie, neurologie, chirurgie, traumatologie și ortopedie.

În ţară, pacienții cu COVID-19 sunt internați în secții din  37 de spitale federale, orașe și private . În paralel   de pregătire pentru desfășurarea spitalelor pentru tratamentul pacienților cu coronavirus într-o serie de clădiri din spitale federale, orașe și private. Pentru personalul spitalelor de coronavirus au fost introduse creșteri salariale. Deci, medicii primesc 70 de mii de ruble suplimentare pe lună, personalul mediu obișnuit – 50 de mii de ruble pe lună, personalul de asistență medicală și alți angajați – 30 de mii de ruble pe lună.

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!