Presa Curată

Portal de ştiri

Coronavirus ar putea sta în Europa 2 ani şi să atingă un alt vârf primăvara viitoare, arată un expert de top chinez

Spread the love

Pandemia de nou coronavirus ar putea atinge un vârf în primăvara anului viitor, după ce ar putea să se retragă în această vară. Este de așteptat ca noul virus să „mergă” înainte și înapoi din emisferele sudice și nordice pentru următorii 1 sau 2 ani, a declarat astăzi un expert chinez de top în cazul bolilor infecțioase, citat de întreaga presă asiatică.

„Problema” a fost ridicată de Zhang Wenhong, directorul Departamentului de Boli Infecțioase de la Spitalul Huashan din Shanghai, la o conferință video care a avut loc cu experți medicali germani despre lupta eficientă cu noul coronavirus, cauza pandemiei în curs de desfășurare.

În timpul conferinței, Zhang a spus că pandemia poate avea un efect scăzut atunci când majoritatea cazurilor de infecție vor fi îmblânzite în această vară. Dar este prea devreme pentru a prezice dacă virusul va reveni şi iarna viitoare, a spus Zhang. 

El a estimat că pandemia va scădea din aprilie până în iunie acest an. 

De asemenea, el susţine că infecțiile sporadice vor fi depistate după ce acesta va reveni în vară, iar apoi va duce la un alt vârf al virusului în primăvara viitoare. Este posibil ca virusul să călătorească înapoi și înapoi din emisferele sudice și nordice, luând în considerare modificările sezoniere. 

„Ar fi perfect normal dacă virusul vine și merge. Coronavirus ar putea rămâne în Europa timp de doi ani”, să meargă odată cu anotimpurile, a spus Zhang Wenhong, șeful echipei de experți clinici Covid-19 din Shanghai celor din Germania.

Europa trebuie să renunțe la ideea că Covid-19 pandemia se va termina curând și, în schimb, trebuie să se pregătească pentru o bătălie care poate dura până la doi ani.

Avertismentul – de la Zhang Wenhong, șeful echipei de experți clinici Covid-19 din Shanghai – a venit având în vedere că țări europene, inclusiv ItaliaSpania și Germania, se confruntă cu creșteri puternice ale numărului de infecții și decese, în timp ce China lucrează pentru a menține cazurile importate după ce a raportat doar un nou caz intern în ultimele 4 zile.

Vă pot spune acum, uitați de ideea că pandemia va ajunge la sfârșit în Europa în viitorul apropiat”, a spus el audienței.

Zhang a fost printre cei care au prezis că epidemia din China va avea un vârf între aprilie și iunie, şi a zis că înainte de a se întoarce vara, at reveni sporadic prin toamnă și iarnă, și din nou va fi un vârf , deși probabil la o scară mai mică, primăvara viitoare.

Cu toate acestea, întrucât focarul a fost acum o pandemie, a fost inevitabil ca acesta să fie pus sub control dar asta s-ar putea întâmpla – fie că este vara asta sau următoarea – şi ar depinde de efortul global de a-l potoli, a spus el.

Pentru a rezolva acest focar într-o perioadă scurtă de timp, măsurile trebuie să fie extrem de radicale„, a spus Zhang, adăugând că China a fost capabilă să impună blocaje pe scară largă ale orașului, datorită faptului că focarul inițial a coincis cu Anul Nou Lunar, când oamenii erau vacanță, când școlile și afacerile erau oricum închise.

„Dacă numai întreaga lume ar putea înceta să se miște timp de patru săptămâni, pandemia ar putea fi oprită”, a spus el.

Dar nu-mi pot imagina o suspendare globală care să se întâmple vreodată. Nici măcar în Germania sau în Europa. „

În unele dintre cele mai afectate zone ale Europei, cum ar fi nordul Italiei, au fost deja instituite măsuri stricte, cum ar fi blocaje, stări de urgenţă și închiderea școlilor.

Dar fără acțiuni simultane în întreaga lume, acele națiuni care impun măsuri de control ar rămâne expuse riscului de infecții importate, așa cum a descoperit China, a spus Zhang.

Pe măsură ce boala s-a extins mai mult și numărul morților a crescut, guvernele au fost forţate să își schimbe strategiile și să introducă măsuri de izolare la un nivel mai înalt, a spus el.

„Văd o tendință bună ca guvernele să devină din ce în ce mai proactive. Atâta timp cât strategiile tuturor țărilor devin din ce în ce mai viguroase, controlul eficient al pandemiei este doar o problemă de timp”, a spus el.

„În prezent, multe orașe chineze au înregistrat zero noi infecții. Datele nu sunt greșite și nu trebuie să ne oprim. La urma urmei, suntem în carantină de patru săptămâni”, a spus Zhang. El a mai spus că acest lucru nu indică relaxarea situației Chinei, deoarece țara se confruntă încă cu un risc sever de infecții importate, la fel ca în fiecare țară. 

Zhang a spus că măsurile adoptate de China pentru combaterea virusului sunt responsabile și corecte, judecând după situația de atunci. 

„Ne-am gândit că trebuie să îmblânzim virusul, chiar dacă înseamnă că trebuie să ne sacrificăm viața normală. Și am făcut-o, cel puțin ne-am îndeplinit responsabilitatea”, a spus Zhang.

El a spus că multe țări își modifică politicile de prevenire foarte des, dar semnul bun este că toată lumea este mai activă în combaterea pandemiei. Faptul că țările iau măsurile în serios pentru a preveni răspândirea virală se va observa în mare măsură când pandemia se va întinde, indiferent dacă va fi în această vară, la sfârșitul anului sau în vara viitoare, a arătat Zhang, citat de presa asiatică.


Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!