Presa Curată

Portal de ştiri

Donald Trump l-a dat afară pe Inspectorul General al întregii Comunităţi de Informaţii din SUA

Spread the love

Donald Trump, preşedintele SUA, l-a dat afară astăzi pe Michael Atkinson, inspectorul general al Comunităţii de Informaţii a SUA, dezvăluie Politico.

Michael Atkinson

Michael Atkinson a fost primul care a sesizat Congresul în septembrie anul trecut în legătură cu o plângere „urgentă” pe care a primit-o de la un ofiţer de informații care implica comunicările lui Trump cu președintele Ucrainei. Plângerea ofiţerului CIA către Inspectoratul General al Comunităţii de Informaţii, ca avertizor de integritate, a dus la procesul eşuat de punere sub acuzare a lui Donald Trump de către tabăr democrată.

Atkinson s-a opus deciziei directorului de informații naționale de atunci, Joseph Maguire, de a opri plângerea ofiţerului CIA şi a nu o prezenta în faţa comisiilor de supraveghere a serviciilor secrete din Cameră și Senat – şi s-a opus în special deciziei lui Maguire de a cere îndrumări din partea Departamentului Justiție, pentru că legea spunea că plângerea whistleblowerului CIA trebuia să ajungă în faţa Congresului SUA.

În scrisoarea prin care îl dă afară, Trump spune că nu mai are încredere în Michael Atkinson, pe care tot el l-a numit în funcţie în 2018.

Încă din noiembrie 2019 au apărut zvonuri în presa americană că Trump vrea să-l dea afară pe Atkinson.

Atkinson (55 de ani) este avocat de carieră şi a lucrat 15 ani şi în Departamentul de Justiţie al SUA, inclusiv în Divizia de Securitate Naţională.

Ca inspector general al Comunităţii din SUA, Atkinson supraveghea activitatea a celor 16 agenţii de informaţii ale SUA plus DNI (17).

Citeşte şi…

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!