Presa Curată

Portal de ştiri

Moderatorul CNN care prevesteşte victoria lui Trump

Gazda „Fareed Zakaria GPS” de la CNN, jurnalistul Fareed Zakaria, a avertizat duminică faptul că alegerea premierului britanic Boris Johnson din 2019 ar putea prevesti ce se va întâmpla în viitoarele alegeri prezidențiale din 2020 în Statele Unite.
Spread the love

Potrivit lui Zakaria, Johnson și președintele Donald Trump sunt capabili amândoi să atragă alegătorii pro liberalizare a pieţelor dar și să-și construiască şi solidifice loialitatea partidului prin atitudinile lor polarizante. CNN este o staţie tradiţional susţinătoare a Partidului Democrat.

Zakaria a susținut pe CNN că atât democrații din America, cât și Partidul Laburist al Regatului Unit au aceeaşi „vulnerabilitate” de a nu putea câștiga peste alegătorul social-conservator al clasei muncitoare și „înclină mereu în stânga”, în timp ce publicul rămâne în mare parte susținător al „pozițiilor existente pe aceste probleme.”

“Călcâiul lui Ahile al partidului este imigrația”, a remarcat Zakaria. „Jumătate dintre candidații democrați au spus că doresc să dezincrimineze trecerea ilegală a frontierei și, chiar mai mult, vor să ofere imigranților asistență medicală gratuită. Marea majoritate a ţării nu este de acord cu această politică și vă puteți aștepta ca Trump să transforme acest lucru în avantajul lui. Astfel, ironia este că Partidul Republican, ca și conservatorii lui Johnson, au devenit din punct de vedere ideologic un partid sub un cort mare, în timp ce democrații, definiți istoric ca o mare coaliție, sunt reduşi ideologic în privința problemelor care ar putea să decidă alegerile prezidenţiale din 2020.”

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!