Presa Curată

Portal de ştiri

De ce este esenţială testarea timpurie? Vezi cazul Wuhan! Pacienţii sunt cei mai infecţioşi în prima săptămână

Spread the love
  • Mii de cazuri de coronavirus au fost sub radarul autorităţilor în Wuhan, spun chiar cercetătorii chinezi
  • Studiul sugerează că 59% din infecții au fost asimptomatice sau suficient de ușoare pentru a nu atrage atenția medicală
  • Cercetătorii spun că au fost necesare mai multe investigații pentru a determina amploarea și transmiterea acestor cazuri

Aproximativ 60% din persoanele care au contractat coronavirusul Wuhan, în centrul chinezesc central, au fost asimptomatice sau cazuri foarte ușoare care nu au fost raportate autorităților, potrivit unui studiu condus de un grup de medici chinezi.

Estimarea s-a bazat pe aproximativ 26.000 de cazuri confirmate de laborator înregistrate în oraș, primul epicentru al coronavirusului, între decembrie și februarie, și a fost publicat pe platforma de preimprimare medRxiv la începutul acestei luni.

Lucrarea nu a fost revizuită.

Cercetătorii au utilizat testele de laborator ca bază a evaluării lor, mai degrabă decât datele guvernului chinez cu privire la cazuri confirmate, deoarece autoritățile au folosit manifestări simptomatice și scanări pulmonare anormale pentru a clasifica pacienții.

Datele testului de laborator au permis medicilor de la Colegiul Medical Tongji din Wuhan, Universitatea Fudan și Universitatea Harvard, să creeze modele indiferent dacă pacienții aveau simptome.

Studiul a numit cazurile asimptomatice și foarte ușoare „cazuri necertificate” și a solicitat atenția pentru a măsura dimensiunea și transmiterea acestora.

„Aici, cazurile necertificate au inclus cazuri asimptomatice și cele cu simptome ușoare care s-ar putea recupera fără să solicite îngrijiri medicale și astfel nu au fost raportate autorităților”, au spus cercetătorii.

„Am descoperit că cel puțin 59% din cazurile infectate nu au fost verificate în Wuhan, ceea ce ar putea include cazuri asimptomatice și ușor simptomatice”.

Ei au estimat că în Wuhan au existat 26.252 de cazuri necertificate până la 18 februarie, aproximativ același număr de cazuri confirmate de laborator la acea vreme.

Lucrarea nu a dezvăluit câte dintre cazurile confirmate de laborator care au fost utilizate pentru modelare au fost asimptomatice.

Datele publice ale Chinei privind cazurile confirmate nu reflectă cazuri asimptomatice. Aceste cazuri au fost urmărite, dar păstrate într-o categorie separată, conform liniilor directoare de stat privind controlul și supravegherea publicate pe 7 martie.

Studiul a spus că, pe baza modelelor lor, numărul total de infecții la nivel mondial pe 18 februarie ar fi putut depăși 125.000.

„Am prezis că numărul cumulat de cazuri constatate va fi de 26.252 până la 18 februarie, aproape de numărul real raportat de 25.961, în timp ce numărul cumulat estimat al totalului de cazuri a fost de 125.959.”

Wuhan a raportat 38.020 de cazuri confirmate pe 18 februarie.

De asemenea, studiul a estimat că, în general, au fost infectate 36 798 de persoane începând cu 25 ianuarie.

Lucrarea a spus cazurile ascunse și transmiterea lor au fost subestimate în modelele anterioare și mai multe dovezi de studii recente, cum ar fi datele din 

Nava de croazieră Diamond Princess a indicat că există o proporție „neglijabilă” de cazuri asimptomatice.

„Estimarea cazurilor necertificate are implicații importante asupra supravegherii continue și a intervențiilor”, a spus acesta.

Potrivit unui raport din revista științifică Nature , Gerardo Chowell, un epidemiolog matematic la Universitatea de Stat din Georgia din Atlanta, a declarat că rezultatul a fost în „pachetul brut”.

Însă Chowell a spus că modelul ar fi putut supraestima transmiterea și numărul de infecții cu simptome ușoare sau deloc, deoarece modelul a presupus că toți cei din comunitate au avut aceeași oportunitate de a intra în contact cu oricine altcineva, deși în realitate ar fi putut fi în contact cu un număr mic de familii și prieteni.

Wu Zunyou, un epidemiolog al Centrului Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, a declarat marți că au fost identificate cazuri asimptomatice prin testarea contactelor strânse ale cazurilor confirmate. Acești oameni erau în carantină în China și nu ar reprezenta o amenințare pentru societate, a spus el.

Cazurile asimptomatice ar fi reclasificate ca cazuri confirmate dacă ulterior ar dezvolta simptome.

Agenția de știri de stat Xinhua a raportat duminică că a existat un nou caz pozitiv în Wuhan, dar pacientul nu a fost socotit ca un caz confirmat, deoarece era asimptomatic și scanarea pulmonară a fost normală.

Cu toate acestea, a existat un alt nou caz pozitiv în oraș care a fost clasificat drept caz confirmat, deoarece pacientul, deși nu prezenta simptome, a avut o scanare pulmonară anormală.

Articolul a solicitat o supraveghere mai atentă asupra acestor cazuri.

The South China Morning Post a raportat mai devreme că, potrivit datelor guvernamentale clasificate, peste o treime din cazurile confirmate de laborator din China erau transportatori tăcuți care erau fie asimptomatice, fie presimptomatice. Până pe 29 februarie, autoritățile au înregistrat peste 43.000 de transportatori tăcuți, care s-au testat pozitiv, dar nu au prezentat simptome.


OAMENII INFECTAŢI CU CORONAVIRUS POT FI CEI MAI INFECŢIOŞI ÎN PRIMA SĂPTĂMÂNĂ

  • Studiul constată că pacienții cu coronavirus pot fi cei mai infecțioși în prima săptămână de simptome
  • Cercetătorii găsesc sarcina virală cea mai mare în primele șapte zile după ce pacienții încep să prezinte semne ale bolii
  • Probele de salivă colectate de sine ar putea fi mai sigure decât gâtul și tampoanele nazale, luate de profesioniștii medicali, spun ei

Coronavirusul pandemic ar putea fi cel mai contagios în prima săptămână, purtătorul dezvoltă simptome, ceea ce ar putea explica parțial de ce boala s-a răspândit atât de repede, potrivit unui studiu din Hong Kong.

Cercetătorii și-au bazat evaluarea pe probe de salivă de la 23 de pacienți confirmați cu Covid-19, boala cauzată de coronavirus, la două spitale din oraș.

Rezultatele au arătat că încărcătura virală a pacienților – cu vârsta cuprinsă între 35 și 75 de ani – a fost cea mai mare în primele 7 zile după debutul simptomelor și a scăzut treptat după aceea, potrivit lucrării, publicată în jurnalul medical The Lancet luni.

„Încărcarea virală ridicată din prima săptămână de boală sugerează că virusul poate fi transmis de la o persoană la alta cu ușurință înainte ca pacientul să fie internat”, a spus Kelvin To Kai-wang, profesor asociat clinic la departamentul de microbiologie al Universității din Hong Kong și coautor al lucrării.

Virusul, care a infectat peste 400.000 de oameni din întreaga lume și au ucis 16.000, au avut tendința de a fi în număr mai mare la pacienții mai în vârstă și ar putea rămâne în corp aproape o lună, au spus cercetătorii.

Într-un caz, virusul a fost detectat la 25 de zile după ce pacientul a prezentat simptome.

„O treime din pacienții noștri au avut vărsare virală timp de 20 de zile sau mai mult”, a spus To, adăugând că este posibil ca pacienții să fie nevoiți să stea în secții de izolare mai mult timp.

În China continentală, pacienții stau în centre de izolare timp de 14 zile după ce au fost eliberați de la spital, apoi încă 14 zile acasă. În Hong Kong, pacienții descărcați nu li se cere să se auto-izoleze după ce au fost eliberați din spitale, dar personalul medical urmează să monitorizeze progresul recuperării.

Pentru a spune vărsarea virală prelungită nu a însemnat neapărat că pacientul a fost infecțios pentru o lungă perioadă de timp, deoarece testul lor a detectat doar prezența genomului viral – acid nucleic viral – și nu virusul viu.

„Dar din punct de vedere al controlului infecțiilor, trebuie să presupunem că oricine cu acid nucleic viral detectat este infecțios [și izolează pacienții suficient de mult pentru a reduce riscurile]”, a spus el.

„[Dar] este posibil să nu existe suficiente secții de izolare dacă există un număr mare de pacienți noi.”

Cercetătorii au sugerat, de asemenea, că ar putea fi mai sigur pentru pacienții înșiși să colecteze o probă de salivă, mai degrabă decât să aibă lucrători medicali care să facă gâtul normal și tampoanele nazale. „Colecția de probe de tampon nazofaringian sau de gât poate induce tuse și strănut, ceea ce generează aerosoli și reprezintă un potențial pericol pentru sănătatea lucrătorilor din domeniul sănătății”, a spus studiul.Citeşte şi…

Citeşte şi….

Citeşte şi…

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!