Presa Curată

Portal de ştiri

Horaţiu Baias, procuror şef al Serviciului informaţiilor clasificate din DNA, suspectat în DNA că a scurs informaţii despre speţa Pintea, este chiar naşul fiului Sorinei Pintea

Spread the love

O serie de informaţii apar în legătură cu scurgerile pe filieră DNA care au apărut în ziua de vineri, 28 februarie 2020, în presa centrală, pe mai multe siteuri, în legătură cu reţinerea şi flagrantul fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, în condiţiile în care în biroul acesteia nici măcar nu se încheiase percheziţiile, nu există în caz niciun proces verbal de constatare a flagrantului iar fostul ministru nici nu fusese audiat de către DNA.

Surse coroborate din Justiţie au arătat încă de acum câteva zile că de anumite scurgeri n-ar fi fost străin chiar şeful informaţiilor clasificate şi de centralizare a datelor privind corupţia din DNA, procurorul şef Horaţiu Ovidiu Baias, băimărean de origine şi un cunoscător al locurilor.

Horaţiu Ovidiu Baias a fost fotografiat în 2017 participând la un bal al Vânătorilor din Maramureş alături inclusiv de politicieni.

Astăzi însă, în urma apariţiei altor informaţii din presa din Ardeal, mai multe surse, inclusiv din apropierea fostului ministru, au confirmat că Horaţiu Baias este chiar naşul unuia dintre băieţii fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, şi într-o relaţie de rudenie apropiată cu familia fostului ministru.

Horaţiu Baias este unul dintre cei mai vechi procurori DNA, apropiat de toţi şefii DNA care au ajuns pe funcţii, fiind foarte mulţi ani şef al Serviciului Tehnic al DNA, şi procuror de caz într-o speţă celebră, finalizată în achitare: dosarul Marian Oprişan.

Horaţiu Ovidiu Baias a fost numit de CSM, pe 12 octombrie 2018, pe o perioadă de 3 ani,  procuror şef al Serviciului informaţiilor clasificate şi de centralizare a datelor privind corupţia din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!