mar. sept. 27th, 2022

Presa Curată

Portal de ştiri

Black Cube a avut-o în vizor şi pe jurnalista care a dezvăluit scandalul Cambridge Analytica. MBS l-a targhetat şi pe un reporter NYTimes

Spread the love

O serie de dezvăluiri au apărut aseară în presa americană şi britanică despre cum jurnalişti şi scriitori britanici şi americani au fost ţinte ale companiei israeliene Black Cube şi ale liderului de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman (MBS).

Jurnalista britanică de la The Observer, Carole Cadwalladr, cea care a făcut majoritatea dezvăluirilor în scandalul Cambridge Analytica, scandal care a zdruncinat compania Facebook, a fost ameninţată, în primăvara anului 2018, prin mesaje WhatsApp de către un fost soldat al IDF, care a servit în armata israeliană şi care avea o rudă fondatoare a Black Cube. Black Cube fiind la un moment dat implicată chiar în scandalul Cambridge Analytica.

Nu este primul caz în care Black Cube ţinteşte jurnalişti. Şi Ronan Farrow, jurnalistul american care a făcut toate dezvăluirile în cazul Harvey Weinstein, a fost ţintit, urmărit spre a fi compromis de către Black Cube, compania israeliană de investigaţii fiind angajată la acea dată chiar de către subiectul faţă de care Farrow făcea ancheta celebră, Harvey Weinstein.

Un al doilea caz se referă la liderul saudit, Mohammed bin Salman (MBS) care se pare că a reuşit să-i spargă telefonul în 2018 şi jurnalistului New York Times, Ben Hubbard, care a scris o carte despre el. Modalitatea prin care MBS i-a spart telefonul lui Hubbard are legătură cu programul Pegasus, produs de firma israeliană NSO Group, acesta fiind cel mai cunoscut program de spyware prin care se poate sparge orice telefon.

Zilele trecute, investigatori ONU au ajuns la concluzia că MBS a fost cel care i-a spart telefonul şi miliardarului Jeff Bezos, patron al Washington Post şi al Amazon, cel mai bogat om din lume, în ideea de a fi compromis.

Citeşte şi EXCLUSIV. LUPTA ANTICORUPŢIE DIN ROMÂNIA, ŢINTA UNUI CONTRACT DE CONSULTANŢĂ STRATEGICĂ COMANDAT DE CEA CEA MAI PUTERNICĂ ŞI INFLUENTĂ MAŞINĂRIE DE “PSY OPS” ŞI DATE DIN LUME

Citeşte şi EXCLUSIV. Lupta anticorupţie din România, adusă în atenţia Procurorului General al SUA, Jeff Sessions, şi Departamentului de Stat SUA, în cadrul contractului de consultanţă strategică comandat de firma de date şi “psy ops” cu client din România

Citeşte şi EXCLUSIV. DIVIZIA DE SECURITATE NAŢIONALĂ A SUA/ UNITATEA DE ÎNREGISTRARE FARA, RĂSPUNS ÎN PREMIERĂ DESPRE CONTRACTUL DE CONSULTANŢĂ STRATEGICĂ CE VIZEAZĂ LUPTA ANTICORUPŢIE DIN ROMÂNIA: CLIENTUL STRĂIN ÎNREGISTRAT ESTE DIN ROMÂNIA, SCL SOCIAL(ROMÂNIA)

Citeşte şi EXCLUSIV. ÎN PLIN SCANDAL INTERNAŢIONAL ŞI DUPĂ CE AU FOST EXPUŞI ŞI LA BUCUREŞTI, SCL/CAMBRIDGE ANALYTICA ŞI CONSULTANTUL AMERICAN OPEREAZĂ “CORECŢII” PE CONTRACTUL CE A LUAT CA ŢINTĂ LUPTA ANTICORUPŢIE: “OBIECTIVUL NOSTRU A FOST SĂ GĂSIM MECANISME MAI PUTERNICE DE COMBATERE A CORUPŢIEI ÎN ROMÂNIA ŞI CELE MAI BUNE PRACTICI DIN SUA”. CONTRACTUL INIŢIAL ARATĂ ÎNSĂ ALTCEVA

Citeşte şi EXCLUSIV. INTERVIU EVENIMENT. Mesaj în premieră pentru România în scandalul global Cambridge Analytica/SCL: “Românii trebuie să ştie că nu pot avea democraţie dacă nu-şi protejează drepturile”

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!