Presa Curată

Portal de ştiri

Dreptate pentru Khashoggi?

Cinci bărbați au fost condamnați la moarte și alți trei au fost condamnaţi la un total de 24 de ani de închisoare pentru rolurile lor în teribilul asasinat căruia i-a căzut victimă anul trecut jurnalistul şi disidentul Jamal Khashoggi, în interiorul consulatului saudit din Istanbul, a anunţat oficiul procuraturii saudite.
Spread the love

11 persoane aflate în proces au fost găsite vinovate de uciderea lui Jamal Khashoggi, asasinat care a declanșat cea mai mare criză diplomatică a Regatului saudit de după atacurile din 11 septembrie, motiv pentru care liderii mondiali și importanţi oameni de afaceri pe plan internaţional s-au distanţat de puterea de la Riyadh. Cele 11 persoane au fost găsite vinovate pentru rolul lor în asasinat, pentru muşamalizarea asasinatului şi pentru încălcarea legii.

31 de persoane au fost implicate şi anchetate în proces din care 21 au fost reţinute pentru uciderea lui Khashoggi pe 20 octombrie 2018, a anunţat procurorul general saudit, într-o conferinţă de presă după decizia instanţei.

În ciuda acestui lucru, televiziunea de stat saudită a anunţat că ancheta procuraturii saudite nu a găsit vinovaţi 3 oameni importanţi ai lui Mohammed bin Salman/MBS: pe consilierul superior şi apropiatul său, Saud al-Qahtani, care a fost eliberat chiar dacă SUA l-a sancţionat pentru presupusul său rol în asasinat, pe consulul general saudit din Istanbul, Mohammed al-Otaibi, cel care conducea consultatul în timpul asasinatului şi care a fost eliberat şi el din închisoare după ce au fost anunțate verdictele, şi pe fostul adjunct al intelligenceului saudit, Ahmed Al Asiri care a fost anchetat dar eliberat din lipsă de probe.

Uciderea lui Jamal Khashoggi a periclitat reputația temutului şi infleuntului lider saudit, MBS, în legătură cu care CIA a ajuns la concluzia că în mod direct a ordonat asasinarea lui Khashoggi, potrivit dezvăluirilor Washington Post.

Fii patron Presa Curata!

Categorii

error: Content is protected !!