Presa Curată

Portal de ştiri

NEBUNIE în TURCIA. VEZI IMAGINI. Ministrul de Interne demisionează, Erdogan nu acceptă demisia, oamenii au ieşit pe străzi, revoltaţi de gestionarea dezastruoasă a stării de urgenţă. S-au bătut între ei, s-au bătut pe mâncare, s-au bătut cu Poliţia. UPDATEURI.

Spread the love

UPDATE. Şeful de comunicare al Preşedintelui Turciei shareuieşte o fotografie a lui Erdogan la 1 dimineaţa.

UPDATE. O persoană a vrut să se sinucidă când a auzit că demsionează ministrul de interne.

UPDATE. Oamenii s-au bătut cu Poliţia şi duminică.

UPDATE. Protestele continuă în Turcia. „Murim de corona când murim de teroare”.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a respins, duminică seară, demisia ministrului de Interne, Süleyman Soylu, lăudând dedicaţia de care dă dovadă ministrul în gesionarea stării de urgenţă, relatează Daily Sabah.

ministrul de Interne al Turciei, Süleyman Soylu
https://twitter.com/suleymansoylu/status/1249403093151887362
Demisia ministrului. Iniţială

Însă oamenii au început să iasă pe străzi revoltaţi de cum Guvernul turc a gestionat starea de urgenţă şi pentru că preşedintele Erdogan nu-i acceptă demisia. Ba chiar îi urmăresc maşina ministrului de interne care s-a întors de urgenţă în capitală.

Turcii sunt revoltaţi de cum ministrului de Interne, Süleyman Soylu, a anunţat vineri seară că au doar 2 ore să-şi facă aprovizionarea, înainte de decretarea stării de urgenţă, dându-le puţin timp ca să iasă din case ca să-şi cumpere cele necesare.

Ca atare, în ţara cu 83,4 milioane de locuitori a început un imens haos, oamenii luându-se la bătaie în faţa magazinelor, brutăriilor, benzinăriilor, agresiunile continuând şi apărând pe reţelele de socializare. Turcii s-au bătut pe alimente şi s-au bătut şi cu Poliţia.

Turcii au început să ceară demisia ministrului de interne, ministrul Süleyman Soylu în urma presiunii populare a demisionat duminică seara însă spre noapte demisia a fost oprită de preşedintele Erdogan.

Turcia a impus restricții în viața de zi cu zi, în efortul de a încetini răspândirea COVID-19. Deși un răspuns timpuriu la criză a atenuat numărul celor infectați, țara a limitat mobilitatea publică, în special în weekend, pe o vreme cu temperaturi în creștere.

În weekend, străzile, bulevardele și piețele principale din întreaga țară au fost goale ca deciziei impuse de Ministerul de Interne.

Turcia (84,3 milioane de locuitori) are până acum 56.956 de infectaţi confirmaţi cu COVID-19, cazurile zilnice confirmate depăşesc 4.700 de persoane, totalul deceselor este de 3.600 iar noile decese de duminică sunt 97.

Spre deosebire de România, Turcia este însă sub nivelul mediu mondial de mortalitate, având doar 14 decese la milionul de locuitori, are până acum făcute peste 376.000 de teste la nivelul populaţiei crescându-şi rata de testare.

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!