Presa Curată

Portal de ştiri

Spread the love

UPDATE. Cazurile de coronavirus au depăşit la nivel mondial numărul 119.000. Top 7: China (80.954 cazuri), Italia (10.149 cazuri), Iran (8042 cazuri), Coreea de Sud (7513 cazuri), Franţa (1784 cazuri), Spania (1695 cazuri), Germania (1565 cazuri). SUA au depăşit 1000 de cazuri.

UPDATE. Rwanda a instalat pentru oameni chiuvete publice mobile de spălat pe mâini înainte de a accesa transportul public.

UPDATE. 00:45: Comisia Naţională de Sănătate din China: 11 noi cazuri în afara provinciei Hubei. În total, 24 de noi cazuri, 11 noi decese (Source)

UPDATE. 01:10: 242 de noi cazuri şi 6 noi decese în Coreea de Sud. (Source)

UPDATE. Israel, 12 noi cazuri. Israelul ajunge la 70 de cazuri de coronavirus.

Printre cei infectaţi în Israel se numără un băieţel de Tel Aviv, în vârstă de 9 ani, care a fost la Madrid cu familia sa și un soldat IDF, care fusese în străinătate. Amândoi sunt în stare bună, potrivit autorităților. De asemenea, infectat cu coronavirus mai este un bărbat care a zburat din New York în Israel pe 2 martie și a fost în contact direct cu o altă persoană care a contractat virusul. 

Israelul a soliciat tuturor care intră în ţară să intre în carantină. Israelul nu are încă decese însă un pacient este în stare gravă.

Oficialii Ministerului Sănătății au intensificat marți restricțiile, au interzis toate evenimentele cu peste 2.000 de persoane, au cerut să evite casele de îngrijire medicală și spitalele, unde sunt localizați cei cu cel mai mare risc de virus.

După ce a identificat purtătorii şi sursele de coronavirus, Israelul a cerut locuitorilor care au fost prezenţi în anumite locaţii precizate şi ore să intre automat în carantină. Este vorba de hoteluri, supermarketuri, secţii de vot, restaurante, cluburi, săli de gimnastică, piscine, Mcdonalds, ambasadă SUA, aeroportul Ben Gurion cu tot cu parcări.

Ministerul Sănătății din Israle a comandat 1.000 de noi aparate respiratorii, pe lângă miile depozitate deja pentru situaţii de urgență. Israelul vrea să prevină prăbușirea sistemului de asistență medicală şi de urgenţă cum s-a întâmplat în Italia.

IDF a chemat încă 100 de rezerviști pentru a ajuta serviciul de ambulanță Magen David Adom pe măsură ce coronavirusul se răspândește. Până acum, au fost chemați aproximativ 200 de rezerviști. Aproximativ 70 dintre aceștia ajută IDF Home Front Command să elaboreze materiale educaționale despre boală.

Luni, Israel a ratificat drastic eforturile de a proteja țara de amenințarea coronavirusului, impunând ca toți cei care sosesc din străinătate să intre în carantină.

Toți cetățenii israelieni care se întorceau de peste mări au primit ordin să se auto-carantineze timp de 14 zile, cu efect imediat. Cetățenii non-israelieni vor avea voie în țară încă 72 de ore. Însă, după aceea, vor fi împiedicați complet, cu excepția cazului în care pot demonstra că au un loc în carantină aici timp de 14 zile.

Această acțiune va opri, în esență, turismul. Israelienii aflați în străinătate au fost avertizați că ar trebui să ia în considerare să se întoarcă mai devreme decât mai târziu, întrucât un număr tot mai mare de zboruri către Tel Aviv sunt anulate atât de către El Al, cât și de alți transportatori.

Virusul a infectat peste 113.000 de oameni în întreaga lume și a ucis mai mult de 4.000 de persoane, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

UPDATE. Paraguay închide toate şcolile şi interzice toate evenimentele după ce al 2-lea caz de coronavirus a fost confirmat. A fost confirmat şi al 3-lea.

UPDATE. Ministrul Sănătăţii din Nicaragua repetă presei şi opiniei publice că în Nicaragua nu e niciun caz de coronavirus.

UPDATE. Google le cere angajaţilor săi să lucreze de acasă.

UPDATE. 1 deces de coronavirus în Panama. Plus 7 noi cazuri.

UPDATE. 2 cazuri de coronavirus în Bolivia.

UPDATE. Dezbaterea prezidenţială a democraţilor din Phoenix, fără public.

UPDATE. 23:40: 21 de noi cazuri şi 1 nou deces în Spania. (Source)

UPDATE. Arabia Saudită a testat peste 500.000 de călători veniţi în Regat. Arabia Saudită a dat termen 72 de ore tuturor să se întoarcă în Regat.

Cel puțin 468 de oameni sunt carantinați ca parte a măsurilor de precauție pe care Arabia Saudită le ia împotriva răspândirii coronavirusului. Alte 2.032 de persoane sunt izolate acasă. 5 cazuri suplimentare de coronavirus au fost confirmate mai devreme în ziua care a adus numărul total în Arabia Saudită la 20. Ambasada Saudită în Emiratele Arabe Unite a arătat marți într-o declarație că cetățenii saudiți care doresc să se întoarcă în Regat au 72 de ore pentru a face acest lucru. Cetățenii saudiți din Bahrain au primit, de asemenea, 72 de ore să se întoarcă în Regat. Aceştia se pot întoarce din Emirate pe uscat și pe calea aerului prin Aeroportul Internațional Dubai în următoarele 72 de ore.

UPDATE. 22:55: 22 de noi cazuri în Cehia. (Source)

UPDATE. Grecia a închis toate şcolile şi toate universităţile timp de 2 săptămâni.

UPDATE. Autorităţile se confruntă cu probleme pe plan internaţional.

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!