mar. sept. 27th, 2022

Presa Curată

Portal de ştiri

Iată cum arată virusul! Rusia a obţinut primele imagini la microscop ale COVID-19. Anunţă că a secvențiat deja şi primul genom complet

Spread the love

După declararea pandemiei de nou coronavirus, astăzi, pentru prima oară, cercetătorii de top ai Rusiei în domeniu au vorbit la Sankt Petersburg.

Dmitry Lioznov

Directorul Institutului de Cercetare pe Influenza Smorodintsev, doctorul în științe medicale, Dmitry Lioznov, a vorbit despre mutaţiile coronavirusului şi despre descoperirile de ultimă oră ale Rusiei.

Lioznov a spus că într-adevăr COVID-19 este un virus mutant, dar are caracteristica sa:

Virusurile sunt caracterizate prin activitate mutațională, adică prin apariția mutațiilor și pot diferi unele de altele. Există câteva sute de acești patogeni în baza de date și se poate observa că virusul mută, se schimbă. Dar nu orice mutație este periculoasă, aceasta este o caracteristică complet naturală a virușilor. Dar acest lucru nu înseamnă că proprietățile lor s-ar putea schimba, dar până acum nu îl vedeam, în măsura în care toate mutaţiile fac parte din ipotezele caracteristice acestui virus „, a spus Lioznov, citat de Ria Novosti.

El a anunţat cu această ocazie că specialiștii Institutului de Cercetări Științifice ale FSBI, numit după A. A. Smorodintsev, au secvențiat deja prima genă completă a coronavirusului SARS-CoV-2 din Rusia din materialele unui pacient cu COVID-19.

Şi Ministerului Sănătății rus a arătat apoi că primul genom complet al virusului a fost descifrat dintr-un eșantion prelevat de la un pacient infectat de specialiștii Institutului rus de cercetare a gripei.

Acest coronavirus este nou pentru noi, de aceea este esențial să putem determina calea de răspândire și intrare pe teritoriul țării noastre, modificările sale. Aceste informații vor ajuta la dezvoltarea de vaccinuri și medicamente antivirale pentru tratamentul său, „a declarat directorul institutului, Dmitri Lioznov.

Video COVID-19, dat publicităţii în această seară

Am introdus acest virus într-o bază de date internațională globală cu viruși secvențiați. Și acum acest virus poate fi comparat cu alți viruşi. Perspectivele datelor sunt importante, deoarece face posibilă observarea modului în care se schimbă agentul patogen, cum diferă de cei care au fost alocaţi în alte țări. Acumularea acestei game de date ne permite să o utilizăm într-un mod indirect pentru dezvoltarea de vaccinuri și medicamente „, a spus Lioznov.’

Institutul a spus că datele genetice au fost trimise la o bază de date internațională utilizată de Organizația Mondială a Sănătății, precum și grupuri de cercetare conducătoare pentru a monitoriza evoluția bolii COVID-19.

Serviciul federal rus de supraveghere pentru protecția drepturilor consumatorilor și bunăstarea omului (Rospotrebnadzor) a declarat şi el tot joi că oamenii de știință de la Vector Institute din Novosibirsk au făcut primele imagini la microscop ale noului coronavirus.

Rospotrebnadzor a declarat într-un comunicat că fotografiile au fost făcute folosind metoda contrastului negativ pe un microscop electronic de transmisie JEM-1400.

Ei au declarat că dimensiunea particulei a fost de 100-120 nanometri.

Potrivit Rospotrebnadzor, până în prezent sunt 199 de cazuri de coronavirus confirmate în Rusia, iar o femeie în vârstă de 79 de ani, cu afecțiuni de sănătate preexistente, a murit de virus, devenind primul deces de COVID-19 din Rusia.


Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!