Presa Curată

Portal de ştiri

AUSTRIA îşi REPORNEŞTE economia chiar de astăzi! Contributor Presa Curată

Spread the love

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a anunțat o redeschidere treptată a economiei.

După patru săptămâni în care au fost deschise doar supermarketurile, farmaciile, tutungeriile, chioșcurile de presă, drogheriile și benzinăriile, începând de astăzi se redeschid TOATE MAGAZINELE CU O SUPRAFAȚĂ MAI MICĂ DE 400 M2 . De asemenea, își vor deschide porțile și magazinele de electronice și electrocasnice, precum și cele de bricolaj și grădinărit.

Mai mult, dacă totul va decurge conform planului, la data de 1 MAI se vor deschide marile magazine și centrele comerciale, iar la jumatate lunii își vor relua activitatea hotelurile, restaurantele, barurile, cafenelele, saloanele de înfrumusețare și curățătoriile.

PE SCURT, ÎN LUNA MAI, ÎNTREAGA ECONOMIE ȘI VIAȚA SOCIALĂ A AUSTRIECILOR SE VA ÎNTOARCE LA NORMALITATE.

Carantina va fi menținută până la sfărșitul lunii aprilie, purtarea măștii rămânând obligatorie în transportul public , supermarketuri și magazine. Nu este necesar ca măștile să fie neapărat medicale sau chirurgicale – eșarfele sau șalurile pot fi utilizate ca înlocuitor. Cei care nu vor purta mască în zonele semnalate vor fi amendați cu suma de 25 euro. Mai mult, numărul de persoane care pot intra, în același timp, într-un spațiu comercial va fi limitat.

Ca masură preventivă – școlile vor râmâne închise pe parcursul lunii aprilie.

Pe durata carantinei – LA FEL CA PÂNĂ ACUM – asutriecii vor putea ieși la plimbare, pe jos sau cu bicicleta, în oraș sau pe malul Dunării, pe cont propriu sau împreună cu membrii familei cu care locuiesc.

De asemenea, vor putea face cumpărături la magazinele deschise chiar astăzi.

Din Madrid, Mircea Apostol.

Potrivit analizelor Forbes, Guvernul Austriei a fost în topul eficienţei în lupta cu extinderea pandemiei de nou coronavirus pe teritoriul său.

CITEŞTE ŞI…

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!