Presa Curată

Portal de ştiri

Exclusiv. ”Culmea” dosarului Pintea. Denunțătorii lui Pintea, interceptați de DNA când discutau că pe Sorina Pintea ”au aranjat-o băieții„!

Spread the love

Pasaje redate de DNA din discuția ambientală dintre primul martor colaborator și denunțător al DNA, afaceristul Octavian Niculescu, furnizor al serviciilor de informații pe zona medicală cu firmă acuzată de ”practici de corupție” și cel de-al doilea colaborator denunțător al DNA, afaceristul Mihai Coste, arată că până și cel din urmă suspecta că fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, i se întâmplă ceva.

Pasajul este cât de cât inteligibil, de această dată, și pentru DNA.

Mihai Coste: Vorbesc pentru toamnă că sunt…

Octavian Niculescu: Aaa!”

Mihai Coste:….niște jocuri care se vor face acuma la nivel local și ea vrea să facă niște…o avut niște înțelegeri pe acolo, dar oricum în București o zis că nu mai vine n…decât, no! Ca portofoliu în minister a zis că nu mai vine că s-o-mbolnăvit și o avut niște probleme….Interesant cum s-o-mbolnăvit că…părerea mea…că te-o aranjat băieții! Dintr-o dată a avut…o făcut o boală autoimună cu tot felul de chestii, o început să i se (neinteligibil) pielea, că nu știu ce, cu na…îi bolnavă! Ceva să știi că (neinteligibil) și Streinu Cercel că cineva m-o capsat! Că zice, chiar așa, dintr-o dată să…am o problemă? Că oricum ea e fată…rezistă la efort și așa mai departe! Și chiar s-o implicat pe ici pe acolo și a adus foarte mulți bani în, în sistem, nu numai la Baia Mare. Că prin baia Mare o lăsat acolo de la (neinteligibil) să nu zică ăștia ”Bă, ai venit la minister și tragi toți banii acolo”. O dat și la ăia și la ăia și o dat bani mulți! Na! Și ce s-o-ntâmplat nu știu, acuma suspiciunea e că cineva i-o făcut o (neinteligibil), acuma îi pe tratament și-o mai revenit…îi ok

Octavian Niculescu: OK! Am înțeles!

Discuțiile dintre cei doi, Octavian Niculescu și Mihai Coste, ambii denunțători și colaboratori ai DNA, au fost înregistrate audio și video și redate tot de DNA.

Conversațiile dintre cei doi s-au purtat joi, 26 februarie 2020, între orele 15.51 și 16.43 în sediul firmei Tehnoplus al lui Octavian Niculescu din București.

DNA arată că vineri, 27 februarie 2020, în timpul percheziției din biroul Spitalului de Urgență din Baia Mare, la ora 16.25, fostului ministru i s-a făcut rău, i s-a administrat o perfuzie la cererea acesteia, făcută preventiv cu vinamina C, și un perfalgan (paracetamol) de către o asistentă din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului.

DNA susține că Sorina Pintea a fost ”permanent lucidă și cooperantă, asistând la activitățile consemnate în procesul verbal de percheziție”.

Citiți și Exclusiv. Adevărata poveste a dosarului Sorinei Pintea

Citiți și Denunţătorul şi declanşatorul dosarului Pintea este chiar furnizorul preferat al SRI şi SIE, Octavian Niculescu!

Citiți și Judecătoarea Tribunalului București, Georgiana Iorguță, fost procuror, cea care a încuviințat arestarea Sorinei Pintea, a semnat și mandatele de supraveghere tehnică în același dosar, în aceeași săptămână

Citiți și Furnizorul preferat al SRI și SIE, sancționat de Banca Mondială pentru oferirea de mită, la capătul lanțului de firme care ar fi oferit mita fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea

Citiți și Gafe în cascadă ale procurorilor DNA în dosarul Pintea. Ultima gafă: DNA a publicat chiar și un număr de cont personal bancar din dosarul penal în comunicatul oficial privind reținerea fostului ministru

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!