Presa Curată

Portal de ştiri

Coronavirus în România şi în lume. Fii deştept, stai acasă, stai informat. UPDATEuri #DaţiRefresh

Spread the love

UPDATE. Moscheea Al Aqsa din Ierusalim se închide.

UPDATE. Marea Britanie izolează persoanele de peste 70 de ani. Vârsta medie în Marea Britanie este de 40 de ani. UK are 67,8 milioane de locuitori.

UPDATE. 10:39: 10 noi cazuri confirmate de coronavirus în Norvegia. (Source)

UPDATE. 10:36: 3 noi decese în Filipine. (Source)

UPDATE. 10:15: Încă 42 de noi cazuri confirmate de coronavirus în Austria. (Source)

UPDATE. Coreea de Sud declară zonele cele mai afectate ca „zone de dezastru”. Ce înseamnă asta şi cum „reuşeşte” Coreea de Sud:

  • Coreea de Sud are cel mai mare număr de cazuri în Asia după China
  • Ultimele numere confirmă o tendință de scădere a noii infecții, dar sud coreenii rămân vigilenţi

Duminică, Coreea de Sud a raportat 76 de cazuri noi de coronavirus și încă 3 decese, o scădere a numărului de noi cazuri la două cifre pentru prima dată în peste trei săptămâni, în timp ce președintele Moon Jae-in a declarat provinciile cele mai lovite „zone speciale de dezastru”.

Este pentru prima dată când Coreea de Sud a declarat regiunea o zonă de dezastru dintr-o boală infecțioasă și, astfel, sub acest statut, Guvernul poate subvenționa până la 50 la sută din cheltuielile de restaurare și scutește locuitorii de la taxe și plăți pentru utilități.

Coreea de Sud, care are cel mai mare număr de cazuri în Asia după China, are acum un număr total de 8.162 de infecții confirmate și 75 de decese, a spus Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor (KCDC).

  • Coreea de Sud a cunoscut o tendință descendentă în cazuri noi, iar ultimele cifre sunt semnificativ mai mici decât vârful celor 909 cazuri raportate la 29 februarie și în scădere din cele 107 înregistrate sâmbătă.

Arătând căderea economică extinsă a coronavirusului, premierul Chung Sye-kyun a declarat duminică: „Vom asigura toate posibilitățile. Vom minimiza impactul asupra economiilor oamenilor. ”

Președintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat Daegu și provincia Gyeongsang de Nord drept „zone speciale pentru dezastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Casei Albastre, Kang Min-seok.

Patruzeci și unul dintre cazurile noi de coronavirus au fost din orașul Daegu, unde se află o biserică din centrul focarului. Biserica a legat peste 61% din cazuri, a declarat directorul adjunct al KCDC Kwon Jun-wook duminică.

Un număr de 120 de pacienți au fost eliberați din spitale, iar pentru a treia zi la rând, numărul celor recuperați l-a depășit pe cel al noilor cazuri confirmate, deoarece primul caz din Coreea de Sud a fost confirmat pe 20 ianuarie.

Scăderea cazurilor noi apare după ce au fost identificate majoritatea cazurilor de infecție în masă legate de membrii bisericii, a spus Kwon.

Începând de duminică, Coreea de Sud a început să supună vizitatorii din Franța, Germania, Marea Britanie, Spania și Olanda la controale de frontieră mai stricte, după ce a impus reguli similare pentru China, Italia și Iranul suferind un focar major.

În afară de măsurarea temperaturii pe aeroport, vizitatorii din aceste țări trebuie să descarce o aplicație pe care guvernul sud-coreean a lansat-o pentru a raporta dacă au simptome legate de virus zilnic.

Coreea de Sud a testat sute de mii de oameni și urmăreşte potențialii transportatori de virus folosind tehnologiile digitale, identificând locaţii de telefoane mobile- și prin satelit.

UPDATE. Iran (populaţie – 83,9 milioane de oameni). Comandantul task forceului pe coronavirus din Teheran: tendința actuală în Teheran indică o creștere a incidenței bolii. Există, de asemenea, unele prezențe dense, în tot orașul.

UPDATE. 09:40: 103 de noi cazuri confirmate de coronavirus în Austria. (Source)

UPDATE. Kuwaitul cere populaţiei să stea în case. 09:39: 8 noi cazuri în Kuwait. (Source)

UPDATE. Poliţia intră peste Bourbon Street în Amsterdam.

UPDATE. Israelul, 200 de cazuri de coronavirus dar doar 1 singur caz grav. Un pacient de 71 de ani care este ventilat şi anesteziat.

UPDATE. Belgienii nu mai sunt primiţi în Noua Zeelandă. În orașul Sluis – care a fost inundat de mulțimi de belgieni sâmbătă – 2.500 de locuri de parcare publice vor fi închise duminică pentru a împiedica belgienii să mai viziteze magazine sau unități de catering.

UPDATE. 09:25: 39 de noi cazuri în Florida, United States. (Source)

UPDATE. Piețele bursiere globale se prăbușesc, pe măsură ce restricțiile la coronavirus cresc în Europa și în întreaga lume, ceea ce sugerează o încetinire a economiilor dezvoltate. Panica nu evită niciun sector: transport aerian, bănci, hoteluri sau prețuri la petrol. Toate sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani.

UPDATE. Profiturile Saudi Aramco au scăzut cu 88,2 miliarde de dolari în 2019.

UPDATE. Iranul anunţă prin liderul Hezbollah că nu are nevoie de ajutorul SUA.

UPDATE. Australia îşi izolează timp de 14 zile cetăţenii care au călătorit în străinătate.

UPDATE. Marea Britanie îşi sfătuieşte populaţia să evite Spania.

UPDATE. Procesul lui B.Netanyahu s-a amânat pentru 24 mai 2020 pe motiv de coronavirus.

UPDATE. 09:03: 2 noi cazuri în Hawaii, United States. (Source)

UPDATE. 08:49: 21 de noi cazuri în Indonezia. (Source)

UPDATE. 08:30: 7 noi cazuri în Alabama, United States. (Source)

UPDATE. 08:25: 1 nou caz în Norvegia. (Source)

UPDATE. 07:55: 1 nou caz în Maldive. (Source)

UPDATE. 07:42: 5 noi cazuri în Afghanistan. (Source)

UPDATE. Vaticanul anunţă sărbători pascale fără congregaţie.

UPDATE. Coreea de Sud accelerează dezinfectarea pentru ca să oprească extinderea coronavirusului. Inclusiv în metrou.

UPDATE. Italia şi Coreea de Sud, state cu număr similar de populaţie, evoluţii diferite. Italia urcă pe cazuri, Coreea de Sud, scade. În Italia sunt afectaţi oamenii în vârstă, în Coreea de Sud, oamenii tineri. Tinerii însă îşi revin dar sunt contagioşi.

UPDATE. Lombardia se ceartă cu Roma. Alarma din Lombardia: „În Roma nu se înțelege”.

UPDATE. Primul caz de coronavirus în Uzbekistan. Un cetăţean întors din Franţa.

UPDATE. 200 de israelieni, confirmaţi pozitiv cu coronavirus.

UPDATE. Google Alphabet ( GOOGL.O ) a declarat sâmbătă că lucrează cu guvernul SUA pentru a dezvolta un site web la nivel național care să îi ajute pe americani cu întrebări despre simptomele coronavirusului, factorii de risc și testarea.

„Suntem pe deplin aliniați și continuăm să colaborăm cu guvernul SUA pentru a opri răspândirea COVID-19, pentru a informa cetățenii și pentru a proteja sănătatea comunităților noastre”, a spus Google într-o declarație pe Twitter.

Președintele Donald Trump a mulțumit vineri Google pentru dezvoltarea unui site web, care a spus că îi va ajuta pe oameni să stabilească dacă au nevoie de un test de coronavirus, spunând că la el lucrează 1.700 de ingineri.

Asta a determinat gigantul de căutare și publicitate să răspundă că, de fapt, o divizie de științe ale vieții, Verily, a fost în primele etape ale dezvoltării unui instrument care să ajute americanii care ajută la testarea coronavirusului și că va fi testat în Bay Area și extins în timp.

Acțiunile Alphabet s-au închis cu o creştere de peste 9% după anunțul de vineri al președintelui.

Presiunea a crescut asupra oficialilor americani pentru a spori și îmbunătăți testarea virusului cu propagare rapidă, care a ajuns aproape la fiecare stat american, a închis școlile și a forțat anularea a mii de evenimente sportive, conferințe și concerte pe fondul eforturilor de a opri răspândirea acestuia şi prin ferirea americanilor de mulțimi mari.

La fel ca Google, Verily este o filială a Alphabet, care are sediul în Mountain View, California.

Cooperarea cu administrația Trump vine în condițiile în care Alphabet se confruntă cu investigațiile antimonopol ale agențiilor federale și de stat cu privire la companiile sale de căutare și publicitate digitală, printre altele.

În plus, Trump a acuzat Google că a scos rezultatele căutării sale pentru a-l înfățișa negativ. De asemenea, compania a atras furia administrației pentru că nu a reînnoit un contract pentru furnizarea tehnologiilor sale de inteligență artificială pentru un program de drone militare.

UPDATE. China importă mai multe cazuri decât produce. Numărul de noi cazuri de coronavirus care au ajuns în China continentală din străinătate a depășit sâmbătă numărul de infecții cu transmitere locală pentru a doua oară, a arătat duminică Comisia Națională de Sănătate (NHC). China continentală a avut 20 de cazuri noi de infecții cu coronavirus confirmate pe 14 martie, față de 11 cazuri cu o zi mai devreme. Dintre cazurile de sâmbătă, 16 sunt călători care au intrat în China din străinătate.

Celelalte 4 cazuri au fost înregistrate în orașul Wuhan, unde se crede că focarul de coronavirus a început pentru prima dată. Sâmbătă a marcat și a 10-a zi consecutivă în care provincia Hubei, cu capitală la Wuhan, a înregistrat zero noi infecții în afara Wuhan.

Cele mai recente numere subliniază cum China, unde a început epidemia în decembrie, pare să se confrunte acum cu o amenințare mai mare de noi infecții din afara granițelor sale, deoarece continuă să încetinească răspândirea virusului intern.

Din cele 16 cazuri importate, 5 au fost găsite în capitala Beijing și trei în Shanghai. Provinciile Zhejiang, Gansu și Guangdong au raportat patru, trei și unul cazuri.

Cazul de la Shanghai a implicat un nativ chinez care locuia în orașul italian Milano și a călătorit înapoi în China via Frankfurt pe 12 martie, a spus guvernul.

Guvernul Gansu a declarat că unul dintre cazurile sale a fost găsit pe un zbor charter din Iran, în timp ce celelalte două erau călători din Arabia Saudită.

Cifrele de sâmbătă aduc până în prezent numărul total de cazuri confirmate din China continentală la 80.844.

Numărul de decese de la focarul din China continentală a ajuns la 3.199 la sfârșitul zilei de sâmbătă, în creștere cu 10 față de ziua precedentă. Toate zecile de decese au avut loc în Wuhan, a arătat NHC.

UPDATE. 07:25: 3 noi cazuri în Pakistan. (Source) Pakistan este al 5-lea cel mai populat stat din lume, cu 220,8 de milioane de locuitori.

UPDATE. Spania, cea mai afectată ţară din Europa de pandemia coronavirus, după Italia. Creşte cu 1500 de noi cazuri pe zi.

UPDATE. Aeroportul internațional Beijing, China, ia măsuri mai stricte pentru a reduce cazurile importate de coronavirus. Începând de duminică, toate zborurile din străinătate se vor opri într-o zonă specială, iar toți pasagerii de la bord vor fi scanaţi pentru a se determina temperaturile corpului.

UPDATE. Viaţa revine la normal în China. Școlile, fabricile, spațiile publice și destinațiile turistice încep să se redeschidă .

UPDATE. Nebunie pe aeroporturile din SUA.

UPDATE. Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii vă învaţă cum să vă spălaţi pe mâini.

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!