mar. sept. 27th, 2022

Presa Curată

Portal de ştiri

O veste proastă şi una bună: COVID-19 se transmite şi pe verticală, de la mamă la făt. Puţin probabil să fie transportat de muşte şi ţânţari. China a trimis în doar 1 lună către 54 de ţări aproape 4 miliarde de măşti

Spread the love

Medicii ruşi au aflat de la medicii asiatici că noul coronavirus poate fi transmis de la o femeie însărcinată la copilul său dar, cu toate acestea, cursul sever al bolii cauzate de COVID-19 la nou-născuți este extrem de rar, a declarat RIA Novosti doctor în științe medicale, academician al Academiei Ruse de Științe, profesor al Departamentului de Pediatrie al Universității RUDN, doctor al Federației Ruse, Elena Degtyareva, pentru Ria Novosti.

Ea a explicat că în Centrul Medical pentru Copii din Shanghai,  istoria medicală a viruului a fost studiată la peste 2000 de copii. 

Aproximativ o treime dintre ei au prezentat manifestări clinice ușoare de coronavirus, iar în 39% din cazuri, boală a progresat cu simptome moderate. 

În plus, experții au dezvăluit cazuri asimptomatice la aproximativ 4% dintre copii. Degtyareva a spus că boala a fost severă la 6% dintre copiii bolnavi – în special acei pacienți tineri care aveau deja boli concomitente.

O altă metodă de transmitere a virusului a fost confirmată. Anterior, se credea că nu exista decât „transmitere orizontală„- prin cădere sau cale de contact. S-a dovedit că există o „transmitere verticală „- de la mamă la fătMai mult, conform rapoartelor, cursul sever la nou-născuți a fost observat extrem de rari „, a declarat Degtyareva.

Pediatrul a lămurit că evoluția severă a bolii la sugari poate apărea din cauza combinației de coronavirus cu „infecție respiratorie sincitială, bine cunoscută de medici ca fiind cauza bronșolitei severe cu insuficiență respiratorie”.

Ea a amintit că nu există un tratament specific pentru noua infecție cu coronavirus, prin urmare, observarea și tratamentul sunt efectuate conform „protocoalelor medicale analizate în mod constant”. 

Degtyareva a explicat că în tratamentul copiilor se folosesc doze individuale și scheme de administrare a medicamentelor aprobate.

„Cu toate acestea, pentru sistemul de sănătate este important nu numai să găsească un remediu pentru o nouă infecție cu coronavirus, ci și pentru a preveni răspândirea rapidă a acestuia. Consolidarea regulilor de igienă și a condițiilor sanitare și epidemiologice, menținerea distanței sunt doar cerințe de bază. În această situație, măsurile de separare și izolare a cetățenilor sunt absolut necesare și decizii foarte corecte „, a spus profesorul.

Degtyareva a adăugat că este importantă și dezvoltarea unui vaccin pentru prevenirea bolii în viitor. În opinia ei, Rusia are o școală anti-infecție și epidemiologică foarte puternică, iar experții de vârf din țară sunt implicați în lucrările privind vaccinul.

Cred că acest lucru (apariția unui vaccin contra coronavirusului – ed.) se poate întâmpla într-un an. După ce treci toate testele, vaccinul poate fi utilizat peste tot, inclusiv în rândul copiilor„, a spus ea.

Degtyareva consideră că „vaccinarea civilizată împotriva unei noi infecții cu coronavirus” va fi realizată în același mod ca și imunizarea împotriva gripei și a altor infecții virale – rujeolă, hepatită, poliomielită.

În privinţa transportării virusului pe timp de vară, tot ruşii au aflat de la China că insectele, odată cu apariţia primăverii şi a verii, nu sunt purtătoare ale infecţiei cu nou coronavirus, a declarat entomologul, specialist în cercetarea ADN,  Konstantin Kitaev, azi, tot pentru Ria Novosti.

El spune că a aflat acest lucru dintr-un studiu făcut deja chinezi în care s-a descoperit că insectele care sug sânge, şi mai ales muştele, nu sunt purtătoare de coronavirus. Nu există nicio teamă în acest sens, a spus Kitaev.

Un alt entomolog, Julia Lovtsova a confirmat pentru opinia publică din Rusia că întreaga comunitate ştiinţifică nu are informaţii că ţânţarii pot transporta coronavirusul. „Acelaşi lucru poate fi atribuit şi muştelor. Se poate imagina că pe mâna pacientului s-a aşezat o muscă iar ea a zburat către o altă persoană şi a infectat-o dar probabilitatea este extrem de mică”, a spus ea astăzi.

Rusia are aproape 200.000 de oameni monitorizaţi din cauza infecţiei de coronavirus şi la o populaţie de 146 de milioane de locuitori a făcut până acum aproape 700.000 de teste, rata deceselor fiind destul de mică: 0,3 la 1 milion de locuitori.

Rusia are 4731 de cazuri confirmate (3357 în Moscova) şi 43 de morţi. Vânzările de antiseptice au crescut faţă de anul trecut cu 40% şi de creme pentru mâini cu 16%. Între timp, şefi şi angajaţi ai ambulanţei din Moscova s-au infectat cu coronavirus. Numai Moscova are pregătite 20.000 de paturi pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

Între timp China a anunţat că a semnat contracte comerciale pentru aprovizionări de materiale sanitare cu 54 de ţări şi 3 organizaţii internaţionale.

China nu a restricţionat exporturile, a anunţat astăzi ministrul Comerţului. Însă toate kiturile de testare, măștile chirurgicale, costumele de protecție, ventilatoarele și termometrele cu infraroșu trebuie să obțină certificate de înregistrare a produsului pe dispozitive medicale în China, să îndeplinească cerințele de calitate ale țărilor țintă înainte de a fi autorizate să exporte, a anunţat ministerul Comerţului din China.

China a anunţat astăzi că va pedepsi sever producătorii importanţi dacă se găsesc probleme de calitate în materialele medicale exportate, în eforturile de a proteja imaginea produselor fabricate din China și de a permite consumabilelor medicale să răspundă mai bine cerințelor globale de control al pandemiei.

În perioada 1 martie – 4 aprilie, China a exportat în total 3,86 miliarde de măşti, 37,52 milioane de echipamente de protecţie, 2,41 de milioane de termometre cu infraroşu şi 16.000 de ventilatoare, în valoare totală de 10,2 miliarde de yuani. Adică de 1,45 miliarde de dolari.

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!