Presa Curată

Portal de ştiri

Lupta familiei Cuomo cu Trump: de la CNN, la judecători opriţi să oficieze căsătorii în New York

Andrew Cuomo, fratele cel mare al moderatorului CNN, Chris Cuomo, şi guvernator democrat al statului New York a blocat ieri prin folosirea dreptului de veto un proiect de lege bipartizan şi deloc controversat care ar fi permis tuturor judecătorilor federali să oficieze căsătorii în statul New York. Motivul? Judecătorii care ar fi putut oficia căsătorii în New York ar fi putut fi cei numiţi de preşedintele SUA, Donald Trump, anunţă NBC.
Spread the love

“Preşedintele nu întruchipează cine suntem noi ca newyorkezi. Pietrele de temelie pe care s-a construit acest mare stat sunt diversitatea, toleranţa şi incluziunea. Din aceste motive, opresc prin veto legea”, a declarat guvernatorul în condiţiile în care legea a fost susţinută chiar de democraţi.

În prezent, legislaţia din New York permite tuturor judecătorilor din stat, în calitatea lor oficială, să oficieze ceremonii, deşi doar anumiţi judecători federali sunt eligibili să facă acest lucru. Proiectul de lege ar fi extins autorizarea de a oficia ceremonii tuturor judecătorilor federali, în mare parte şi celor din afara New Yorkului.

Senatoarea democrată de New York, Liz Krueger, cea care a şi susţinut legislaţia a declarat: „Acum patru ani, i-am dat guvernatorului capacitatea de a îndeplini căsătoriile. În urmă cu doi ani, le-am oferit legiuitorilor această capacitate. Căsătoria în New York este incluzivă, egală și deschisă tuturor celor care o doresc. Așadar, atunci când mi-a fost sugerat să o extindem judecătorilor federali, m-am gândit:„ De ce nu? Cu cat mai multi cu atat mai bine!’ Cu siguranță nu sunt un fan al judecătorilor pe care acest președinte alege să-l numească – dar, din moment ce orice New Yorker poate deveni un ministru online pentru 25 de dolari și să efectueze nunți legal, nu am considerat că este o problemă majoră. „

Donald Trump a numit până acum aproape 190 de judecători federali. Asociația Federală a Judecătorilor a refuzat să comenteze vetoul lui Cuomo, spunând că „solemnizarea căsătoriei este în competența exclusivă a statelor care controlează toate chestiunile de drept familial”.

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!