mar. sept. 27th, 2022

Presa Curată

Portal de ştiri

STRATEGIA GERMANIEI împotriva coronavirusului A FOST DEZVĂLUITĂ. Vezi care este

Spread the love

Într-un document strategic numit „Cum putem pune Covid-19 sub control”, care a ajuns pe masa cancelarului Angela Merkel, experții apelează la guvern să acționeze rapid, relatează în exclusivitate prestigiosul ziar Süddeutschen Zeitung într-un amplu material.

De departe, cea mai importantă măsură împotriva virusului este „testarea și izolarea persoanei infectate”.

Pentru a avea succes, este important ca guvernul federal să reușească să mobilizeze populația.

În lupta împotriva coronavirusului, guvernele federale sunt pregătite să oprească virusul cu ajutorul unor teste extinse în mod masiv.

Modelul care este urmat aici este Coreea de Sud, care a încetinit masiv răspândirea agentului patogen cu teste în masă și izolarea persoanelor bolnave, fără a opri viața publică.

Cea mai mare creștere posibilă a capacităților de testare din Germania este „întârziată”, potrivit informațiilor de la Süddeutscher Zeitung, NDR și WDR, aşa cum arată documentul strategic şi confidențial al Ministerului Federal al Internelor, intitulat „Cum putem ţine Covid-19 sub control”.

Guvernul trebuie să lucreze pe un scenariu numit „control rapid” ca să evite consecințele mai grave asupra sănătății, economiei și societății.

De departe, cea mai importantă măsură împotriva virusului este „testarea și izolarea persoanei infectate”.

Trebuie testate atât persoanele cu auto-suspiciune, cât și întregul cerc de persoane de contact de la persoanele testate pozitiv”. Experții speră că capacitatea de testare în Germania poate fi pornită „foarte repede”.

De exemplu, aceştia parcurg un scenariu în care sunt posibile 50.000 de teste pe zi, începând cu 6 aprilie, 100.000 de teste pe zi începând cu 13 aprilie și 200.000 de teste pe zi la sfârșitul lunii aprilie.

Potrivit ministrului Sănătății, Jens Spahn, există în prezent 300.000 – 500.000 pe săptămână.

„Testăm ca să confirmăm situaţia” devine „testăm ca să controlăm situaţia”

Metoda anterioară conform motto-ului „Testăm pentru a confirma situația” trebuie înlocuită cu abordarea „Testăm ca să controlăm, prevenim situația”.

În acest sens, Coreea de Sud este un model de rol „impresionant”. Spre deosebire de China, de exemplu, Coreea de Sud nu a emis o interdicție generală de ieșire din case.

Soluțiile inovatoare, digitale” sunt necesare pentru testarea largă  populaţiei, susţine documentul strategic.

Pentru a proteja personalul medical de persoanele infectate, cetățenii ar trebui să facă testele necesare pentru gât/prelevarea de salivă, de exemplu, în stațiile de testare „de intrare/drive” sau de cabine. Ambele fiind modele coreene.

Pentru a facilita căutarea contactelor persoanelor care sunt pozitive, trebuie să te bazezi pe date digitale, de computer, și chiar pe urmărirea locației telefoanelor mobile.

Toți cei care au rezultate pozitive ar trebui să fie izolați, acasă sau într-o unitate de carantină.

De îndată ce aceste proceduri au fost stabilite, „pot controla micile focare care sunt susceptibile să se aprindă din nou și, relativ ieftin, pe parcursul mai multor ani”, se arată în lucrare.

În plus, este necesar să crești semnificativ numărul de paturi de spital. În prezent, există aproape 300.000 de paturi în spitale și clinicile de reabilitare din Germania. Alte 60.000 ar putea fi probabil instalate în hoteluri și săli de expoziții.

Ministrul federal de interne, Horst Seehofer, a comandat studiul de la departamentul său de politici pe 18 martie. Acesta a fost creat sub conducerea secretarului de stat Markus Kerber în câteva zile cu ajutorul Institutului Robert Koch și alți experți, inclusiv din universități străine. Lucrarea este acum disponibilă și cancelarului Angela Merkel, ministrului Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer și ministrului Sănătății, Spahn.

Tipul de teste care vor fi utilizate pentru a determina dacă o persoană este infectată sau nu- nu este menționat în document.

Metoda de detectare actuală comună este așa-numita reacție în lanț a polimerazei, pe scurt: PCR, care detectează materialul genetic al agentului patogen.

Experții estimează că aproximativ 200.000 de astfel de teste PCR pentru noul virus corona sunt efectuate în prezent în Germania în fiecare săptămână.

Acest număr a fost menționat și de Spahn la începutul săptămânii. Cu toate acestea, el a vorbit și despre faptul că substanțele chimice necesare pentru lucrările de laborator și materialele de testare au devenit tot mai rare. Lucrarea nu specifică modul în care trebuie create capacitățile suplimentare de testare.

Pentru a crește numărul așa cum este prezentat în lucrare, produsele chimice și echipamentele de laborator ar trebui să fie procurate la scară largă. În principiu, astfel de teste ar putea fi analizate și în multe laboratoare ale universităților și companiilor biotehnologice. Mașinile necesare sunt de obicei disponibile acolo și, de asemenea, există şi personal care se poate ocupa de ele. Organizarea centrală ar fi foarte complexă.

Din perspectiva experților din Ministerul de Interne, este esențial ca succesul guvernului federal să reușească să mobilizeze populația.

Lucrarea afirmă că, prin urmare, este necesar să convingem oamenii chiar mai mult decât înainte de gravitatea situației și să clarificăm concepțiile greșite comune.

Este o concepție greșită că virusul afectează doar vârstnicii sau este inofensiv pentru copii.

Potrivit experților, toți cetățenii ar trebui să recunoască că și ei s-ar putea găsi într-o situație dramatică, de exemplu, deoarece rudele bolnave critice ar fi îndepărtate de spitalele supraaglomerate.

Prin urmare, a fost necesară o „campanie de mobilizare a educației și de mobilizare la nivelul întregii Germanii”.

Autorii lucrării Ministerului de Interne presupun rate de deces semnificativ mai mari și pentru persoanele bolnave critic decât Institutul Robert Koch (RKI).

În timp ce RKI estimează în prezent că noul coronavirus va duce la o rată a mortalităţii în Germania de 0,56%, Ministerul de Interne se așteaptă ca 1,2% dintre cei infectați să moară din cauza virusului corona.

Scenariile prin care trece documentul Ministerului sunt, în consecință, mai dramatice.

În cadrul campaniei lor, experții ministerului de interne doresc să-i angajeze pe toți germanii în scopul comun de a evita scenariul cel mai rău în care boala s-ar răspândi necontrolată timp de luni bune, cu multe decese și consecințe masive pentru economie și societate.

 „Pentru a mobiliza perseverența socială, ascunderea cazurilor nu este o opțiune”, spune acesta. „Dacă vrei să eviti pericolul, trebuie să-l știi”.

Pentru jocurile de simulare de acest tip este frecvent ca experții să treacă de cel mai rău scenariu: În acest caz, experții presupun că, dacă virusul se va răspândi necontrolat, 80% dintre pacienții care ar trebui să meargă efectiv la secția de terapie intensivă ar fi respinși de spitale.

Cel mai pozitiv scenariu, însă, pe care îl încearcă experții Ministerului de Interne este denumit „Ciocanul și dansul”. Termenul se referă la un articol apărut pe platforma online în limba engleză Medium săptămâna trecută și a atras multă atenție. Totuși, aceasta nu este o contribuție științifică. Scenariul descris în acesta poate fi găsit în continuare în lucrarea Ministerului de Interne. Înseamnă că virusul va fi inițial controlat cu restricții de ieșire și închideri școlare, iar numărul de cazuri va scădea semnificativ în șase săptămâni.

După această fază a ciocanului, sfârșitul vacanței de Paște, s-ar putea începe faza de „dans”: Grădinițele și școlile se vor deschide din nou, infecția va fi apoi controlată prin testare intensivă, urmărirea contactelor și izolarea. Viața socială și economică se va „întoarce în mare parte la normalitate”, se arată în lucrare.

Tot la sfârșitul sărbătorilor de Paște, în jurul datei de 20 aprilie, experții se așteaptă la cel mai mare număr de infecții recent descoperite pe zi. După aceea, acestea ar scădea – urmând scenariul optimist.

În acest scenariu, scăderea produsului intern brut ar putea fi limitată la aproximativ 4%, ceea ce este „cel mai bun caz” economic. Fără programul de testare extins, pot apărea scenarii în care criza revine în valuri sau în care eşuează rapid controlul extinderii ei și restricțiile de ieșire din case de-a lungul lunilor sunt necesare


Germania face 500.000 de teste pentru coronavirus pe săptămână

Germania și-a crescut rata de testare a coronavirusului la 500.000 pe săptămână, a spus săptămâna aceasta un medic virolog, adăugând că detectarea precoce a fost esențială pentru a menține rata de deces a țării relativ scăzută.

Christian Drosten, un virolog senior de la Berlin, a declarat că Germania a efectuat un „număr extrem de mare” de teste coronavirus, ceea ce a însemnat că experții erau conștienți de mai multe cazuri, inclusiv de cele mai ușoare.

Vorbind la lansarea unei noi rețele susținute de guvern pentru tratamentul și cercetarea COVID-19, care se înființează la Berlin, Drosten a estimat că aproximativ 500.000 de teste coronavirus au fost efectuate în fiecare săptămână în Germania.

„Motivul pentru care Germania are atât de puține decese în comparație cu numărul de persoane infectate poate fi explicat prin faptul că efectuăm un număr extrem de mare de teste de diagnostic de laborator”, a declarat Christian Drosten, care conduce Institutul de Virologie al Universității Charite din Berlin. Spital.

„Estimările din ultimele zile arată că efectuăm o jumătate de milion de teste pe săptămână”, a adăugat el.

Drosten a evidențiat, de asemenea, rețeaua densă de laboratoare a Germaniei răspândită pe teritoriul său este un factor care contribuie la depistarea timpurie.

Între timp, ministerul Cercetării a spus că va angaja 150 de milioane de euro pentru îmbunătățirea comunicării între spitale și laboratoare cu privire la datele de sănătate ale pacienților cu coronavirus, în speranța că schimbul de informații ar putea contribui la dezvoltarea unui vaccin.

Joi dimineaţă numărul de infecţii raportate de Germania era la 38.530 şi numărul de decese era de 213.

Se crede că numărul real de cazuri COVID-19 este mult mai mare. În funcție de politicile unui stat individual, este posibil ca multe alte cazuri posibile să nu fi fost testate, deoarece prezintă doar simptome ușoare sau nu au fost în contact cu un caz cunoscut.

Rata mortalităţii de 0,54%, Germaniei era însă cu mult mai mică decât cea de 7,3% din Spania, unde erau înregistrate 4,089 de decese pentru 56 188 de cazuri confirmate.

De asemenea, Franța avea în acel moment 1.331 de decese din 25.233 de infecții confirmate – o rată a decesului de 5,2%.

Pe lângă testele la scară largă, experții din Germania au mai spus că virusul a afectat în mare măsură o secțiune mai tânără și mai sănătoasă a populației, comparativ cu alte părți.

În același timp, experții au avertizat în mod repetat că, în țara în care aproape un sfert din populație are peste 60 de ani, numărul de morți ar putea totuși să se ridice dacă oamenii nu se respectă de măsuri care să contribuie la oprirea contagiunii.

Măsurile de blocare sunt în vigoare în toată Germania, împiedicând oamenii să părăsească locuințele lor, cu excepția călătoriilor esențiale, în timp ce majoritatea magazinelor, restaurantelor și barurilor sunt închise.

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a solicitat joi ca națiunile europene să manifeste mai multă solidaritate, în timp ce se confruntă cu o pandemie în creștere. Într-un videoclip postat pe social media, Steinmeier a spus: „Trebuie să privim dincolo de următoarea frontieră. Virusul nu are naționalitate, iar suferința nu se oprește la granițe”.


Germania are o rată de deces relativ scăzută pe COVID-19 în comparație cu alte țări. De ce?

Întreaga lume se află în stare de urgență din cauza noului coronavirus (COVID-19), guvernele din Australia până în America se pregătesc pentru cele mai grave situaţii. Cu toate acestea, există diferențe izbitoare în ceea ce privește numărul deceselor provocate de COVID-19.

Germania se remarcă cu un număr relativ redus de decese – sau 229 din peste 40.500 de cazuri confirmate începând de joi după-amiază.

Potrivit cifrelor de la Universitatea Johns Hopkins, Italia a avut mai mult de 2 ori mai multe cazuri de coronavirus confirmate decât Germania, însă rata mortalității cazurilor a fost de peste 20 de ori mai mare decât în ​​Germania.

La 0,54%, rata mortalității Germaniei este mult mai mică decât rata Italiei de aproximativ 10% și rata mortalității Spaniei de 7,3%. Mortalitatea Franței este de aproximativ 5,2 la sută. De ce asta?

Duminică, 29 martie, Germania avea 57.695 de persoane infectate cu noul coronavirus şi un total de 433 de decese. Cazurile active erau 48.781, cazurile critice erau 1.581, şi erau deja 8.481 de persoane vindecate.

„Pentru a fi sincer, încă știm prea puțin”, a declarat pentru DPA Richard Pebody, un expert de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS). „Rata mortalității este o necunoscută”.

El a avertizat că nu trebuie făcute comparaţii între ţări, pentru că multe condiții de bază sunt diferite la fiecare națiune. „Este ca și cum ai compara merele cu portocalele”, a spus el. 

Există însă câteva explicații posibile, toate jucând un rol:

Epidemie: „Țări precum Italia și Spania sunt probabil mai departe în epidemie decât Germania”, spune Pebody. 

Primele cazuri în aceste țări ar fi apărut nedetectate mult mai devreme, iar virusul s-a răspândit neobservat în rândul populației. Cum mulți pacienți petrec săptămâni în terapie intensivă înainte de a muri, durează ceva timp după infecție.

Vârsta: Deoarece există foarte puține testări în multe țări, se cunoaște doar vârsta medie a cazurilor confirmate. Cu toate acestea, există probabil mai mulți tineri care au avut și virusul și care nu au prezentat niciun simptom sau numai simptome ușoare, a spus Pebody.

Vârsta medie a celor care s-au dovedit a fi infectați este mult mai mare în Italia decât în ​​alte țări , inclusiv Germania. „Vârsta medie a cazurilor de corona Germania: 45 de ani … Italia: 63 de ani”, a arătat o cercetare germană a populației, Andreas Backhaus, la începutul acestei săptămâni. 

Un motiv pentru ratele de mortalitate foarte diferite ale cazurilor în Germania și Italia:
Vârsta medie a cazurilor de coronă în Germania: 45 de ani, potrivit @rki_de . Vârsta medie a cazurilor de coronă în Italia: 63 de ani, conform @iss .

– Andreas Backhaus (@AndreasShrugged) 23 martie 2020

Pe platforma online Medium, Backhaus a  comparat Coreea de Sud și Italia cu datele cheie, când ambele au avut aproximativ același număr de cazuri . În Coreea de Sud, aproximativ 9% din infecțiile confirmate au fost peste 70 de ani, în timp ce în Italia cifra a fost de peste 40 %.

Oamenii mai tineri au tendința de a suferi simptome mult mai puțin grave dacă nu au o afecțiune preexistentă, deși există desigur valori externe, cum ar fi un tânăr de 42 de ani din Berlin, fără antecedente medicale care a murit miercuri din cauza bolii . 

Institutul Robert Koch (RKI) menționează doar grupul de vârstă de peste 60 de ani și nu peste 70 de ani, în statisticile sale despre cei infectați. 

Cu toate acestea, chiar și aici, distribuția de vârstă a cazurilor confirmate în Germania este semnificativ mai mică decât în ​​Italia: la începutul săptămânii, 19% din cazurile confirmate în Germania au fost peste 60 de ani, iar mai mult de jumătate au fost între 35 și 59.

În același timp, experții au avertizat în mod repetat că, în țara în care
aproape un sfert din populație are peste 60 de ani, numărul de morți ar putea
totuși să se ridice dacă oamenii nu se respectă de măsuri care să contribuie la oprirea contagiunii.

Testare: structura de vârstă a cazurilor dintr-o anumită țară spune ceva despre strategia de testare a acestora. Dacă mai multe persoane tinere ar fi fost testate în Italia, rata mortalității cazurilor ar arăta probabil foarte diferită. Germania a făcut o accelerare pentru a testa pe toți cei aflați în contact cu o persoană infectată, precum și pe cei care prezintă simptome ușoare.

Germania testează până la 500.000 de oameni pe săptămână pentru coronavirus, a declarat joi Christian Drosten, care conduce Institutul de Virologie de la Spitalul Universitar Charite din Berlin.

„Germania are o strategie de testare foarte agresivă, deci există probabil cazuri mai ușoare în numărul total de cazuri confirmate”, a declarat Michael Ryan, coordonatorul de urgență al OMS.

Cu toate acestea, cu cât este mai avansată o epidemie, cu atât devine mai dificil pentru o țară să efectueze teste pe scară largă, deoarece sistemul de sănătate este pur și simplu copleșit. 

Șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a cerut țărilor să „testeze, să testeze, să testeze”, astfel încât să știe care este situația.

„Nu poți stinge un foc în faţa unui orb”, a spus el.

Spre deosebire de Italia, cu toate acestea, în Germania nu există teste postmortem răspândite pentru boala, ceea ce ar putea explica și de ce sunt înregistrate mai multe decese cauzate de coronavirus.

Calitatea asistenței medicale: Cu cât sunt spitalele mai bine pregătite, cu atât mai multe vieți pot fi salvate, a declarat coordonatorul OMS Ryan.

„Când spitalele sunt copleșite de numărul de pacienți, este o întrebare simplă despre cât de mult pot fi oferite îngrijiri adecvate și dacă puteți răspunde la orice schimbare a stării pacientului în unitatea de terapie intensivă”.

Pebody a spus trei factori: numărul de paturi de terapie intensivă, îmbrăcăminte de protecție suficientă și personal bine pregătit în unitățile de terapie intensivă.

Italia, cu o populație de aproximativ 60 de milioane, avea 5.000 de paturi de terapie intensivă înainte de criză, potrivit autorităților. Între timp au fost create mai multe. Marea Britanie, cu 66 de milioane de locuitori, a avut 4.100 de paturi de terapie intensivă, conform Serviciului Național de Sănătate (NHS). 


Germania îşi întăreşte capacitatea de terapie intensivă și spitalele în lupta cu noul coronavirus

Guvernele germane de stat și federale au anunțat săptămâna aceasta demersuri pentru a spori capacitatea medicală, în timp ce țara luptă cu un focar de coronavirus în creștere, cu intenția de a dubla îngrijirea respiratorie intensivă și de a administra noi spații pentru tratament.

„Dublarea (paturile de îngrijire respiratorie intensivă) este scopul, iar statele federale au fost solicitate să lucreze pentru acest plan”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ulrike Demmer.

În prezent, Germania are în jur de 25.000 de paturi de terapie intensivă, cu capacitate respiratorie, iar guvernul a ordonat mii de capacităţi respiratorii noi să stimuleze acest număr.

Într-o declarație publicată mai târziu miercuri, oficialii federali și de stat au declarat că spații precum hoteluri, centre de reabilitare și săli publice ar putea fi transformate în spații pentru tratarea persoanelor cu simptome mai ușoare.

Mișcarea ar crește „capacitate suplimentară pentru numeroase tratamente mai simple … eliberarea spitalelor pentru a face față cazurilor mai grave”, au spus ei.

Institutul Robert Koch (RKI) pentru sănătate publică a îndemnat cetățenii să evite contactul social și a avertizat asupra unei creșteri exponențiale a infecțiilor.

„Dacă nu reușim să reducem în mod durabil și eficient contactul între oameni peste câteva săptămâni, atunci este posibil să avem până la 10 milioane de cazuri în două-trei luni”, a declarat președintele RKI, Lothar Wieler, în cadrul unei conferințe de presă.

Luni, guvernul și statele federale au anunțat noi restricții drastice vieții publice, inclusiv închiderea tuturor magazinelor neesențiale și interzicerea adunărilor religioase.

Supermarketurile, băncile și farmaciile sunt printre magazinele care au voie să rămână deschise, în timp ce barurile, cluburile, piscinele și cinematografele sunt închise. Școlile și creșele sunt închise și ele.

Germania a tot redus întâlnirile în grupuri de persoane şi cumpără materiale necesare din China şi toate statele care le pot furniza, o discuţie în acest sens având loc în urmă cu câteva zile între cancelarul german, Angela Merkel şi preşedintele Chinei, Xi Jinping.

Potrivit datelor oficiale, publicate de Grupul de Comunicare Strategică, România face doar 2.000 de teste pe zi.


Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!