mar. sept. 27th, 2022

Presa Curată

Portal de ştiri

Birchall a rămas fără propteaua din Casa Albă. Trump l-a destituit pe Sondland

Spread the love

După ce a fost achitat de Congresul american, președintele SUA, Donald Trump l-a demis pe ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, și pe locotenentul colonel, Alexander Vindman, expertul pe Ucraina al Consiliului Nașional de Securitate al SUA.

Destituirile făcute de Trump vin după ce ambii oficiali au depus mărturii în Camera Reprezentanților împotriva președintelui în timpul procesului de punere sub acuzare a lui Trump. ”Erau necesare aceste destituiri”, a spus pentru CNN un apropiat al președintelui SUA, Alexander Vindman fiind destituit cu câteva luni mai devreme decât se aștepta iar Sondland fiind rechemat de la post.

Relația lui Gordon Sondland cu Casa Albă s-a deteriorat după ce acesta a depus mărturie în Camera Reprezentanților, o mărturie contradictorie, iar după depunerea mărturiei acesta n-a mai discutat cu președintele SUA.

După depunerea mărturiei în Congres, Sondland nu a mai avut voie nici să se ocupe de Ucraina, stat care oricum nu era în relație directă cu postul său de ambasador al SUA la UE.

Un apropiat al Annei Birchall, Sondland a introdus-o pe aceasta în Casa Albă, fără acceptul Consiliului Național de Securitate al SUA, generând scandaluri și chiar investigații din punct de vedere al măsurilor de securitate și pe zona de contrainformații, potrivit documentelor din Congres.

Tot Godron Sondland i-a facilitat Annei Birchall o serie de întâlniri cu oficiali americani introducând oficialii americani într-o serie de controverse, iar împreună tot cu Birchall a avut și o serie de declarații privind stabilirea unei ”foi de parcurs” pentru Justiția din România, foaie de parcurs despre care Birchall a spus ulterior că de fapt nu există.

De asemenea, prin relația cu Sondland, Birchall defila ca o privilegiată a americanilor în România, perfectând o serie de întâlniri pentru Sondland sau alți oficiali americani – cu oficiali români.

Deși un apropiat al Annei Birchall, care l-a însoțit pe Sondland la întâlnirile cu oficiali români sau ucrainieni, de controversatul ambasador SUA la UE a încercat să se lipească, după mărturiile din Congres, și reprezentanți ai USR, numai că la acel moment Sondland picase în dizgrația președintelui Trump.

Iar aseară- ghinion pentru Birchall și USR- președintele SUA, Donald Trump, l-a destituit pe Sondland lăsându-l fără job și influență în Casa Albă și administrația americană.

Citește și EXCLUSIV. Biroul şi Directoratul de Informaţii al Comunităţii de Informaţii al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, alertate de mai multe ori în cazul ambasadorului SUA la UE, Gordon Sondland, şi mai mulţi oficiali români

Citește și USR se gudură pe lângă controversatul ambasador SUA la UE, Gordon Sondland, implicat în impeachmentul lui Donald Trump

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!