Presa Curată

Portal de ştiri

Oftica mare a SUA: Armata Chinei, singura care a terminat deja injectarea în faza a 2-a a potenţialului vaccin

3444NO-HEALTH-CORONAVIRUS_CHINA_VACCINE_TRIAL_O_

Spread the love

Media americane arată ieri că Armata Chinei, condusă de Chen Wei şi CanSino Biologics, a terminat de selectat candidaţii pentru faza a 2-a a testării vaccinului, cei 500 de voluntari au fost deja injectaţi iar faza a 2-a a început deja de câteva zile.

„Vaccinul vector recombinat adenovirus are cu el gena S a noului coronavirus. :i poate ajuta corpul să producă o memorie imunologică. Ştim că secvenţa S este o parte vitală a noului coronavirus. Ca atare, acest vaccin este făcut pentru a ajuta corpul să producă memoria imunologică care este vitală. Odată ce virusul invadează corpul, corpul poate recunoaşte această parte şi întregul virus şi poate să-l neutralizeze”, a declarat Chen Wei.

În total, China a aprobat 3 candidați pentru vaccinul COVID-19 pentru studii clinice, a declarat un oficial la Ministerul Științei și Tehnologiei (MOST).

Vaccinul vector adenovirus, dezvoltat de o echipă de cercetare condusă de Chen Wei, academician la Academia Chineză de Inginerie și cercetător la Institutul de Medicină Militară din cadrul Academiei de Științe Militare, a fost primul care a fost aprobat să intre în studii clinice, a declarat Wu Yuanbin, directorul general al științei și tehnologiei pentru dezvoltare socială cu MOST, la o conferință de presă.

Prima fază a studiului clinic a fost finalizată la sfârșitul lunii martie, iar a doua fază a început pe 12 aprilie.

Este primul vaccin COVID-19 din lume care a intrat în a doua fază a studiilor clinice, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Însoțit de fiica sa, Xiong Zhengxing, un bărbat de 84 de ani din Wuhan, a fost vaccinat pe 13 aprilie, devenind cel mai în vârstă voluntar în a doua fază a studiului clinic.

Față de prima fază, a doua fază a eliminat plafonul de vârstă pentru a înscrie voluntari peste 60 de ani.

Pe măsură ce vârstnicii alcătuiesc un procent ridicat al pacienților cu COVID-19 grav bolnavi, vaccinul ar trebui să construiască un scut de siguranță pentru ei, a spus Chen.

Luând ca vector vectorul adenovirus defect, modificat, vaccinul poartă gena proteinei Spike coronavirus, proteina principală de suprafață folosită de virus pentru a se lega de un receptor pentru a invada celulele, astfel încât corpul subiectului va produce memoria imunologică a proteinei.

Când adevăratele coronavirusuri atacă, organismul își va identifica proteina cu vârful și își va opri invazia, potrivit lui Chen.

Cei 108 voluntari care au finalizat prima fază a studiului clinic din 27 martie au încheiat observația medicală centralizată și sunt în stare bună.

A doua fază a recrutat deja 500 de voluntari și a introdus grupul de control placebo pentru a evalua în continuare imunogenitatea și siguranța vaccinului. Cei 500 de voluntari au fost deja vaccinaţi, toţi sunt monitorizaţi în centrele din Wuhan.

Cele două companii americane, una care chiar a admis că a sărit etape în dezvoltarea vaccinului, fără rezultate în trecut până acum,  n-au intrat până în prezent în faza 2 a dezvoltării vaccinului.

Presa Curată, din primul moment, a informat publicul din România, în exclusivitate, despre stadiul dezvoltării acestui vaccin.

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!