Presa Curată

Portal de ştiri

Trupul lui Soleimani a ajuns în Oraşul Sfânt, Qom, capitala religioasă a Iranului. UNESCO se ia de SUA

Spread the love

În această seară, trupul generalului Qassem Soleimani a ajuns în Oraşul Sfânt, Qom, al 7-lea cel mai mare oraş şi provincie iraniană, considerat oraş Sfânt al shiiţilor, la fel ca Mashhad, loc de pelerinaj, locul unde se află templul lui Fatimah al-Masumah, sora Imamului Ali ibn Musa Rida, descendentă a profetului Mohammed.

Marcha multitudinaria en Irán por la muerte de Soleimani en un ataque de EE.UU

Marcha multitudinaria en Irán por la muerte de Soleimani en un ataque de EE.UU.

Publicată de La Vanguardia pe Luni, 6 ianuarie 2020

În Qom se desfăşoară la această oră o ceremonie grandioasă, toată ziua milioane de iranieni fiind în stradă şi aşteptând sosirea generalului Soleimani.

Qom este oraşul cu cel mai mare centrul Shiʿa din lume, este o destinație semnificativă a pelerinajului, cu aproximativ douăzeci de milioane de pelerini care vizitează orașul în fiecare an, majoritatea fiind iranieni, dar și alți musulmani shiiţi din întreaga lume.

Apropiat de Teheran, Qom este considerat capitala religioasă a Iranului, la fel ca Mashhad.

Ceremonia de adio pentru “martirii Rezistenței Iranului”, care trebuia să se desfășoare astăzi la ora 14:00 ora locală în Qom, are loc cu câteva ore de întârziere din cauza primirii fără precedent a milioane de oameni din Teheran şi în alte oraşe cheie din Iran.

Oamenii din Qom îl numesc pe Soleimani „Comandantului inimilor”.

Tot în această seară, organizaţia mondială UNESCO a răspuns preşedintelui SUA, cerându-i să respecte convenţiile în care SUA sunt parte şi să protejeze patrimoniul cultural și natural al altor state membre, iar asta este atât de datoria SUA cât şi a Iranului.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat zilele trecute, pe Twitter, că printre cele 52 de ţinte din Iran pe care le are în vizor sunt şi situri culturale ale Iranului.

Tot în această seară, ABC anunţă că măsuri suplimentare de securitate s-au luat şi la bazele militare din interiorul SUA, iar premierul irakian i-a cerut ambasadorului SUA să implementeze planul de retragere a trupelor SUA din Irak.

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!