mar. sept. 27th, 2022

Presa Curată

Portal de ştiri

EXCLUSIVITATE. Programul lui Adrian Streinu Cercel de SALVARE a TUTUROR ROMÂNILOR: „Oamenii NU trebuie lăsaţi să se îmbolnăvească”

Spread the love

Profesorul Adrian Streinu Cercel, director al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, a pregătit de mai mult timp un program întreg de prevenire a îmbolnavirilor cu noul coronavirus pentru toată România pe care l-a propus autorităţilor române. Culmea, măsurile din programul profesorului Cercel au fost aplicate rând pe rând de multe de alte state, inclusiv europene, dar NU au fost aplicate de România.

Presa Curată prezintă în exclusivitate programul directorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase pentru oprirea extinderii pandemiei în România, de protejare şi salvare a vieţii populaţiei.

Programul „Vacanţa Mare” al profesorului Cercel a prevăzut de la bun început o serie de măsuri care trebuie luate pe diferite etape/stadii în funcţie de extinderea pandemiei de nou coronavirus.

Pe etapa de transmitere locală- comunitară, profesorul Cercel a propus măsuri de igienă socială, spaţiere a orarului de lucru, de igienizare a căilor de acces spre locul de muncă, a mijloacelor de transport, de izolare la domiciliu, pe grupuri de risc potenţial de a contacta virusul: persoanele peste 65 de ani, între 40-65, sub 40 şi cele cu boli cronice indiferent de vârstă.

Măsurile includ şi măsuri de suport.

Screening de urgenţă cu teste rapide. În 48 de ore vom avea imaginea icebergului de sub apă!

„Screening de urgenţă cu teste rapide în comunităţile mari, oraşele mari unde avem deja pacieni cu transmitere locală, în localităţile unde s-au repatriat concetăţenii noştri. Epidemiologii vor stabili mărimea grupurilor ţintă, vom mobiliza grupa de rezidenţi însoţiţi de un specialist infecţionist sau epidemiolog, datele vor fi încărcate direct pe o platformă în timp real, în 48 de ore vom avea imaginea icebergului de sub apă”.

„Plecând de aici, vom şti la ce să ne aşteptăm din punct de vedere al niveluli de cazuri grave şi cum să distribuim personalul medical, în funcţie de zonele afectate.

Toate laboratoarele în care există echipamente RT-PCR, personalul aferent, la fel şi spitalele private, au obligativitatea de a lucra PCR pentru diagnosticarea şi monitorizarea noului coronavirus pe perioada pandemiei, în scop umanitar, în serviciu public, pentru maximizarea capacităţii de testare, asistenţă medicală şi a accesului gratuit al populaţiei la resursele medico sanitară”.

Acţiunea trebuie coordonată de CSAT, arată programul.

Planul profesorului Cercel propune măsuri de limitare a circulaţiei populaţiei, astfel încât de scadă la maximum riscul de transmitre a virusului către grupele de risc, arată ce trebuie să facă autorităţile publice şi locale pentru limitarea extinderii pandemiei, ce trebuie să facă medicii din localităţi- screening în conformitate cu chestionarul pus la dispoziţie de DSP, şi cum trebuie să arate o organizare a autorităţilor publice centrale în caz de pandemie pentru salvarea populaţiei.

„Ce are ţara de făcut? Toţi cetăţenii fără locuri de muncă active trebuie să stea acasă 8-10 săptămâni. Ceilalţi merg la muncă cu program modificat, toţi ceilalţi fac curat în casă”.

Streinu Cercel arată cum se susţin costurile cu energie, apă, canal, salubrizare, aprovizionare cu alimente, medicamente, elemente de sanitaţie personală care au fost făcute sau preluate şi de alte state, cum vor funcţiona lanţurile de malluri, cum trebuie dezinfectate mijloacele de transport pentru populaţie şi ce trebuie să asigure un Guvern pentru populaţie.

Profesorul a propus şi testări random, pe stradă, pe modelul altor state, iar când nu vor mai identificaţi infecaţi timp de 7 zile – se pune STOP PROGRAM.

„Oamenii nu trebuie lăsaţi să se îmbolnăvească!”

„Numărul de teste duse în laboratoarele care fac teste de tip PCR a fost la jumătate din capacitatea noastră de testare pe teritoriul României. Nu au fost solicitate mai multe. Nu se înțelege că suntem în pandemie. Trebuie să înțelegem că nu trebuie să lăsăm oameni să se îmbolnăvească, ce e așa de complicat?”

Într-o intervenţie telefonică pentru A3, citat de DC News, profesorul Streinu Cercel a dezvăluit astăzi că autorităţile române nu înţeleg ce este pandemia şi nu testează la capacităţile pe care le are.

„Vreau să vă dau o informație pentru ziua de astăzi. Pentru ziua de astăzi, numărul de teste duse în laboratoarele care fac teste de tip PCR a fost la jumătate din capacitatea noastră de testare pe teritoriul României, ceea ce înseamnă că n-au fost solicitate mai multe”.

Adrian Streinu-Cercel a subliniat că avem o capacitate de testare mulțumitoare, ”urmează ca-n următoarea săptămână să ajungem la 8.000 de teste pe zi, dar, pentru acest lucru, cineva trebuie să le solicite. Dacă nu sunt solicitate, nu se recoltează, dacă nu se recoltează, nu se efectuează”. 

Întrebat unde se rupe lanțul, prof. Streinu-Cercel a explicat că ”e de tip politică de sănătate publică”. ”Dacă vrem să testăm, putem, avem capacitatea, avem multe laboratoare care s-au pus la punct cu un efort fantastic, ceea ce este de aplaudat” a subliniat Streinu-Cercel, care a continuat: ”E modul de gândire a unei politici de sănătate publică, nu se înțelege că suntem în pandemie. Virusul atacă la fel peste tot. Dacă vrem să fim deștepți, trebuie să fim deștepți. Specialiștii trebuie să aibă un cuvânt clar, în așa fel încât să decidă politica de sănătate publică. Trebuie să înțelegem că nu trebuie să lăsăm oameni să se îmbolnăvească, ce e așa de complicat?”, a arătat profesorul Cercel citat de DC News.

Între timp, datele oficiale furnizate de Guvernul României arată că România scade testările pe populaţie, în timp ce toate guvernele în plan internaţional le cresc pentru a controla şi a opri extinderea pandemiei, atât în rândul populaţiei cât şi în rândul personalului medical, iar România urcă pe rata mondială a mortalităţii la 1 milion de locuitori, depăşind de câteva zile tot mai mult media mondială.Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!