Presa Curată

Portal de ştiri

Contributor Presa Curată transmite din focarul european: MADRID – Se deschide primul spital de campanie pentru pacienții COVID-19!

Spread the love
Sosirea unui pacient la spitalul deschis, într-una din secțiile Ifema, din Madrid/ El Pais

Cel mai mare centru de târguri și congrese din Madrid, IFEMA, cu o suprafață de 200.000 de metri pătrați acoperiți, distribuiți în 12 pavilione, se transformă în spital de campanie pentru a-i primi pe cei infectați cu coronavirus.

Autoritațile spaniole au pregătit 5500 de paturi si o zona specială ATI – anestezie și terapie intensivă – pentru pacienții care vor fi derivați din centrele medicale madrilene supraaglomerate.

Marile spitale universitare din Madrid, Ramon y Cajal și La Princesa, functioneză la capacitate maximă, iar spitalele mai mici, precum Severo Ochoa, din Leganés, și spitalul Príncipe de Asturias, din Alcalá de Henares, sunt depășite de numărul de pacienți care ajung la unitatea de primiri urgențe.

În spitalul universitar Rey Juan Carlos, din Mostoles, pacienții sunt deja triați in funcție de vârstă și șansele de supraviețuire, conform informațiilor furnizate de unul dintre asistenții medicali care lucrează în acest spital.

Din Madrid, Mircea Apostol


Spania a anunţat astăzi 394 de noi decese, având o creştere pe rata mortalităţii provocată de noul coronavirus de 30% în ultimele 24 de ore. Spania a urcat din nou pe locul 3 mondial, al ţărilor cele mai afectate de pandemie. Înaintea Spaniei sunt doar China şi Italia. Spania are în total 28.572 de cazuri, 3.076 de noi cazuri de oameni infectaţi în ultimele ore, un total de decese de 1753, 2125 de oameni vindecaţi, cazuri active- 24.694 şi 1785 de oameni aflaţi în stare critică.


Citiţi şi….

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!