Presa Curată

Portal de ştiri

MĂRTURIA EXPLOZIVĂ A Carolinei Radu, respectat medic al Spitalului Municipal Hunedoara. În exclusivitate pentru Presa Curată: „Suntem 70 de MEDICI ÎN PERICOL, BOMBE BIOLOGICE! PROBELE NU SUNT TRIMISE LA PROCESARE. NU AVEM MEDICAMENTE! NU AVEM TESTARE PCR! Voi fi DECAPITATĂ CĂ AM VORBIT!”

Spread the love

Noi medicii infecţionişti din Spitalul Municipal Hunedoara, NU dăm înapoi, NU renunţăm la menirea noastră de medic, NE FACEM meseria faţă de pacienţi, dar NE SUNT ÎNCĂLCATE NIŞTE DREPTURI ELEMENTARE.

NU suntem testaţi. Colega noastră este pozitivă, noi NU am cerut închiderea secţiei, NU am dorit decât să ne continuăm activitatea şi vrem doar să fim testaţi. Avem familii, avem pacienţi. NU am dat un pas înapoi.

PROBELE NU SUNT TRIMISE PENTRU PROCESARE!”

Ieri, după ce a fost O MICĂ REVOLTĂ în secţie, am forţat managerul şi DSPul să ne testeze dar din momentul în care s-au recoltat probele, de ieri şi până azi, PROBELE NU SUNT TRIMISE PENTRU PROCESARE. Orice probă, când o recoltezi, intervalul de păstrare a unei probe este foarte important, din momentul ZERO de recoltare, până la laborator şi prelucrare, cu cât mai repede, cu atât mai bine.”

Întrebată care sunt explicaţiile conducerii pentru care NU trimite probele la procedare, medicul Radu Carolina răspunde:

„Este foarte simplu, doamna Sorina. În sensul dacă sunt pozitive, suntem în acest moment, în Spital sunt 3 secţii. Boli Infecţioase, Pneumologie, Dermatologie. Pentru faptul că suntem singurul spital care mai primeşte suspiciuni de infectaţi COVID, ulterior pozitivaţi, avem N cazuri. Am decis să ne extindem şi către secţia de Dermato şi către Pneumologie. Tot acest bloc este ocupat de pacienţi suspecţi de COVID. Nu mai avem altă patologie. Repet, ulterior confirmaţi. Unii decedaţi. Zilnic, 1-2 pacienţi decedează. Asta este clar.

“SUNTEM 70 DE MEDICI, ASISTENŢI, INFIRMIERE. SUNTEM BOMBĂ BIOLOGICĂ. AVEM FAMILII ŞI PACIENŢI!”

Suntem 70 de persoane, medici, asistenţi, infirmiere, care ne-am expus în acest loc la pacienţii cu COVID. 70 de probe în acest moment. Dacă se testează toate în masă şi ieşim pozitivi, conform legislaţiei trebuie să stăm izolaţi, să se închidă spitalul.

Suntem SINGURUL SPITAL care mai lucrează şi mai primeşte pacienţi. Dacă noi abdicăm, vă daţi seama ce se întâmplă cu pacienţii! Am cerut managerului să ne testeze pentru că fiecare cadru medical este o BOMBĂ BIOLOGICĂ şi care poate împrăştia la sute de oameni virusul şi infecţia.

Am spus să ni se asigure echipament de protecţie pentru că pe puţin 4-5 costume schimbă o asistentă în 12 ore plus noi medicii aduşi din Urgenţă. Echipamente de protecţie sunt, dezinfectanţi sunt, dar…tratamente.

“DEVA A ÎNCHIS SPITALUL! AZI AU VENIT SĂ NE CONVINGĂ SĂ RENUNŢĂM LA TESTARE ÎN MASĂ. CU MANAGER, CU DSP, EU PROBABIL VOI FI DECAPITATĂ “

Pentru că Spitalul nostru judeţean Deva, care şi-a asumat răspunderea că tratează pacienţii COVID pozitivi, A ÎNCHIS PORŢILE pentru că 5 medici din sute de angajaţi au fost testaţi şi au ieşit pozitivi şi pentru asta domnii respectivi, cu binecuvântarea superiorilor politici au decis mutarea în carantină a întregului spital, AU ÎNCHIS PORŢILE SPITALULUI. Şi îi ţin pe toţi medicii obligaţi în carantină DAR NU TESTAT MASIV PERSONALUL.

Îi ţii pe ăia blocaţi, ăia nu lucrează, noi murim realmente, nu dormin 30 de ore. Medicii sunt zombie de la nesomn. Iubim pacienţii, dar avem drepturi. Suntem BOMBE BIOLOGICE. AZI AU VENIT SĂ NE CONVINGĂ SĂ RENUNŢĂM LA TESTARE ÎN MASĂ. CU MANAGER, CU DSP, EU PROBABIL VOI FI DECAPITATĂ.

Se încearcă MUŞAMALIZAREA. PRIMARUL MINTE!”

Am spus tuturor. Îmi asum. Se încearcă MUŞAMALIZAREA.

Mai mult, actualul primar, a minţit ieri când a ieşit la presă. A spus că colega noastră care este pozitivă a venit în contact cu altă colegă a noastră ÎN AFARA ORELOR DE SERVICIU. Ceea ce NU ESTE ADEVĂRAT.

Nu, doamna Sorina. Femeia asta a fost în gardă zi de zi de zi de zi.

Acum O ASISTENTĂ ŞI O INFIRMIERĂ SUNT CU FEBRĂ. NU AVEM MEDICAMENTE. AM PACIENT DE 45 DE ANI, CU COVID, INTUBAT, ÎN REANIMARE!”

Acum O ASISTENTĂ ŞI O INFIRMIERĂ SUNT CU FEBRĂ.

Noi NU AVEM MEDICAMENTE. Deva, spitalul judeţean, şi-a asumat răpunderea de a fi, în lupta cu COVID, spital de tratament. Bine, am spus, noi transformăm linia 2 în linia 1. Tratăm. Daţi-ne medicamentele voastre! NU LE AVEM!

Am acum în reanimare, pacient suspect de COVID, 45 de ani, intubat, nu-l pot trimite în clinică pentru că testul nu este venit. NU AM MEDICAMENTE SĂ-I DAU, NU MI-L IA CLINICA. OM DE 45 DE ANI!

“SUNTEM ÎNTR-O SPIRALĂ CARE NE TRAGE ÎN JOS PE TOŢI, CADRE MEDICALE, OAMENI, PACIENŢI! NICI NU AVEM CU CE TRATA!

NOI VREM SĂ TRATĂM, AVEM CREIER, CUNOAŞTEM PROTOCOALELE, avem un spital foarte bun, NU AVEM CU CE TRATA. Clinicile, pe de altă parte, nu pot primi doar pozitivii.

Noi contacţii NU suntem testaţi. SUNTEM ÎNTR-O SPIRALĂ CARE NE TRAGE ÎN JOS PE TOŢI, CADRE MEDICALE, OAMENI, PACIENŢI.

“NU AVEM ÎN TOT JUDEŢUL UN APARAT DE TESTARE PCR! UNDE ESTE PLANUL ALB PENTRU CATASTROFE?”

NU AVEM ÎN TOT JUDEŢUL UN APARAT DE TESTARE PCR! NU AVEM ÎN TOT JUDEŢUL, NICI DEVA NU ARE, UN APARAT DE TESTARE PCR! Ştiind că va fi spital COVID, ştiind că este spital judeţean.

Unde este planul alb PENTRU CATASTROFE? Unde este? În ce constă planul alb, doamna Sorina?

Îmi respect meseria. În HUNEDOARA MEDICII NU MAI VOR SĂ TACĂ. CEI CARE SUNTEM ÎN LINIA 1 DUPĂ ACEEA SUNT PUŢINI DECAPITAŢI! Avem numai obligaţii şi DREPTURI NU. NI SE REFUZĂ DREPTUL LA SĂNĂTATE ŞI LA TESTARE!


Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!