Presa Curată

Portal de ştiri

Frigidere uriaşe pentru morţi în New York. Medic relatează din spital: „Oamenii mor! E rău! Nu avem ce ne trebuie!” IMAGINI New York Times

Spread the love

Un medic din camera de urgență din Elmhurst, Queens, a oferit New York Times o relatare video în interiorul unui spital din centrul pandemiei coronavirusului.

„Nu avem instrumentele de care avem nevoie.”

„Oamenii mor”, spune medicul Colleen Smith care lucrează pe o Secţie de Urgenţe în New York.

Ea a filmat spitalul plin de pacienţi cu coronavirus şi spune că se ştia că urmează să apară pandemia dar SUA nu s-au pregătit. „Partea frustrantă este că este prea puţin, mult prea târziu”.

Colleen Smith spune că în spitalul unde ea lucrează este din ce în ce mai rău. Medicii au fost nevoiţi să aducă camioane frigider uriaşe pentru a depozita morţii şi se chinuie să facă rost de aparate de ventilaţie pentru a menţine respiraţia pacienţilor.

Doctorul a primit 5 aparate de ventilaţie de la un spital din apropiere câteva ore mai târziu. E a treia oară în această săptămână când cere aparatură şi materiale necesare menţinerii în viaţă a oamenilor.

Colleen Smith spune că ventilatoarele de care se vorbeşte că SUA le are în depozite nu le-a văzut. „Oficialii spun că totul este ok. Din perspectiva noastră, nimic nu este ok”, spune ea.

Ea spune că nu are aparatură, materiale, şi asta se întâmplă „in the first world country”.

Colleen Smith spune că în Secţia ei de Urgenţe vin de obicei cam 200 de oameni pe zi, dar acum vin mai mult de 400 de persoane pe zi.

La început, spune ea, încercăm să izolăm oamenii care tuşesc şi au febră, însă au realizat că oameni care vin fără febră şi tuse au şi COVID-19.

Oameni care au dureri abdominale ies în urma analizelor că au şi noul coronavirus dar nu-şi dau seama. Unui om care vine la noi pentru că a avut un accident rutier, facem o radiografie pulmonară şi plămânii omului arată ca şi cum ar avea coronavirus. Vin mulţi oameni care aveau COVID-19, dar probabil nu realizau.

10 rezidenţi, multe asistente medicale şi specialiştii spitalului s-au îmbolnăvit şi ei. „Este foarte greu pentru doctori să fie testaţi”, spune Colleen Smith, chiar dacă avem simptome, pentru că suntem expuşi mereu şi mereu, continuu.

„Nu avem echipamentele de protecţie pe care ar trebui să le avem. Am pus o mască N95 dimineaţa, îmi trebuie o mască N95 pentru fiecare pacient pe care îl consult. Dar nu o dau jos toată ziua. Masca pe care am purtat-o azi este masca pe care am avut-o vineri. Nu avem măşti”.

„Ce ne sperie acum este că pacienţii se îmbolnăvesc mai rău. Mulţi dintre tinerii care se îmbolnăvesc nu fumează, sunt sănătoşi, nu au alte boli. Sunt doar persoane tinere, normale între 30 şi 50 de ani în legătură cu care nu te aştepţi să fie atât de bolnave.”

„Atât de multă lume spune că va fi bine, totul e ok, avem ce ne trebuie. Dacă situaţia asta continuă o lună, două, trei sau cinci, aşa cum s-a întâmplat în China, şi suntem deja în această situaţie….NU AVEM CE NE TREBUIE. Nu îmi pasă dacă am probleme că am vorbit cu presa mai întâi. Vreau ca oamenii să ştie că este rău, că oamenii mor, că nu avem instrumentele care ne trebuie la urgenţe şi în spital ca să avem grijă de ei şi chiar este foarte greu”, spune în mesajul video Colleen Smith.Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!