Presa Curată

Portal de ştiri

Surse: ministrul Sănătății, Victor Costache, din Guvernul Orban, este de Parchet! A intrat în zona conflictului de interese penal!

Spread the love

O serie de documente publicate ieri și astăzi de ziarul Libertatea arată că ministrul Sănătății al cabinetului Orban, Victor Costache, este angrenat într-un conflict de interese care a ajuns în sfera penalului, ministrul de la stat favorizându-și angajatorul din privat în privința fondurilor publice.

Astfel, ziariștii Libertatea arată că pe 7 noiembrie 2019, la doar trei zile după instalarea Guvernului Orban, între „salariatul Costache Victor-Sebastian”, ministru al Sănătății și ”Angajator SC CLINICA POLISANO SRL” s-a încheiat un contract.

Medicul Costache a fost angajat pentru ”10 ore/săptămână, inegal în afara orelor de program ale angajatului din cadrul Ministerului Sănătății”, pe un salariu de bază lunar brut de 20.512 lei.

Public, ministrul n-a recunoscut acest lucru. Ziariștii Libertatea i-au publicat și contractul.

Miercuri seară, la emisiunea lui Silviu Mănăstire de la B1TV, ministrul PNL a spus că ”operez gratis”, dar în contract scrie: ”Salariul de bază lunar brut este de 20.512 lei”.

Pe 18 noiembrie 2019, același ministru Costache a introdus de la calculatorul său trei clinici private, printre care și Polisano Sibiu, cea la care era angajat,  în modificarea unor Ordine de ministru care stabileau finanțarea pe bani publici a Acțiunilor Prioritare ATI și Cardio!, arată în documente ziariștii de la Libertatea.  

Surse juridiciare consultate arată că, în urma documentelor publicate de Libertatea, putem vorbi de cel puțin un conflict de interese penal, reglementat în noua formă ca infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Articolul 301 din legea 193/2017 pentru modificarea legii 286/2009 privind Codul Penal arată la alin 1 că ” fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică pe o perioadă de 3 ani.”

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!