Presa Curată

Portal de ştiri

Tensiune în rândul forțelor de ordine din Spania. Peste 9000 de membri ai Poliției, Gărzii Civile și Armatei sunt infectați cu CORONAVIRUS sau se află în izolare! Contributor Presa Curată

Spread the love

COVID 19.MADRID. Tensiune în rândul forțelor de ordine din Spania. Peste 9000 de membri ai poliției, gărzii civile și armatei sunt infectați cu CORONAVIRUS sau se află în izolare!

Cele mai importante asociații ale Poliției, Gărzii Civile și Militarilor din Spania au trimis o scrisoare șefului guvernului, Pedro Sachez, prin care solicită de urgență accesul la mijloace adecvate de protecție împotriva COVID 19, mulți membri ai forțelor de ordine infectându-se în timpul misiunilor desfășurate.

Mai mult, asociațiile avertizează că, fără echipamentele necesare – măști, mănuși, costume de protecție – funcționarea sistemul public de apărare s-ar putea prăbuși.

În scrisoarea trimisă se menționează că deja există peste 9000 de membri ai Poliției, Gărzii Civile și Armatei care au fost infectați sau se află în izolare.

Comunicatul a fost semnat de Sindicatul Unificat al Poliției (SUP), Asociația Unificată a Militarilor Spanioli (AUME), Asociația Unificată a Gărzii Civile (AUGC) și Confederația Sindicală a Comisiilor de Muncitori (CCOO).

Fragment din comunicat: „Persoanele pe care le reprezentăm prin intermediul celor 4 organizații oferă servicii esențiale cetățenilor și sunt, din acestă cauză, expuși în mod direct la infectarea cu COVID 19 și la transmiterea virusului către cetățeni, colegi de muncă și familie.

Fără să-i mai luăm în calcul pe cei din forțele armate, care încă nu au furnizat informații, datele pe care le avem ne determină să tragem concluzia că există peste 9000 de membri ai fortelor de ordine care sunt infectați sau izolați, asteptând să li se facă examinările medicale corespunzătoare.

În cazul în care nu se adoptă rapid măsuri și crește numărul de infectați în rândul agenților, vor apărea difucultăți serioase în privința capacității operaționale dintre forțele de ordine și forțele armate.

Din Madrid, Mircea Apostol

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!