Presa Curată

Portal de ştiri

#ŢarăDeNebuni.Madagascarul îl vrea înapoi pe Mazăre ca eventual să-l extrădeze legal. Birchall, cât de legal l-ai extrădat tu pe Mazăre?

Spread the love

O serie de documente transmise chiar de avocaţii lui Radu Mazăre arată că Madagascarul îl cere înapoi pe fostul edil al Constanţei ca eventual o extrădare a lui în România să se facă legal.

Mazăre a contestat în instanţă extrădarea sa în România, susţinând că a fost adus ca un trofeu pentru a fi prezentat publicului înainte de alegeri, după ce a ajuns în România, în mai 2019, sub mandatul fostului ministru al Justiţiei, Ana Birchall care avea o relaţie personală de prietenie cu ministrul Justiţiei din Madagascar.

Din documentele avocaţilor primite din Magascar rezultă că România nu are nicio convenţie bileterală de extrădare cu Madagascarul iar Republica Madagascar susţine că este gata să reia procedura de extrădare a lui Radu Mazăre, dar pentru asta, îl cere pe Mazăre înapoi chiar pe cheltuiala românilor.

Ca să fie extrădat legal din Madagascar, Mazăre trebuia să fie supus unei audieri publice contradictorii în faţa instanţei din Madagascar, beneficia de drept de recurs la decizie, iar extrădarea trebuia parafată şi de ministrul Justiţiei din Madagascar.

Mazăre este condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare în importantul dosar al plajelor din Constanţa şi are pe rolul instanţelor şi alte dosare în care este acuzat de fapte de corupţie.

De remarcat că şi Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea, George Maior şi Traian Băsescu l-au adus tot printr-o extrădare ilegală pe Nicolae Popa din Indonezia, condamnat în dosarul FNI, în timpul scandalului cu Sorin Ovidiu Vîntu şi preluarea Realitatea TV de către Sebastian Ghiţă, “puşculiţa” SRI.

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!