Presa Curată

Portal de ştiri

Pakistanul şi-a ARESTAT MEDICII care au protestat din cauza lipsei echipamentelor. MEDICII au vrut să INTRE PESTE MINISTRUL şef, în casă

Spread the love

Peste 50 de medici care protestează împotriva din cauza lipsei echipamentului de siguranță, în timp ce luptă împotriva coronavirusului, au fost arestați luni în orașul Quetta din sud-vestul Pakistanului, au spus polițiștii și medicii, arată AFP.

Arestările au avut loc după ce peste 100 de medici și paramedici s-au adunat în apropierea spitalului principal al orașului și apoi s-au mutat pentru a protesta în fața reședinței șefului din minister, potrivit unui reporter AFP.

Ulterior, poliția a folosit bastoanele pentru a dispersa grupul după ce aceştia au încercat să intre în casa ministrului-șef, ceea ce a dus la apariția unor lupte între ambele tabere.

„Am luat 53 de medici în arest pentru încălcarea legii”, a declarat pentru AFP Abdul Razzaq Cheema, un oficial al poliției în urma incidentului.

Cheema a spus că poliția a ținut medicii câteva ore înainte ca guvernul provincial să le ordone să elibereze grupul.

Liaqat Shehwani, un purtător de cuvânt al guvernului provincial Balochistan, a declarat pentru AFP că medicii protestau pentru indisponibilitatea echipamentului personal de protecție (PPE), cum ar fi măștile și ochelarii.

„Le-am asigurat că PPE va fi furnizat în curând, dar au început protestul”, a spus Shehwani, adăugând că autoritățile intenționau să distribuie echipament de protecție după ce au primit aprovizionări de la guvernul federal luni mai devreme.

Personalul medical din Pakistan s-a plâns săptămâni întregi de deficiențele severe de echipamente de siguranță din spitale, deoarece tratează pacienții care suferă de noul coronavirus.

Yasir Achakzai, președintele asociației de medici din Quetta, a declarat reporterilor că guvernul nu a urmat orientările Organizației Mondiale a Sănătății privind protejarea medicilor și a altor lucrători din domeniul sănătății.

„Așa că ne-au obligat să protestăm pentru drepturile noastre”, a spus Achakzai.

Pakistanul a înregistrat 3.277 de cazuri COVID-19 și 50 de decese cauzate de virus, cu toate acestea, se consideră că adevăratul număr este de mai multe ori mai mare, deoarece în țara săracă sunt disponibile doar testări limitate de 215 milioane.

Luna trecută, atât un medic cât și o asistentă din Pakistan au murit după ce au contractat coronavirusul nou, în timp ce cel puțin 20 de lucrători medicali au fost depistaţi recent pentru COVID-19.

Personalul medical de prim rang din întreaga lume s-a plâns de lipsa livrărilor de echipamente vitale de siguranță pe măsură ce pandemia se răspândește.

Pakistanul este o republică prezidenţială cu 220, 8 milioane de locuitori, a 5-a cea mai populată ţară din lume după China, India, SUA şi Indonezia.

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!