Presa Curată

Portal de ştiri

Pandemia coronavirus. Informaţii pe minute. UPDATEURI

Spread the love

UPDATE. Metroul din Spania, aproape gol. Aeroportul din Frankfurt, aproape gol. La fel şi aeroportul din Tokyo.

UPDATE. Italia, o expresie: „toţi în case!” #Tuttiacasa

UPDATE. India (Jaipur) îşi închide rutele aeriene cu Malaezia (Kuala Lumpur)

UPDATE. Arabia Sudită anunţă că suspendă toate zborurile şi rutele navale cu 9 state.

Este vorba închiderea tuturor rutelor cu Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Bahrain, Libia, Siria, Coreea de Sud, Egipt, Italia şi Irak, considerate riscante pe motiv de răspândire a coronavirusului.

UPDATE. Penitenciarul Dozza din Bologna a fost incendiat, în timp ce protestele deţinuţilor italieni continuă faţă de măsurile pe combaterea coronavirusului din Italia.

UPDATE. Compania Boeing anunţă că este afectată de coronavirus. Un muncitor este infectat.

UPDATE. Locuitorii din Mumbai, India, au ars o efigie înfățișând coronavirusul.

Coronavirusul în timpul sărbătorilor Holi din India este prezentat ca un demon mare, albastru, numit „Coronasur”.

UPDATE. Venezuela spune că nu e pregătită să facă faţă coronavirusului.

Federația medicală din Venezuela a afirmat că Guvernul lui Nicolás Maduro nu este pregătit să facă față cazurilor de #coronavirus, din moment ce spitalele „nu au nimic” pentru a trata Covid-19.

UPDATE. Organizaţia Mondială a Sănătăţii raportează peste 110.000 de oameni infectaţi cu coronavirus la nivel global. 3994 de cazuri au apărut doar în ultimele 24 de ore.

UPDATE. 58 de indieni evacuaţi din Iran din cauza coronavirusului.

UPDATE. Cuba aşteaptă coronavirusul cu Armata şi spitale militare.

UPDATE. Compania Amazon, una dintre cele mai puternice companii americane, le transmite angajaţilor săi din New York şi New Jersey să lucreze de acasă în timpul crizei coronavirus.

UPDATE. San Francisco (SUA) amenajează corturi în aer liber pentru a se pregăti pentru posibilul aflux de pacienți cu coronavirus.

UPDATE. Japonia aprobă draftul stării de urgenţă.

Starea de urgenţă în Japonia va permite autorităților să mențină oamenii în interiorul și clădirile destinate spitalelor, în timp ce Tokyo își intensifică lupta împotriva coronavirusului cu cinci luni înaintea Olimpiadei. Dacă va fi aprobat de Parlament, proiectul de lege ar conferi premierului Shinzo Abe puterea de a declara o stare de urgență și de a impune măsuri drastice.

UPDATE. Pakistan, ţară cu 212 milioane de locuitori, a 5-a cea mai mare ţară din lume după numărul populaţiei, ajunge la 19 cazuri de coronavirus.

UPDATE. Şi Australia şi-a făcut clinici test-drive pentru coronavirus.

UPDATE. El Salvador interzice intrarea în ţară a cetăţenilor din Spania, China, Coreea de Sud, Italia, Iran, Franţa şi Germania.

UPDATE. Japonia ar putea să anuleze Jocurile Olimpice de vară cunoscute sub numele Tokyo 2020.

UPDATE. Grecia ţine departe spectatorii de flacăra Olimpică.

Spectatorii vor fi ținuți departe de ceremonia olimpică de aprindere a flăcărilor din Olympia Antică, joi, din cauza coronavirusului .Doar 100 de invitați acreditați vor avea voie să participe la evenimentul tradițional, a declarat luni comitetul olimpic din Grecia .

UPDATE. Spania urmează să închidă şcolile din Madrid şi universităţile după ce cazurile de coronavirus au crescut într-o zi de la 589 la 1204. Spania, un nou potenţial focar european. Şi spaniolii au luat cu asalt magazinele.

UPDATE. 60 de milioane de italieni în carantină. Magazine luate cu asalt.

UPDATE. Afganistanul raportează al 5-lea caz de coronavirus.

UPDATE. Cele 3 femei din Australia care se bat în magazin pe hârtia igienică, în timpul crizei coronavirusului, devin virale pe reţelele de socializare all over the world.

UPDATE. India, al doilea cel mai populat stat al lumii după China (1,35 de miliarde de oameni) raportează 47 de cazuri confirmate de coronavirus.

Cazuri confirmate de coronavirus sunt în New Delhi, Jammu, Kashmir, Karnataka, Maharashtra, Punjab şi Uttar Pradesh. India recomandă evitarea adunărilor publice, pieţe Indiei – stat din grupul ţărilor cu economie emergentă- în scădere.

UPDATE. Preşedintele Chinei, Xi Jinping, ajunge în Wuhan, locul unde a izbucnit focarul de coronavirus, pentru prevenţie şi inspecţie.China a domolit focarul.

UPDATE. Primul deces din cauza coronavirusului în Canada. Este a 20-a ţară care confirmă decese în urma extinderii coronavirusului.

UPDATE. Oameni de ştiinţă cer Chinei să închidă pieţele de animale.

UPDATE. Croaţia pregăteşte interzicerea adunărilor publice din cauza coronavirusului.

Croaţia are 12 cazuri confirmate de coronavirus, 3 în Zagreb. Slovenia deja a limitat adunările publice la maximum 500 de persoane.

UPDATE. Bangladesh, Albania – raportează primele cazuri de coronavirus. Statele afectate de coronavirus au depăşit numărul de 106.

UPDATE. 10 Martie 2020. 02:30: 6 noi cazuri în Santa Clara County, California, United States. (Source)

UPDATE. Vietnam suspendă vizele pentru cetăţeni din 8 state să mai intre în ţară.

Cetăţeni din Danemarca, Norvegia, Finlanda, Suedia, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Spania nu mai pot intra în Vietnam. Vietnam are 30 de cazuri confirmate de coronavirus, 14 noi cazuri descoperite în weekend de la 11 cetăţeni veniţi din state europene. 

UPDATE. San Diego (SUA), magazinele limitează vânzarea apei.

UPDATE. Italienii au luat cu asalt, seara, supermarketurile.

UPDATE. Manipur (Estul Indiei) închide graniţa cu Myanmar.

UPDATE. Japonia se pregăteşte să declare stare de urgenţă.

UPDATE. 10 Martie 2020. 01:20: Primul caz de coronavirus apare şi în Mongolia. Este vorba de un pacient, cetăţen francez, care a ajuns cu un avion din Moscova (Source)

UPDATE. Regele Salman al Arabiei Saudite a făcut o donaţie de 10 milioane de dolari ca să susţină eforturile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să se lupte cu coronavirusul

UPDATE. Cazurile de coronavirus cresc şi în Argentina la 17, cu 5 noi teste pozitive.

UPDATE. Economia Italiei, prăbuşită de coronavirus.

Cele mai bogate și industrializate regiuni din Italia sunt cele mai afectate de epidemia Covid-19: Lombardia, Veneto și Emilia-Romagna. „Măsurile restrictive care au fost luate cu privire la zonele de mare importanță pentru economia italiană vor avea consecințe asupra activităților economice legate de transport, divertisment și viață socială”, avertizează luni Ministerul Economiei italian. Epidemia de coronavirus a paralizat cele mai productive regiuni din Italia și economia sa și riscă să cadă în recesiune după carantină în centrul sectorului industrial și financiar al peninsulei. Autoritățile speră că măsurile luate vor afecta industria și exporturile lor cât mai puțin posibil, deși pentru anumite sectoare este un adevărat atac de cord, a spus acesta AFP.

UPDATE. Supermarketurile din Italia, deschise non stop.

UPDATE. Spania devine sursă de infecţie cu coronavirus. O femeie din Spania a intrat în Panama, Republica Panama înregistrând primul caz de coronavirus.

UPDATE. Pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, campionatul de fotbal al Italiei a fost suspendat din cauza epidemiei de coronavirus.

UPDATE. 10 Martie 2020. 01:10: 35 de noi cazuri şi 1 nou deces în Coreea de Sud. (Source)

UPDATE. Haos în Italia în puşcării.

Revolte în 27 de centre de detenţie. 6 deţinuţi au murit, 2 gardieni luaţi ostatici, 2 gardieni răniţi, 20 de membri ai staffurilor au fugit, în închisoarea Foggia au evadat 50 de deţinuti, au fost arestaţi 30, 20 sunt în continuare pe fugă. Imagini.

UPDATE. Coronavirusul testează democraţia Italiei. Restricţii draconice, 17 milioane de oameni în carantină.

UPDATE. 1 nou caz de cornavirus şi încă 1 deces în SUA. 00:59: 1 nou caz în Prince George’s County, Maryland, United States. (Source) 00:55: 1 nou deces în King County, Washington, United States. Pacientul a murit la Overlake Medical Center şi era rezident al Life Care Center. (Source)

UPDATE. În Italia, în restaurant, se stă la distanţă de cel puţin 1 metru. Noi reguli pe coronavirus.

UPDATE. 10 Martie 2020. 00:36: 1 nou caz în Volusia County, Florida, United States. (Source)

UPDATE. Secţiile de terapie intensivă din Italia abia mai fac faţă.

UPDATE. Primul laborator chinez de nivel 4 pentru bio-siguranță a fost pus în funcțiune în Wuhan, centrul central al Chinei. Este capabil să experimenteze cu microorganisme extrem de patogene. Laboratorul va desfășura cercetări în medicamente și vaccinuri antivirus.

UPDATE. În Canada se iau cu asalt magazinele.

UPDATE. 10 martie 2020. 00:27: 2 noi cazuri în Kentucky, SUA.

UPDATE. Germania face teste „drive-in” pe coronavirus.

113.858 de oameni sunt infectaţi la nivel global cu COVID 19, 3994 de decese au fost înregistrate, cazurile grave au ajuns la 6008, cazurile critice sunt 63, 62.593 oameni şi-au revenit iar 47.271 încă nu s-au însănătoşit, arată surse internaţionale de informaţii.

China, sursa şi focarul global al infecţiei, a depăşit 80.735 de cazuri de infecţie cu coronavirus, este urmată de Italia cu 9172 de cazuri, de Coreea de Sud cu 7478 cazuri, şi de Iran cu 7161 de cazuri.

Încep să crească infecţiile cu coronavirus în Franţa- 1412, Germania- 1224, Spania 1231, SUA- 716, Japonia- 497, Elveţia- 374, Marea Britanie- 319,  Olanda- 321, Belgia- 239, Suedia- 248, Norvegia- 227, Singapore- 160, Malaezia- 117, Hong Kong- 115, Austria- 112, Bahrain- 109, Austrlia- 91.

Sumarul şi evoluţiile zilei de luni pe criza coronavirus arată astfel:

Italia- 1797 de noi cazuri, 97 de noi decese

Iran- 595 de noi cazuri, 43 de noi decese

Spania- 558 de noi cazuri, 13 noi decese

Franţa- 203 noi cazuri, 11 noi decese

Germania- 184 de noi cazuri, 2 noi decese

Ministrul Culturii al Franţei, Franck Riester are coronavirus dar deocamdată se simte bine.

Noi state americane- New Jersey, Ohio şi Rhode Island se alătură celorlalte state americane, declarând stare de urgenţă din cauza extinderii coronavirusului. În SUA sunt în total 716 de cazuri, în 36 de state americane şi s-au înregistrat deja 24 de decese.

Premierul italian, Giuseppe Conte, a declarat lockdown total, închizând ţara şi cerând italienilor să rămână în case. Apeluri sunt făcute inclusiv noaptea, inclusiv pe străzi.

Italienii iau cu asalt noaptea magazinele.

Premierul isrealian, Benjamin Netanyahu, opreşte activităţile turistice în Israel. Cine intră în Israel va sta în carantină 2 săptămâni.

Bursele pe plan mondial s-au prăbuşit. OPEC pică, preţul petrolului pică la nivel global mai mult de 25%, având cea mai mare prăbuşire din 1991, de la Războiul din Golf, bursa din Tokyo a închis pe minus cu 5,4%, bursa londoneză a închis pe minus cu 8,5%, bursa din Germania pică cu 7,4%.

Ministrul Sănătăţii din Germania spune că virusul COVID 19 a devenit o pandemie globală.

9 Martie 2020

21:00: 73 de noi cazuri în Germania

17:48: 1,797 de noi cazuri şi 97 de decese în Italia

15:30: 2 noi decese în Germania

14:00: 39 de noi cazuri în Mare Britanie

12:11: 45 de noi cazuri în Suedia

12:08: 68 de noi cazuri în Spania

12:05: 3 noi cazuri în New York City, New York, United States

12:02: 1 nou caz în Vietnam

11:57: 14 de noi cazuri în Emitatele Arabe Unite

11:20: 42 de noi cazuri în Elveţia

11:18: 1 nou caz în Polonia

11:11: 13 noi cazuri în Indonezia

11:01: 2 noi cazuri şi 8 noi decese în Spania

10:56: 4 noi cazuri în Polonia

10:47: 595 de noi cazuri şi 43 noi decese în Iran

10:32: 39 de noi cazuri în Belgia

10:15: 235 de noi cazuri în Spania

10:14: 39 de noi cazuri în Germania

10:10: 24 de noi cazuri în Bahrain

10:06: 2 de noi cazuri în Wales, Marea Britanie

10:04: 3 de noi cazuri în Qatar

09:35: 18 de noi cazuri în Malaezia

09:33: 1 nou caz în Nigeria

09:30: 2 noi cazuri în Ungaria

09:12: 7 noi cazuri în Finlanda

08:49: 10 de noi cazuri în Filipine

08:33: 72 de noi cazuri în Germania

08:15: 96 de noi cazuri în Coreea de Sud

07:35: 8 de noi cazuri în Austria

07:22: 2 de noi cazuri în Georgia

06:45: 3 de noi cazuri în India

05:26: 3 de noi cazuri în Letonia

04:25: 7 de noi cazuri în New South Wales, Australia

04:09: 1 nou caz în Peel Region, Ontario, Canada

04:01: 4 de noi cazuri în Georgia, United States

03:36: 2 de noi cazuri îm Norvegia

03:34: 1 nou caz în Spania

03:15: 9 de noi cazuri în Japonia

03:10: 3 noi cazuri în Victoria, Australia

02:36: 2 noi decese în Coreea de Sud.

02:22: 1 nou caz în Hawaii, United States

01:44: 1 nou caz în Ecuador

01:35: 1 nou caz în Harris County, Texas, United States.

01:24: 69 de noi cazuri şi 1 nou deces în Coreea de Sud

01:08: 4  noi cazuri în Arabia Saudită

00:50: Comisia Naţională de Sănătate a Chinei raportează 4 noi cazuri şi 1 nou deces în provincia Guangdong

00:50: 36 noi cazuri şi 21 noi decese în provincia Hubei, China

00:38: 4 noi cazuri în Costa Rica

00:35: 2 noi cazuri în Ontario, Canada

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!