mar. sept. 27th, 2022

Presa Curată

Portal de ştiri

Spread the love

UPDATE. Starul din Game of Thrones are coronavirus.

UPDATE. Experimentul viral care arată cât de important e să-ţi speli mâinile: O femeie din Irlanda a demonstrat o modalitate utilă de a explica importanța spălării mâinilor către copii, făcând un experiment care arată cât de repede particulele de piper negru care acționează ca un virus corona se îndepărtează imediat ce copilul are săpun pe mâini.

UPDATE. Presa germană: 01:01: 3 noi decese în Germania. (Source) În total: 17 decese, 7272 de infecţii confirmate cu coronavirus. Cele mai afectate landuri: Renania, Baden şi Bavaria.

UPDATE. Şi Honduras intră în lockdown.

UPDATE. Corespondentul din Roma al televiziunii americane CBS News are coronavirus şi se află în carantină în Roma. Un reportaj pe CBS News despre viaţa lui în carantină. Are o presiune în piept, tuse şi febră temperată. Viaţa unui reporter în carantină din cauza coronavirus.

UPDATE. Se închid restaurantele şi barurile şi în Washington DC.

UPDATE. Bursele lumii, azi: în cădere continuă.

UPDATE. 00:17: 2 noi cazuri în Spania. (Source)

UPDATE. BBC News Mundo: Coronavirus: Ce este în spatele numărului mare de decese din Italia de la COVID-19.

Italia a devenit țara cu cele mai multe morți din coronavirusul covid-19 în afara Chinei.

Țara europeană a depășit cifra de 2.000 de decese printre cele mai mult de 2 5.000 de cazuri detectate pe teritoriul său, potrivit a cifrelor oficiale, până luni 16 martie.

În China, în cazul în care epidemia are originea, au fost de aproximativ 3 200 de decese pentru un total de 8 1. 077 au confirmat cazuri de contagiune, până la data publicării acestui articol.

Marea majoritate a deceselor în Italia au fost raportate în regiunea Lombardia din nordul țării, în ciuda faptului că boala s-a răspândit la oamenii din cele 20 de regiuni ale țării.

Pentru a face față acestei crize de sănătate și a stopa răspândirea coronavirusului, guvernul condus de Guiseppe Conte a decis să impună măsuri de izolare pe întreg teritoriul peninsular, inclusiv închiderea afacerilor (cu excepția supermarketurilor și farmaciilor) .

Aceasta înseamnă că de azi și 3 aprilie, italienii nu vor putea participa la întâlniri publice – inclusiv nunți, botezuri și înmormântări -, evenimentele sportive vor fi suspendate, iar școlile și universitățile vor fi închise.

Mai mult, s-a insistat ca nimeni să nu-și părăsească locuințele decât în ​​situații de nevoie. De fapt, poliția patrulează orașele pentru a interzice oamenilor să rătăcească fără justificare corespunzătoare.

Nerespectarea acestor dispoziții poate duce chiar la o persoană care trebuie să plătească amenzi, deoarece poate fi considerată că încalcă Codul penal italian. Și mai grav este ruperea carantinei dacă aveți simptome de coronavirus, deci pot fi aplicate sancțiuni.

Aceste prevederi au apărut după o creștere accentuată a numărului de decese în weekendul 7 martie: de sâmbătă până duminică, numărul de decese a crescut cu 57% , cu 133 de decese într-o singură zi (ceva care, până la La acel moment, nu se înregistrase.)

În acest fel, rata mortalității în Italia din coronavirus a devenit cea mai mare din lume: în jur de 4,5 și 5%, potrivit datelor guvernului italian .

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în China intervalul de victime este cuprins între 2% și 4%, dar în afara țării asiatice, rata scade la 0,7%.

„Nu mai este timp”, a declarat premierul italian, exprimându-și îngrijorarea cu privire la consecințele grave ale covid-19 în țara europeană.

Dar de ce sunt raportate atât de multe cazuri fatale în Italia? Și cum explicați de ce rata de deces este atât de mare în această țară europeană, comparativ cu alte locuri din lume?

Cu cât sunt mai multe teste, cu atât sunt mai multe cazuri

Cazul Italiei a surprins lumea.

Pentru a explica numărul mare de decese, autoritățile medicale din această țară au insistat ca majoritatea cazurilor să corespundă persoanelor în vârstă – între 80 și 90 de ani – care sufereau deja de probleme grave de sănătate.

Deși nu există un răspuns unic, cei de mai sus au determinat unii experți să concluzioneze că rata mare de deces cauzată de coronavirus în Italia este legată de faptul că această țară are una dintre cele mai vârstnice populații din Europa.

Potrivit Institutului Național de Statistică (Istat), în Italia există aproape 14 milioane de persoane cu vârsta de peste 65 de ani, ceea ce reprezintă aproximativ 22% din populație. Vârsta medie, între timp, este de 45,7 ani.

În Statele Unite, de exemplu, vârsta medie este de 38,3 ani, conform Națiunilor Unite (ONU).

Conform Centrului Chinez de Control și Prevenire a Bolilor, persoanele în vârstă de 80 de ani și mai mari au un risc de 14,8% de a muri dacă dezvoltă covid-19.

Cu toate acestea, există cei care nu cred că vârsta populației Italiei este un factor cheie în numărul mare de decese în această țară. Este cazul profesorului de Epidemiologie de la Universitatea din Hong Kong, Benjamin Cowling .

„Trebuie să fim foarte atenți la efectuarea de comparații între țări, deoarece are multe de-a face cu cantitatea de control și testare care se face în aceste țări, mai mult decât cu alți factori”, spune el.

„Numărul de cazuri , “ adaugă el, „nu ne spune neapărat ce țară are mai multe infecții. sau ne spune ce tara este de a face mai multe teste. Testele Cât de multe sunt, mai multe cazuri va fi găsit. În același sens, nu cred motivul principal al deceselor în Italia este populația sa de adulți mai mari. „

Comparație cu Coreea de Sud

Ca exemplu din cele de mai sus, Cowling compara situația dintre Italia și Coreea de Sud . În ultima țară, au fost în jur de 60 de decese dintre cele aproape 8.000 de cazuri detectate (cu mult sub cele peste 1.000 de decese din Italia).

„Coreea de Sud a monitorizat 10.000 de persoane pe zi și , prin urmare, multe dintre persoanele care au testat pozitiv au avut simptome ușoare. Nu știu câte persoane sunt testate în Italia, dar îmi imaginez că nu este aproape de 10.000 pe zi „, explică el.

„Italia își concentrează testele asupra persoanelor care sunt deja destul de bolnave în spital. Prin urmare, majoritatea acestor cazuri sunt grave, iar riscul de deces este destul de mare. Dar dacă ar controla comunitatea în general, chiar și cei cu simptome ușoare, ar găsi multe alte cazuri, iar gravitatea ar fi mult mai mică „, spune el .

De asemenea, academicul spune că faptul că infecțiile grave corespund persoanelor în vârstă se datorează faptului că acesta este grupul care a fost cel mai testat.

„Dar sunt sigur că în Italia sunt mulți tineri infectați care nu au fost diagnosticați”, spune el.

Control slab și prăbușirea spitalelor

Pe altă parte, academice spune ca una dintre problemele din Italia a fost că nu fie c ontabilizar pe sau controlul asupra unei cauze în timp util.

„Coreea de Sud încearcă să testeze cât mai multe persoane, chiar și pe cele cu simptome ușoare, pentru a le izola astfel încât să nu transmită infecții comunității. Dar în cazul Italiei, acest lucru nu mai este posibil, este prea târziu pentru că există multe infecții și multe dintre ele care nu sunt cunoscute „, spune el.

„Au ratat ocazia”, adaugă el.

Acest lucru a creat o problemă de colaps în spitale. Nu există suficiente medici sau spațiu în unitățile de terapie intensivă. În multe cazuri, nu există niciun respirator disponibil sau echipament necesar pentru combaterea focarului.

În consecință, multe persoane grave bolnave nu au primit îngrijirile necesare.

Acest lucru a fost făcut cunoscut chiar de autoritățile italiene. Chiar și președintele Lombardiei, Attilio Fontana, a declarat că regiunea cere medicilor pensionari și asistentelor medicale să se întoarcă la muncă.

În plus, Protecția Civilă Națională din Italia a instalat corturi în fața spitalelor pentru a găzdui potențiali pacienți cu coronavirus.

În acest sens, Cowling recunoaște că Italia are sistemul său de sănătate „sub presiune” , ceea ce ar putea fi un factor important care explică rata ridicată a mortalității.

„Spitalele sunt foarte ocupate și nu există suficienți medici și asistente. Prin urmare, este mai dificil să acordați atenție fiecărui pacient. Și asta va fi o problemă care va afecta multe țări, neavând echipament, medicamente și medici suficient” , spune el . .

Deși a recunoscut că situația din Italia este „îngrijorătoare” , Cowling observă că, în încă trei săptămâni, alte țări europene se vor confrunta probabil cu o imagine similară.

„În ceea ce privește răspândirea infecției, cred că în Italia contagiunea nu este cu mult mai mare decât în ​​alte țări europene. Doar că Italia a fost prima”, spune el .

UPDATE. BBC News Mundo: Coronavirus: Strategia de succes a Coreei de Sud de a salva vieți pe fondul pandemiei de coronavirus: 196.000 de testări.

Coronavirusul a devenit oficial miercuri o pandemie.

China, Italia, Iranul și Coreea de Sud sunt până în prezent națiunile cele mai afectate de răspândirea acestui virus, iar guvernele lor au făcut măsuri pentru a stopa răspândirea acestuia.

China a izolat mai multe orașe și a construit spitale în mai puțin de o săptămână pentru a face față situațiilor de urgență, în timp ce guvernul italian a decretat izolarea pe întreg teritoriul peninsular.

Dar există un exemplu care este luat ca exemplu: cel al Coreei de Sud.

În ciuda numărului mare de cazuri diagnosticate, numărul de decese reprezintă o rată a mortalității de 0,6%, mai mică decât cea din SUA, Italia și Iran.

Cum a reacționat Coreea de Sud la epidemia de coronavirus și ce ar putea învăța alte țări?

„Coreea de Sud a derulat o campanie agresivă pentru combaterea virusului. Acesta a pus la dispoziție întregul său sistem de sănătate pentru a diagnostica prezența covidului-19 la locuitorii din zonele critice ale țării”, explică Bugyeong Jung, un jurnalist cu serviciul coreean al BBC.

Un exemplu în acest sens este faptul că, în ciuda faptului că SUA și Coreea de Sud a anunțat primul caz de coronavirus în țările lor respective în aceeași zi (20 ianuarie), până în această săptămână. SUA au examinat 4.300 de oameni pe teritoriul lor.

În schimb, Coreea de Sud a testat la 196.000.

„Această metodă, deși a fost descrisă ca fiind invazivă, a reușit să salveze vieți”, adaugă Jung.

Diagnosticare în masă

Când a izbucnit epidemia, la sfârșitul anului 2019, în nordul Chinei, țările vecine erau cunoscute ca fiind primele unde va debarca noul virus.

Pe 20 ianuarie, Coreea de Sud a confirmat știrea primului caz de coronavirus.

La scurt timp, sistemul de sănătate din Coreea de Sud a detectat originea epidemiei în țara sa: orașul Daegu, în nord, unde trei sferturi din totalul cazurilor au fost raportate în Coreea de Sud.

Și dintre acestea, 63% din cazurile de contagiune au fost legate de grupul religios Biserica lui Iisus din Shinchonji, un cult dedicat extinderii ideii că fondatorul ei, Lee Man-hee, este a doua încarnare a lui Isus Hristos.

„Coreea de Sud a fost pregătită să facă față acestei epidemii încă de anul trecut, când a trebuit să se ocupe de MERS (sindromul respirator din Orientul Mijlociu)”, spune Jung.

Strategia, coordonată de Ministerul Sănătății din Coreea de Sud, a fost stabilită din prima zi: o rețea de diagnostic cuprinzătoare și reducerea ratei de deces ca obiectiv .

„Detectarea virusului în primele sale etape este esențială pentru a putea identifica persoanele care îl au și, astfel, pentru a putea opri sau întârzia răspândirea acestuia”, a declarat pentru CNN Park Neunghoo, ministrul sănătății din Coreea de Sud.

„Acest lucru ne-a permis, de asemenea, să planificăm în mod corespunzător îngrijirile de sănătate, deoarece doar 10% dintre cei infectați necesită spitalizare ” , a adăugat el.

Pentru specialiști, metoda folosită de Coreea de Sud este cea mai eficientă, deoarece permite o imagine mai largă a ceea ce se întâmplă.

„Coreea de Sud a fost de control 10 de mii de persoane pe zi , mulți dintre cei care au testat pozitiv au avut simptome usoare , “ el profesor de epidemiologie la Universitatea din Hong Kong, a declarat pentru BBC Benjamin Cowling .

Dar strategia a avut criticile sale.

După cum subliniază jurnalistul BBC, Hyung Eun Kim , volumul de informații dezvăluite de guvern – care include să știe dacă vecinul tău are coronavirus – a fost întâmpinat cu obiecții.

„Există o teamă socială care a creat multe momente incomode între oameni din diverse orașe. Tot timpul oamenii primesc informații despre persoanele infectate pe telefoanele lor mobile”, spune reporterul.

„De asemenea, i-a determinat pe mulți să ceară guvernului să nu dezvăluie datele lor personale, pentru implicațiile pe care le poate avea”, adaugă el.

Strategia părea să funcționeze: numărul celor infectați a scăzut în ultimele 11 zile, ceea ce a făcut guvernul să creadă că epidemia a „ajuns deja la cel mai înalt punct” și a fost controlată.

Cu toate acestea, miercuri, ministrul însuși a remarcat că au fost diagnosticate 90 de cazuri noi, ceea ce crește din nou rata infecțiilor în țară.

Motivul principal a fost detectarea unui focal de infecție într-un centru de apel situat în capitala țării, Seul.

„Infecțiile cunoscute la acest call-center ar putea fi începutul unui nou val care duce la un focar regional și la răspândirea epidemiei”, a spus Park într-un comunicat al statului.

UPDATE. BBC News Mundo: Coronavirus: extraordinara reducere a numărului de noi cazuri de coronavirus în China și Coreea din Sud.

În timp ce numărul celor infectați de noul coronavirus se înmulțește în Europa și se extinde în restul lumii, în două țări din Asia – continentul de unde este originar – totul indică faptul că focarul încetinește.

Ministerul Sanatatii din China a anunțat la 13 martie că în ultima zi au fost doar opt cazuri de noi infecții covid-19 , cea mai mică cifră de când au început colectarea de date cu privire la epidemia de la mijlocul lunii ianuarie.

Iar Coreea de Sud, care a devenit principalul focus al bolii în afara Chinei, se confruntă cu o situație similară.

După înregistrarea unui val mare de infecții, autoritățile de sănătate din țară au reușit să reducă semnificativ numărul de infecții.

Vineri, 13 martie, Centrul coreean pentru controlul și prevenirea bolilor (KCDC) a anunțat că au fost 110 cazuri noi , o scădere față de cele 114 înregistrate cu o zi mai devreme, ceea ce a adus numărul celor infectați la 7.979 în toată țara.

Aceasta este cea mai mică cifră în trei săptămâni. Un număr și mai mic decât cei 177 de pacienți care au fost eliberați extern în aceeași zi.

Infecții „importate” în Shanghai și Beijing

Cinci dintre noile cazuri s-au produs în Wuhan, orașul central chinez unde virusul a apărut la sfârșitul anului 2019.

Restul infecțiilor au fost înregistrate la Shanghai și Beijing și erau persoane din străinătate , ale căror naționalități nu au fost dezvăluite.

China are acum un total de 88 de infecții „importate” din alte țări, reprezentând o nouă provocare pentru autoritățile de sănătate ale țării, care păreau să fi reușit să oprească răspândirea covid-19 pe teritoriul național.

Acestor cinci persoane li se adaugă peste 80.000 de cazuri înregistrate de țara de la începutul focarului.

Comisia Națională Chineză de Sănătate a declarat joi, 12 martie, că epidemia de coronavirus local a atins maximul și, deoarece măsurile dure anunțate pentru a conține focarul încep să dea roade, autoritățile provinciale au primit decizia de a-şi reactiva producţiile .

Economia Chinei a fost paralizată de la sfârșitul lunii ianuarie, când guvernul chinez a dispus restricții de călătorie, carantine și închiderea unor industrii pentru a conține răspândirea noului coronavirus.

În ciuda scăderii dramatice a numărului de noi infecții în Coreea de Sud, autoritățile din Coreea de Sud nu-și dau drumul la pază.

„Am reușit să ieșim din problemă, dar există îngrijorări cu privire la intrarea din străinătate, precum și posibile infecții la domiciliu, în facilități precum centre de apel, cafenele de internet și camere de karaoke”, a declarat Chung Sye-kyun, premierul sud-coreean la o întâlnire la Daegu, în sud-estul țării.

Daegu a devenit epicentrul epidemiei de coronavirus din Coreea de Sud: Se crede că parohienii dintr-o sectă controversată s-au infectat unul pe celălalt și apoi au răspândit coronavirusul în toată țara.

Potrivit autorităților sud-coreene, următoarele zile vor fi cruciale.

„Este prea devreme ca să spunem că depășim boala „, a declarat Yoon Tae-ho, directorul principal al politicii de sănătate publică a țării.

„Suntem în continuare martorii unor focare sporadice, deci nu ne putem lăsa garda jos”, a adăugat el.

Ajutor chinezesc

În timp ce numărul de cazuri scade în China și Coreea de Sud, Spania a devenit, împreună cu Statele Unite, una dintre țările în care noul coronavirus se răspândește cel mai rapid .

Potrivit unui studiu realizat la London School of Igiene and Medical Tropical, măsurile aplicate în Spania nu au reușit să oprească focarul.

Madrid a devenit unul dintre marile centre mondiale ale covid-19. Țara a înregistrat deja până pe 12 martie mai mult de 3.000 de infectați și 86 de decedați.

În același timp, decesele din Italia de la focar au ajuns la 1.016 pe 12 martie, conform datelor furnizate de șeful Protecției Civile italiene, Angelo Borrelli.

Până la această dată au fost 12.839 de cazuri pozitive , cu 2.214 mai multe decât în ​​ziua precedentă.

Datorită creșterii precipitate a celor infectate în ambele țări, autoritățile chineze au trimis în Europa materiale medicale și un grup de experți.

Ambasada Chinei la Madrid a confirmat printr-un tweet expedierea a 1,8 milioane de măști și 100.000 de reactivi.

În plus, nouă experți chinezi au debarcat joi, 12 martie la Roma, pentru a ajuta Italia să combată cel mai grav focar de coronavirus din Europa.

Acești specialiști „au fost pe prima linie din prima zi în epicentrul virusului”, a declarat Francesco Rossa, președintele Crucii Roșii italiene.

„Schimbul de experiențe cu cercetătorii noștri este important”, a dat asigurări.

Peste 60 de milioane de persoane au fost supuse restricțiilor asupra vieții publice începând cu 10 martie, cu scopul de a încetini răspândirea covid-19 în această țară.

Măsurile anunțate de premierul italian Giuseppe Conte includ închiderea tuturor întreprinderilor, cu excepția celor de bază, cum ar fi farmaciile și supermarketurile.

UPDATE. Mâine, la 12.00, Uniunea Europeană îşi închide graniţele externe. Ţări intrate de azi în lockdown: Italia, Spnia, Franţa, Cehia.

UPDATE. Evoluţia galopantă a coronavirsului în SUA. Doar alaltăieri: 2826 cazuri. În total, SUA: 3845 cazuri.

UPDATE. 23:31: 68 de noi cazuri şi 6 noi decese în King County, Washington state, United States. (Source)

UPDATE. Ce este în SUA şi nu este în România: Mesaje de avertizare rutieră pe toate arterele principale şi circulate ale SUA.

UPDATE. Dezinfectare puternică în Bazarul Vakil, principalul bazar situat în centrul istoric al orașului. Shiraz este un oraș din sud-vestul Iranului, capitală provinciei Fars. Shiraz a fost capitala Persiei sub dinastia Zand din 1750 până în 1794, când Qajarii au mutat capitala la Teheran. Shiraz este capitala culturală și artistică a Iranului.

UPDATE. Monitorizarea Financial Times, de azi, 16 martie 2020:

Marea Britanie are mai multe decese în acest stadiu al focarului decât orice altă țară aflată în același stadiu, cu excepția Spaniei.

Curba SUA ia viteză uşor.

China stagnează, Italia a luat-o rău în sus.

Ţările asiatice au domolit puternic expansiunea epidemiei spre deosebire de cele europene.

UPDATE. Donald Trump a lansat ghidul pentru următoarele 15 zile ca să domolească extinderea coronavirusului.

UPDATE. Moment rar surprins de camere: Oligarhii celebri, Rinat Ahmetov şi Ilhor Kolomoisky, invitaţi de preşedintele Ucrainei la Palatul Prezidenţială să ajute pe criza coronavirus.

UPDATE. În SUA continuă să explodeze vânzările de arme şi muniţie ca semn al panicii. În faţă cu necunoscutul, oamenii simt nevoia de a intra în control şi de a se proteja pe ei şi familiile lor.

UPDATE. Băncile şi supermarketurile britanice îşi deschid uşile cu prioritate către cei în vârstă. Toţi trebuie să menţină distanţa.

UPDATE. Încă 500 de miliarde de dolari în cash injectează Rezerva Federală americană pe piaţă ca să menţine lichiditatea.

UPDATE. Estimare: Mai mult de 3 milioane de americani şi-ar putea pierde joburile.

UPDATE. Festivalul rock din Mexico City sfidează pandemia. La fel şi băieţii de la Guns N’Roses.

UPDATE. San Francisco intră în lockdown 3 săptămâni.

UPDATE. Casa Albă, măsuri pentru protecţia Preşedintelui SUA, similare Kremlinului. Toţi sunt verificaţi dacă au temperatură, inclusiv presa şi stafful.

UPDATE. 22:56: 54 de noi cazuri în Irlanda. (Source)

UPDATE. Prima doză dintr-o cercetare/studiu de vaccin pe coronavirus a fost testată în Seattle pe 45 de voluntari tineri și sănătoși. Dacă reuşeşte cercetarea, producerea şi furnizarea vaccinului va dura între 12 şi 18 luni. Anunţul începerii studiului, în ştirea de mai jos AP EXCLUSIVE:

„SEATTLE (AP) – Cercetătorii americani au făcut primele injecţii într-un prim test al unui vaccin cu coronavirus experimental luni, ceea ce a condus la o vânătoare la nivel mondial pentru protecție, chiar dacă pandemia crește.

Cu prinderi atente în brațele a patru voluntari sănătoși, oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Kaiser Permanente Washington din Seattle au început un studiu în prima etapă așteptată a unui potențial vaccin COVID-19 dezvoltat în timp record după ce noul virus a explodat din China și s-a extins pe tot globul.

„Suntem echipa coronavirus acum”, a spus liderul studiului Kaiser Permanente, dr. Lisa Jackson, în ajunul experimentului. „Toată lumea vrea să facă tot ce poate în această situație de urgență.”

Associated Press a observat că primul participant al studiului, manager de operațiuni la o companie mică de tehnologie, a primit injecția într-o sală de examene.

„Cu toții ne simțim atât de neputincioși. Aceasta este o oportunitate uimitoare pentru mine de a face ceva „, a spus Jennifer Haller, 43 de ani, din Seattle, înainte de a fi vaccinat. Cei doi adolescenți ai ei „cred că e fain” că participă la studiu.

După injecție, a părăsit sala de examen cu un zâmbet mare: „Mă simt grozav.”

Alți trei au fost următorii la rând pentru un test care va oferi în cele din urmă 45 de voluntari două doze, la o lună de distanță.

Neal Browning, 46 de ani, din Bothell, Washington, este un inginer de rețea Microsoft care spune că fiicele sale sunt mândre că a făcut voluntariat.

„Fiecare părinte își dorește ca copiii să se uite la el”, a spus el. Dar le-a spus să nu se laude cu prietenii lor. „Sunt și alți oameni. Nu este doar tata acolo. „

Punctul de hotar al zilei de luni a marcat doar începutul unei serii de studii la oameni necesari pentru a demonstra dacă injecţiile sunt sigure și pot funcționa. 

Chiar dacă cercetările merg bine, un vaccin nu ar fi disponibil pentru o utilizare pe scară largă timp de 12 până la 18 luni, a spus dr. Anthony Fauci de la Institutele Naționale de Sănătate din SUA.

Totuși, găsirea unui vaccin „este o prioritate urgentă a sănătății publice”, a declarat Fauci luni într-o declarație. Noul studiu „este un prim pas important spre atingerea acestui obiectiv”.

Acest candidat la vaccin, denumit codul mRNA-1273, a fost dezvoltat de compania de biotehnologie Moderna Inc., NIH și Massachusetts, bazată pe Massachusetts, nu există nicio șansă ca participanții să se poată infecta, deoarece injecţiile nu conțin coronavirus în sine.

Nu este singurul vaccin potențial din conductă. 

Zeci de grupuri de cercetare din întreaga lume se întrec pentru a crea un vaccin împotriva COVID-19. Un alt candidat, realizat de Inovio Pharmaceuticals, este de așteptat să înceapă propriul studiu de siguranță luna viitoare în SUA, China și Coreea de Sud.

Experimentul de la Seattle a început în câteva zile după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat noul focar de virus o pandemie din cauza răspândirii sale globale rapide, care a infectat peste 169.000 de oameni și a ucis mai mult de 6.500.

COVID-19 a zdruncinat fibra socială și economică a lumii de când China a identificat pentru prima dată virusul în ianuarie, cu regiuni largi închizând școlile și afacerile, restricționând călătoriile, anulând evenimentele de divertisment și sport și încurajând oamenii să rămână departe unul de celălalt.

Începerea a ceea ce oamenii de știință numesc un prim studiu în oameni este o ocazie importantă pentru oamenii de știință, dar Jackson a descris starea de spirit a echipei sale ca fiind „supusă”. Au lucrat non-stop pregătind cercetarea într-o parte din SUA lovită de timpuriu și greu de virus.

Cu toate acestea, „fără să știu nici măcar că acest virus era acolo … să aibă vreun vaccin” în testarea în aproximativ două luni nu este fără precedent, a declarat Jackson pentru AP.

Unii dintre voluntarii sănătoși aleți cu atenție ale studiului, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, vor primi doze mai mari decât alții pentru a testa cât de puternice ar trebui să fie inoculările. 

Oamenii de știință vor verifica eventualele efecte secundare și vor extrage probe de sânge pentru a testa dacă vaccinul revigorează sistemul imunitar, căutând indicii încurajatoare precum NIH găsite anterior la șoarecii vaccinați.

„Nu știm dacă acest vaccin va induce un răspuns imun sau dacă va fi sigur. De aceea facem un proces ”, a subliniat Jackson. „Nu este în stadiul în care ar fi posibil sau prudent să le oferim populației generale.”

Cea mai mare parte a cercetărilor despre vaccin în curs de desfășurare vizează la nivel global o proteină numită în mod adecvat „vârf” care tăie suprafața noului coronavirus și îi permite să invadeze celulele umane. Blocați proteina și oamenii nu se pot infecta.

Cercetătorii de la NIH au copiat secțiunea codului genetic al virusului care conține instrucțiunile pentru celule pentru a crea proteina spike. Moderna a cuprins acel „ARN mesager” într-un vaccin.

Ideea: Corpul va deveni o mini-fabrică, producând niște proteine ​​inofensive de spice. Când sistemul imunitar observă proteina străină, va face ca anticorpii să atace – și să fie primiti pentru a reacționa rapid dacă persoana va întâlni ulterior virusul real.

Acoperire completă:  focar de virus

Acesta este un mod mult mai rapid de a produce un vaccin decât abordarea tradițională a creșterii virusului în laborator și de a prepara injectii din versiuni ucise sau slăbite ale acestuia.

Dar, deoarece vaccinurile sunt date către milioane de oameni sănătoși, este nevoie de timp pentru a le testa în număr suficient de mare pentru a observa un efect secundar neobișnuit, a avertizat dr. Nelson Michael de la Institutul de Cercetări al Armatei Walter Reed, care dezvoltă un alt candidat la vaccin.

„Știința poate merge foarte repede, dar, mai întâi, nu face rău, nu?” a spus reporterilor săptămâna trecută.

Institutul de cercetare din Seattle face parte dintr-o rețea guvernamentală care testează tot felul de vaccinuri și a fost ales pentru studiul vaccinului coronavirus înainte ca COVID-19 să înceapă să se răspândească pe scară largă în statul Washington.

Kaiser Permanente a analizat zeci de oameni, în căutarea celor care nu au probleme cronice de sănătate și nu sunt bolnavi în prezent. Cercetătorii nu verifică dacă voluntarii ar avea deja un caz ușor de COVID-19 înainte de a decide dacă sunt eligibili.

Dacă unii ar face acest lucru, oamenii de știință vor putea spune după numărul de anticorpi din testul de sânge pre-vaccinare și să dea seama de asta, a spus Jackson. Participanților li se vor plăti 100 USD pentru fiecare vizită la clinică din studiu.

UPDATE. Donald Trump nu vede ca necesară amânarea alegerilor.

UPDATE. Armata israeliană, campanie pentru donare de sânge.

UPDATE. Spre deosebire de alte state, Franţa suspendă plăţile facturilor de gaz, electricitate, întreţinere şi chirii.

https://twitter.com/PeterStefanovi2/status/1239646508666019840

UPDATE. Ion Cristoiu (RTV) spune că este pensionar şi nu înţelege de ce trebuie să stea în casă.

UPDATE. Amazon spune că încearcă să angajeze 100.000 de oameni pentru a ține pasul cu cererile de oferte, va oferi temporar creșteri de 2 dolari pe oră.

UPDATE. Groenlanda raportează primul caz de coronavirus, totalul mondial depășește 180.000.

UPDATE. ONU îşi suspendă întâlnirile din cauza coronavirusului.

UPDATE. Germania, 13 de decese. Baden şi Bavaria – cele mai afectate. Datele ministerului Sănătăţii german aici. Germania, peste 6000 de cazuri.

UPDATE. 21:28: 503 de noi cazuri şi 6 decese în Spania. (Source)

UPDATE. 21:25: 98 de noi cazuri în Germania. (Source)

UPDATE. 20:43: 2 noi decese în Marea Britanie. (Source)

UPDATE. 20:40: 81 de noi cazuri în Chile. (Source)

UPDATE. Cifrele Franţei urcă îngrijorător: 1210 de noi cazuri şi 21 de noi decese. În total, Frana are 6633 de cazuri şi 148 de decese, fiind pe locul 7 mondial.

UPDATE. Norvegian Air anulează 85% din zboruri.

UPDATE. Cireșii și florile înfloresc în provinciile din sud-vestul și estul Chinei, salutând primirea timpurie a primăverii.

UPDATE. Măşti din China, donate SUA.

UPDATE. Donald Trump anunţă că pandemia ar putea să se termine în iulie sau august „dacă facem o treabă foarte bună”.

UPDATE. Testaţi, testaţi, testaţi!

UPDATE. Marea Britanie le spune britanicilor să stea în case.

UPDATE. Donald Trump face apel la americani să evite întâlnirile mai mari de 10 persoane şi să stea în case.

UPDATE. Franţa confirmă că UE a decis să-şi închidă graniţele pentru 1 lună. E.Macron le spune francezilor să stea în case şi îi scuteşte de plăţi. Franţa amână turul 2 al alegerilor locale.

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!