Presa Curată

Portal de ştiri

Spania, noul epicentru al coronavirusului, protest cu oale de la balcoane, faţă de Regele Felipe

Spread the love

Spaniolii au schimbat foaia. Nu mai cântă, dansează şi aplaudă medicii, ci protestat ieri puternic, tot de la balcoane, dar cu zgomot produs prin lovirea cu năduf a oalelor, vaselor şi cratiţelor de bucătărie, ca semn de dezaprobare faţă de discursul ţinut în faţa naţiunii, pe tema extinderii pandemiei de coronavirus şi măsurilor impuse, de către Regele Spaniei, Felipe al VI-lea.

Spania este sub lockdown din 14 martie 2020, 47 de milioane de oameni nu au voie să iasă din case, oamenii nu se pot duce decât la lucru, la magazine pentru aprovizionare, la spital sau la farmacii, ţara este într-o profundă criză socială, economică, sanitară, iar spaniolii cred că Regele Spaniei ar face bine să doneze bani sistemului naţional şi public de sănătate al ţării.

Forma de protest puternic vine în contextul în care recent a fost dezvăluit că fostul Rege al Spaniei, Juan Carlos, a primit 100 de milioane de dolari de la Arabia Saudită. Spaniolii cer ca aceşti bani să fie donaţi sistemului de sănătate aflat în colaps.

Spania are deja aproape 15.000 de cazuri de infectaţi cu noul coronavirus, aproape 700 de morţi, aflându-se pe locul 4 al tragediei mondiale provocate de pandemie.

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!