Presa Curată

Portal de ştiri

Spre deosebire de România, Marea Britanie, SUA, Germania, Israel- îşi extind planurile de testare masivă a populaţiei

Spread the love

Marea Britanie, strategia în 5 paşi

Guvernul britanic şi-a anunţat zilele trecute strategia în 5 paşi în lupta cu extinderea pandemiei de nou coronavirus, admiţând că „unul dintre cele mai provocatoare lucruri despre coronavirus este incertitudinea, având în vedere că nu se ştie cine are infecția sau când persoana este în siguranță ca să revină la viața normală”. 

„Public Health England (PHE) a făcut deja lucruri nivel mondial în ceea ce privește testarea, lucrând cu parteneri internaționali cheie pentru proiectarea și livrarea primului test de diagnostic COVID-19 din Marea Britanie, lansându-l mai repede decât orice alt test britanic din istoria recentă. Suntem în fața majorității țărilor europene pentru testare în acest moment și am efectuat unele dintre cele mai multe din Europa, după Italia, Spania și Germania”.

„Iată care sunt provocările. În primul rând, pornim de la o bază inferioară. Spre deosebire de unele țări, nu am intrat în această criză cu o mare industrie producătoare de diagnostice la care să apelăm. Există, de asemenea, o cerere internațională uriașă de materiale de testare cruciale, precum truse, tampoane și reactivi chimici.

Având în vedere această capacitate finită, a trebuit să acordăm prioritate. Am înțeles complet că personalul NHS dorește să fie testat, astfel încât să poată reveni la prima linie cât mai repede posibil. Însă, de la început, am luat decizia că pacienții grav bolnavi trebuie să fie pe primul loc. Pentru ei, un test poate însemna diferența dintre viață și moarte. Obiectivul meu imperativ este de a proteja viața și susţin această decizie.

De asemenea, trebuie să ne asigurăm că toate produsele de testare noi sunt la dispoziție. Experții noștri au clar că faptul că nu are un test este mai bun decât un test nesigur, iar multe dintre testele pe care le-am verificat deja au fost prea inexacte pentru a fi utilizate în această criză. Nu voi trimite personalul NHS înapoi în secții cu confortul fals al unui rezultat fals negativ.

Scopul nostru final este ca oricine are nevoie de un test să aibă unul. Vom ajunge acolo printr-o abordare pe etape, începând cu pacienții care au nevoie de test, extinzându-ne la lucrătorii NHS și la familiile lor așa cum facem acum, apoi la alți lucrători-cheie critici, și apoi extindându-ne în comunitatea mai largă în timp. Strategia noastră de testare are cinci piloni, pe care acest document îi prezintă integral.

Primul pilon este stimularea testării cu tampoane – o testare pentru a afla dacă aveți virusul – prin laboratoare PHE și NHS pentru pacienți și lucrători de prim rang din NHS. Am ajuns deja la ambiția noastră de 10.000 de teste pe zi până la sfârșitul lunii martie, așa cum ne-am angajat. Ne-am angajat acum să ajungem la 25.000 de teste pe zi până cel târziu la sfârșitul lunii aprilie.

Al doilea pilon este crearea unei noi capacități de testare cu tampoane, oferite de partenerii comerciali. Din nou, aceasta este testarea tampoanelor pentru a spune dacă oamenii au virusul. Cea mai mare parte a acestui pilon este parteneriatul cu universitățile, institutele de cercetare și companii precum Amazon și Boots, pentru a construi o rețea de laboratoare noi și locuri de testare în Marea Britanie. Acest nou serviciu tocmai a fost lansat și se extinde rapid. De asemenea, lucrăm cu alte companii de testare pentru a extinde Pilonul 2, astfel încât, de-a lungul timpului, avem multe companii comerciale diferite care efectuează teste de tampon în masă.

Al treilea pilon sunt testele de anticorpi, care sunt concepute pentru a detecta dacă oamenii au avut virusul și acum sunt imuni. Acestea ar putea fi făcute acasă cu o înțepătură a degetelor și să ofere rezultate în cel puțin 20 de minute. În prezent lucrăm cu mai multe companii care oferă aceste teste și le evaluăm eficacitatea. Testele anticorpilor oferă speranța că persoanele care cred că au avut boala vor ști că sunt imune și vor reveni la viață la fel de normal. Dar, în mod crucial, trebuie dovedite că funcționează.

Al patrulea pilon este supravegherea. Efectuăm unele dintre cele mai mari sondaje din lume pentru a afla ce proporție din populație a avut deja virusul. Acest lucru este realizat folosind un test de anticorpi de înaltă precizie, operat de Public Health England în campusul lor științific Porton Down. Vom folosi aceste teste pentru a ne consolida înțelegerea științifică și pentru a ne informa cu toții despre marile alegeri pe care le avem de făcut cu privire la măsurile de distanțare socială și modul în care ieșim din această criză.

Al cincilea pilon este cel mai ambițios. Vrem să construim într-o perioadă scurtă de timp, marea industrie de diagnosticare care această țară lipsește în prezent. La fel cum producătorii noștri de vârf s-au alăturat efortului național de a construi ventilatoare, totodată, companiile noastre de științe ale vieții vor face același lucru pentru testare. Giganții farmaceutici din Marea Britanie, care nu au o tradiție a diagnosticului, lucrează acum cu companiile noastre de diagnosticare din lume, pentru a construi la scară o industrie britanică de diagnosticare. Acest nou efort național de testare ne va asigura că putem obține teste pentru toți cei care au nevoie de ele.

Luate împreună, stabilesc provocarea pe cei cinci piloni, de 100.000 de teste pe zi, până la sfârșitul lunii aprilie. Pentru a promova acest lucru, sunt încântat că profesorul John Newton va asuma un nou rol de coordonare a acestui efort național de testare.

Acești 5 piloni reprezintă o strategie cuprinzătoare pentru a pune în aplicare testarea care este o misiune critică, în timp ce luptăm împotriva COVID-19.”


Testul ambițios al anticorpilor din Germania

Companiile din întreaga lume efectuează teste pentru anticorpi coronavirus, declarate instrumente cruciale pentru repornirea economiei.

Germania, care a apărut ca lider în rândul națiunilor occidentale pentru oprirea răspândirii contagiunii, a început un studiu ambițios pentru a testa cetățenii pentru anticorpi, anunţă presa intenaţională.

Rezultatele pot dezvălui cât de profund a penetrat coronavirusul în societate – iar acestea sunt informații cheie pentru a determina care restricții sunt cele mai sigur de ridicat.

Germania a raportat duminică 2.458 de cazuri noi de coronavirus și 184 decese noi legate de Covid-19, o reducere accentuată a numărului în comparație cu zilele anterioare.

Ca și în ultimele săptămâni, este probabil ca cifrele relativ reduse să reflecte cel puțin parțial întârzierile de raportare în weekend.

În termeni relativi, creșterea cu 2% și 4% a cazurilor și respectiv a deceselor a fost printre cele mai scăzute de la începutul crizei.

Germania a înregistrat până în prezent 139.897 de cazuri de coronavirus, în timp ce 4.294 de pacienți au murit, arată datele oficiale ale Institutului Robert Koch din Berlin.

Se estimează că 88.000 de pacienți s-au recuperat din boală.


New York va lansa testarea anticorpilor în această săptămână

New York va lansa săptămâna viitoare un efort de testare, pe care guvernatorul Andrew Cuomo l-a descris ca o condiție prealabilă pentru redeschiderea economiei statului.

În plus față de testele de diagnostic standard, New York va începe teste de anticorpi răspândite pentru a încerca să înțeleagă cât de larg s-a răspândit coronavirusul și câte persoane pot avea acum un anumit grad de imunitate.

„Orice plan care va redeschide economia trebuie să se bazeze pe date și asta înseamnă că trebuie să se bazeze pe testare”, a spus guvernatorul.

Efortul de testare dublat vine pe fondul semnelor ulterioare ale pandemiei care se diminuează în New York, numărul spitalizărilor fiind în continuă scădere. Numărul de decese din ultimele 24 de ore – 507 – a fost cel mai mic din ultimele zile.

„Suntem de cealaltă parte a vârfului și numerele scad”, a spus guvernatorul. Cu toate acestea, domnul Cuomo a avertizat: „Fiara este încă vie. Nu am ucis bestia. Și fiara se poate ridica din nou.”

Cuomo și-a continuat relația complicată cu președintele Donald Trump, lăudând conducerea sa, dar pledând și pentru mai multe resurse din partea guvernului federal.


Israelul continuă testarea masivă a populaţiei

Israelul a transformat inclusiv Restaurantele McDonalds în centre de testare. În plus, pe modelul Coreei, Israelul şi-a umplut oraşele de cabine de testare rapidă. Israelul face peste 10.000 de teste pe zi.


România respinge testarea populaţiei

În contradicţie cu majoritatea statelor, România prin oficialii săi susţine că testarea populaţiei ori nu există, ori nu ajută la nimic, ori testele rapide nu există.

România a efectuat sâmbătă doar 2620 de teste iar duminică 4880, potrivit datelor oficiale.


Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!